Študovanie v zahraničí

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
spike97
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Študovanie v zahraničí

Príspevok od používateľa spike97 »

Nevie niekto o tom presnejšie informácie????chcel by som to vyskúšať.
http://www.aktuality.sk/spravy/domace/z ... ef50853d21

//no ako vidím,vela ludí to nezaujíma :?
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Skús sa opýtať na svojej škole. Určite musia mať viac info.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

je daka agentura a sprostredkuva stipka v UK. Ak mas certifikat z jazykovky tak beru bez primaciek, alebo ako to bolo pred rokom ked som sa o to zaujimal...
spike97
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

zuzkazuzka : už sa stalo,a mi to aj vysvetlili,takže všetko v pohode.

jackb : ty si si asi nepozrel ten link,lebo ja to nemyslým cez nejakú agentúru,ale tak čo financuje štát a tam netreba robiť žiadne skúšky,len treba mať priemer po 2,0.
Petoo
Star
Star

Príspevok od používateľa Petoo »

spike97 napísal:zuzkazuzka : už sa stalo,a mi to aj vysvetlili,takže všetko v pohode.
prosim ta, podel sa s nami o tvoje info :)
spike97
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

No tak bol som za triednou,že nech mi poradí,ale ona ma len poslala za riaditelom.Tak som za ním zašiel a mi tolko povedal,že aby som tam mohol ísť tak musím skončiť 3. ročník, a keďže ja som zatial iba druhák tak si musím počkať ešte 1 rok.Lenže problém je vtom,že ked odídem na 1 rok študovať do zahraničia a ked sa vrátim,tak pokračovať štúdium budem musieť pokračovať s triedou ktorá je teraz o 1 rok zamnou ( ako keby som prepadol).Aby som sa do zahraničia vôbec dostal,tak nato musím mať priemer po 2,0.
Ostatné veci nájdeš aj na tej stránke ktorú som tu predtým dal.

Riaditel mi ešet povedal,že ma vtom bude podporovať,takže dúfam vtom najlepšom. 8)
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Moja spoluziacka bola v tretom, na rok, prisla spat urobila rozdielovky a je spat s nami v rocniku... :)
spike97
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

No lenže ja sa ťažko vrátim ku svojim spolužiakom,kde odídem po 3 triede.Lebo ked ja budem vonku oni už vtedy skončia.A to je hlavný dôvod kvôli ktorému velmi rozmýšlam či ísť alebo neísť.
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Nerozmýšľaj a choď. Je to šanca a veľmi dobrá skúsenosť do života. Kamaráti zo školy tu budú aj keď sa vrátiš....
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

NJn neber to ako stratu roku, ja teraz tiez idem do Francuzska a rok budem pauzovat len preto aby som sa poriadne dostal do francuzstiny pred VS.
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Nemyslím si, že by dôvodom tvojho rozhodovania malo byť to - ako naznačuje Fizz - že sa nezaradíš do kolektívu... :roll:
Naozaj, ber to ako skvelú príležitosť získať skúsenosti zo štúdia a života v zahraničí, zdokolaniť sa v jazyku, trochu sa osamostatniť...
Ja som si zobrala pár semestrov off počas výšky a ostala som v zahraničí. Tiež som najprv rozmýšľala tak, že si zbytočne naťahujem štúdium, že už som za ten čas mohla byť zamestnaná, že som mohla končiť so svojimi spolužiakmi... Ale absolútne nič mi neušlo. S kamarátmi zo školy som stále v úzkom kontakte... Žila som si samostatne v krajine, ku ktorej som vždy mala blízky vzťah, oddýchla som si od učenia, zarobila som si nejaké bubáky, pocestovala si, zoznámila som sa s novými ľuďmi... Školu som dokončila neskôr, spoznala som v tom ročníku nových super ľudí a teraz už veselo pracujem. Vôbec svoje rozhodnutie neľutujem, dokonca som rozmýšľala, prečo som na to neprístupila už oveľa skôr.
Preto naozaj neváhaj a využi svoju šancu. Budeš sám sebe vďačný! :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Nie kazdemu to, ale takto vyjde/sadne. Poznam pripady, kedy zivot v zahranici nedopadol zrovna najstastnejsie. Ja zastavam nazor, ze je vhodnejsie ist az po strednej.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Ja by som povedal, ze az po strednej. Ked niekto zacina studovat v zahranici, musi okolo seba kopat a vybavovat kopec veci na vlastnu past, takze myslim, ze vhodny je skor nizsi vek. Nik ti nebrani po skonceni strednej odist k Yanks a spravit si tam college alebo nieco podobne. Ale podla mna - strednu si uzi, nech mas aspon nieco v ruke (teda maturitu, hoci ta dnes sama osebe stoji za prd) a potom si mozes robit co chces...
Kesoman
Star
Star

Príspevok od používateľa Kesoman »

A ked sa ti to nepodari na strednej vzdy to mozes znovu vyskusat na vyske ;) . Tam uz je to zase o niecom inom (lepsie :D )
spike97
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

No podla mňa sa oplatí ísť takto cez strednú,lebo mi to všetko hradí štát,a to v plnej hodnote(cesta,ubytovanie,strava,vreckové) vyjde to niečo cez 7000€...a moji rodičia by mi to asi nevedeli vyplatiť.
A keby som sa tam dostal,tak by som si našiel tam ludí,ktorý by mi po ukončení štúdia mohli pomôcť aby som sa v budúcnosti tam vedel uplatiniť,pretože ja nechcem ostať v SR.
Díky všetkým za rady :aasmile1:
Napísať odpoveď