Prepojenie netu, prosim o radu

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Lampasik
Amateur
Amateur

Prepojenie netu, prosim o radu

Príspevok od používateľa Lampasik »

Cawte takze mam 2 kompi a na jednom mam Chello platinum a chcem to prepojit aby isiel net aj na druhom kompe jak to mam prepojit ??? viem ze nieco zo sietovym kablom treba a tak :D pls poradte.
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

npo najprv by som potreboval vediet ci mas aj tek cosi ako router co je smerovac,kolko ma vystupnych portov lebo ak mas router iba pichnes do neho siertovy kabel nie krizeny ale priamy UTP staci netreba STP a jednoducho to zapojis do routra potom druhy koniec do druheho kompu a ak ti IPcky prideluje DHCP server cez router tak si das an druhom kompe tak isto prepokladam ako mas nasatvene aj an prvom ze aby ti to pridelilo Ip automaticky a bude ti ficat net a ak checs mat aj LAn tak si an oboch kompoch nastav rovnaku prihlasovaciu domenu a pojde ti to aj to mam cez tzv Switch a slape mi to v pohode..

//edit: Ja to mam cez switch parve z dôvodu ze mam net od T-comu a mam modem glitel ktory mi bezi v rezime routra takze nepotrebuejm dalsi routert( je to zybtocne) ale ak mas aj ty modem ktory toto dokaze odporucam ti kup si switch a zosietuj to tak...( ale iab v pripade ak bezi v rezime routra pozor nie bridge)
Lampasik
Amateur
Amateur

prepojenie

mam modem normalny, obycajny...nemam router.
TomAss
King
King

Príspevok od používateľa TomAss »

platinum ma len 1 IP pokial sa nemylim takze bud to vyriesis routerom alebo lacnejsie tym ze z modemu pojde kabel do PC1 do jednej sietovky a z druhej (ano potrebujes 2 sietovky) pojde dalsi kabel von z PC1 do PC2 a v PC1 nastavis zdielanie internetu...no pokial chces aby mal PC2 net tak musi byt zapnuty aj PC1...tak som ja davnejsie fical...
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ST1 »

TomAss napísal:platinum ma len 1 IP pokial sa nemylim takze bud to vyriesis routerom alebo lacnejsie tym ze z modemu pojde kabel do PC1 do jednej sietovky a z druhej (ano potrebujes 2 sietovky) pojde dalsi kabel von z PC1 do PC2 a v PC1 nastavis zdielanie internetu...no pokial chces aby mal PC2 net tak musi byt zapnuty aj PC1...tak som ja davnejsie fical...
presne tak som to aj ja urobil tiez som mal len jednu IP a net od WiMAX. A islo to lenze museli byt oba PC zapnute a nastali komplikacie a uz to potom neslo....je to dost zlozie pokial chlapec nema net pre 2 PC.
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

daj tam nejaky router, ved to uz v dnesnej dobe neni taka vysoka ciastka a mas po probleme :) mozes tam pripajat a odpajat pocitace ako chces
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Bobr napísal:daj tam nejaky router, ved to uz v dnesnej dobe neni taka vysoka ciastka a mas po probleme :) mozes tam pripajat a odpajat pocitace ako chces
njn, len horsie by bolo, keby chcel mat sucasne pripojene oba PC, co asi bude chciet mat. Teda preto by bolo asi lepsie to prve riesenie..
Bobr
Guru
Guru

Don_Pipino napísal:njn, len horsie by bolo, keby chcel mat sucasne pripojene oba PC, co asi bude chciet mat. Teda preto by bolo asi lepsie to prve riesenie..
tak tomuto prispevku naozaj nechapem, ved ked tam das router nastavis mu ip-cku tak poskytovatela uz nezaujma co mas za tym routrom ci jeden pc alebo dva
Lampasik
Amateur
Amateur

prep-

Takze nejlepsie je kupit este druhu sietovu kartu ze ?? ci ten router je lepsie riesinie ? hm ? :o
Bobr
Guru
Guru

Re: prep-

Lampasik napísal:Takze nejlepsie je kupit este druhu sietovu kartu ze ?? ci ten router je lepsie riesinie ? hm ? :o
podla mna je router lepsie aj ked drahsie o nieco riesenia ale zas nemusis mat pustene pocitace oba naraz ako v pripade ked kupis iba sietovku. :)
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Mno ak to nema bolknute na 1 PC, tak router je urcite lepsie riesenie.
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

Tak ti to ujasnim:

1.)
Pokiaľ ti nebude prekážať že ak chceš na PC 2 prezerat internet tak musíš mať zapnutý PC 1 tak kúp este jednu sieťovu kartu.Nainstaluj ju do PC 1.Internet nechaj zapojený v PC 1 a v prvej sieťovej karte.Do druhej (novej) sietovej karty zapoj sietovy kabel (LAN),a na druhy koniec pripoj PC2.Potom staci nastavit v PC 1 zdielanie pripojenia a internet na PC 2 pôjde...

2.)
Ak by ti naopak prekážalo nutné zapnutie PC 1 tak je nutna kupa ruotra.Kupis router a pripojenie od chella pripojis donho a pocitace popripojujes do slotov na routry.Ak kupis napr.5-slotový router tak môžeš mať naraz zapojených 5 PC.

Vyhodnotenie:
Ak ti neprekaza nutne spustenie PC 1 tak kup :arrow: sieťovú kartu.
napr. http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=8394822

Ak ti to prekaza tak kup :arrow: router
Cenovo vyhodnejsia je kupa sietovej karty.
Pre vecsie pohodle kup router.
Napísať odpoveď