Prednedávnom som riešil tiež problém s TDU.. a pri surfovaní po nete som zistil, že dosť veľa ľudí sa sťažuje na akúsi "nestabilitu" TDU, tj. na každom počítači sa môže chovať úplne inak. To isté platí po aplikovaní opravného patchu.. jeho výsledný efekt je tiež na každom kompe iný.
Hodně hráčů základní prodávané PC verze TDU hlásilo poškozené uložené pozice, což opravdu nepotěší. Někomu způsoboval potíže připojený volant, jiného zase trápily grafické anomálie nebo problémy se zvukem. Nutno ale podotknout, že TDU se chová na každém počítači jinak. Sám jsem (a musím to zaklepat) neměl s novým Test Drivem prakticky žádné potíže a singleplayerovou část hry bych – alespoň po stránce technické – označil za bezproblémovou. O savy jsem nepřišel ani jednou a grafika fungovala po nalezení těch správných ovladačů bez škobrtnutí a s přiměřeným framerate. Obecně vzato, obtíže (vypadnutí textur, mizející stíny…) byly pozorovány především na kartách od NVIDIE, zrovna tak občasné mini-lagy (že by pozůstatek po velikosti paměti v Xboxu360?) nastávaly jen při určitých konfiguracích/velikostech paměti.
Minulý čas v předchozích odstavcích znamená jediné – patch je po více jak třech měsících konečně venku. To je ta dobrá zpráva. Špatnou je, že nejde ani zdaleka o patch finální a (patrně?) poslední. Co vše opravuje (nebo by alespoň měl) se můžete dočíst zde, osobně se mi ale zdá, že Atari jen oficiální cestou vypustili beta-patch, jenž jim nedávno unikl. Někomu se po instalaci opravdu život s TDU zjednodušil, jiným trable přibyly – co dřív fungovalo, teď zlobí. Kladně lze pochopitelně hodnotit ochranu proti cheaterům a podvodníkům (bez dopravy a s autem x-krát rychlejším než stíhačka se to závodí) pár hráčů možná přivítá i dvě nová auta, čtyřkolky Audi RS4 a Nissan Skyline R34. Veškeré problémy však vyřešeny nebyly a čekání na stoprocentně funkční Test Drive Unlimited trvá.
Zdroj:
http://games.tiscali.cz/reviews/testdriveunpc/index.asp
Takže fakt, že Tebe to ide a jemu nie v prípade TDU je podľa mňa bezpredmetný.. (možno by som uznal inú hru)..
A obzvlášť táto chyba, ktorá sa prejavuje náhodne. Možno mu bude stačiť odinštalovať jeden driver a všetko pobeží ako má. Táto chyba je najhoršia chyba aká môže byť, pretože Ti nevypisuje, v čom je problém..
btw.. Ty máš akú zostavu, keď Tebe to ide normálne?