Aka je podla VAS Windows Vista...

Informácie o software, ankety...
Cesar
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Cesar »

Shark NX napísal:Samozrejme pokial je Plne aktualizovana ... Tie "cracknute" Verzie z Januara 2007 tam sa ani necudujem ze robia problemy ... Pri nej musis mat zakazany Auto-Update a to v dnesnych casoch znamena smrt ...
Nebola to cracknutá verzia, ale oficiálna verzia čo dali k pc, legálne.
Shark NX napísal:A to ze niesu ovladace nieje vina Visty ale vyrobcu toho zariadenia
To je už "vina" NAY a ich odborníkov, čo dávajú ľuďom veci čo sa s tým používať ani nedá. Predinštalovná Vista + XP only tlačiareň. :lol:
Shark NX napísal:Este btw z Vistou to je trochu inac ... Nemozes porovnavat vykon Visty hned po starte ... jej to trva trochu dlhsie ... ona si stale nahrava casto pouzivane aplikacie do RAM a do 5min je perfektne plynula
Veď to bežalo nie minútu ale aj tak to bolo zlé. Ani to nebolo celé vymazané akoby reinstall ale len obnova z inštalačného DVD, len sa skopíroval jeden súbor za sekundu, čo tam blbol a fungovalo to zase ako niekoľko týždňov dovtedy, len nejakým update-om sa to pokazilo a stále reštartovalo. Všetko ostalo, nič sa nemuselo reinštalovať ani jeden program.

Preto kupovať ultravýkonný počítač, aby tam fungovali normálne tie veci, čo na dnešných počítačoch bežia bez probnlémov??
muffy69
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa muffy69 »

No tak ludia mozu nadavat lebo firmy maju dohody s vyrobcami softveru a davaju tam vselico, napr. Norton Internet Security (este ked ho aj odinstalujete z PC je za nim bordel ale nastastie je na to cleaner priamo od Symantecu), Office 2007 ale trial a plus nejake tie veci od vyrobcu zostavy/notebooku (HP, Asus,...). Kedze je Norton velky zrut a nechutne spomaluje PC plus este tie hovadinky co su v trayi ani nehovorim a potom sa ludia stazuju na pomalost a necudujem sa im. Najlepsie je sa s tym trochu pohrat a vyhadzat co sa da a idealne je to asi nanovo nainstalovat, ale nie z Recovery DVD :roll: ale z originalu a postahovat si najnovsie ovladace a urobit to podla seba.
Cesar
Addict
Addict

muffy69 napísal:Najlepsie je sa s tym trochu pohrat a vyhadzat co sa da a idealne je to asi nanovo nainstalovat, ale nie z Recovery DVD :roll: ale z originalu a postahovat si najnovsie ovladace a urobit to podla seba.
Áno, máš pravdu, dávajú tam plno smeti, ale keď k pc dávajú len DVD s image súborom predinštalovanej Visty tak to niekomu sformátuješ a nainštaluješ warez-Vistu?
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Cesar napísal:Áno, máš pravdu, dávajú tam plno smeti, ale keď k pc dávajú len DVD s image súborom predinštalovanej Visty tak to niekomu sformátuješ a nainštaluješ warez-Vistu?
vistu nainstalujes z hocijakeho CD a ked napises tam CD key ktory je dobry tak bude platna...o CD tu nejde ale o ten stitok co je zalepeny na bedni :wink:

Shark NX: na 7 strane som otom pisal, bol tam aj screenshot kukni ked chces, mal tam aj swap ale inak sa snim dalo normalne pracovat :wink:
Josa
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Josa »

heh.. Mal som nainstalovanu vistu od kedy som kupil notas. Troska som sa nudil a znova som zadal cd key.. Nezobralo hgo a vistu mi zablokovalo, ze 30 dni bude funkcna. Pozeram, ze hups. a kod stale nebralo. Hodil som tam jeden z warez fora a ten v momente zobralo. :D nakoniec som nahodil XP a teraz bezim uz dlho z recovery cd (kedze vista cd som nedostal :( ), kod je tam uplne iny ako mam na notasi napisany, ale je mi to fuk pokym ide. :D
muffy69
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Cesar napísal:ale keď k pc dávajú len DVD s image súborom predinštalovanej Visty tak to niekomu sformátuješ a nainštaluješ warez-Vistu?
nie vseci vyrobcovia ale HP urcite dava len Recovery DVD, ale napr. kamarat ma Fujitsu-Siemens, tam mal nainstalovanu Vistu a dostal k notebooku aj original dvd, kde su vsetky verzie visty :) tak warez to je relativne, pri downgrade z visty na xp tiez nikoho nezaujima zkadial mas instalacne media, musis si ich nejak zadovazit, ako uz Sheep povedal ten stitok je dolezity
Josa
Light Professional
Light Professional

No neviem ci sa da vykonat downgrade z oem verzie popripade je o dost drahsi.
A toshiba dava tiez len recovery. :(
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Cesar napísal:Preto kupovať ultravýkonný počítač, aby tam fungovali normálne tie veci, čo na dnešných počítačoch bežia bez probnlémov??
Vyzera ti moj notebook ako Ultra vykonne PC??
Neviem ...
A to PCcko ktore som pisal vyzsie bol tiez Mainstream
Josa
Light Professional
Light Professional

Inak to co som pisal, ze ked rozpakovavam winrarom klasickym pretiahnutim na plochu, ze bud to rozpakuje az na druhy krat, alebo je adresar neviditelny robi este niekomu? :(

Kokos.. Odinstaloval som Nortona a v momente mi pouzivanost jadier klesla na par % ked nic nerobim.. jedno okolo 10% druhe 3%. predtym boli obe nad 20% obcas klesli nizsie, ale vacsinou stupali na 99% :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Shark NX: Uz dlho som nepocul vacsiu hlupost ako to, ze po mesiaci zacne swapovat.

mystique: Aj ked planujem kupu karty, ktora bude podporovat DX10.1, neplanujem kvoli tomu prechod na Vistu, som spokojnym uzivatelom XP SP2 a ked pride SP3, tak mozno prinesie dake zmeny a vylepsenia. Zatial nevidim skutocne ziadny dovod na prechod na Vistu, ak neratam prave DX10 alebo v pripade notebooku pre ktore sa nerobia ovladace na XP.
Sheep
Addict
Addict

podla mna to s tymi notebookmi je podplatenie vyrobcov notebookov a ich komponentov aby pretlacili Vistu medzi ludi rychlejsie
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

hojko napísal:Shark NX: Uz dlho som nepocul vacsiu hlupost ako to, ze po mesiaci zacne swapovat.
Neviem mozno sa nemam v laske s XP ... Lebo Cerstva instalacia XPcka upravena nLite-om pre rovno nainstalovane Aplikacie a Ovladace bezala prekrasne tak mesiac ... Potom uz Zapnutie netrvalo 15s ale 60s a uz to slo dalej a dalej ...
Pritom mi pravidelne defragmentuje Disk O&O Defrag cize tym to nebude ... TuneUp Utilities to zas zrychlia na tyzden alebo dva ... Ale ja osobne som musel minimalne Raz rocne Reinstalovat XPcko pre obnovenie povodnej rychlosti PCcka.
Sheep
Addict
Addict

Shark NX napísal:Neviem mozno sa nemam v laske s XP ... Lebo Cerstva instalacia XPcka upravena nLite-om pre rovno nainstalovane Aplikacie a Ovladace bezala prekrasne tak mesiac ... Potom uz Zapnutie netrvalo 15s ale 60s a uz to slo dalej a dalej ...
Pritom mi pravidelne defragmentuje Disk O&O Defrag cize tym to nebude ... TuneUp Utilities to zas zrychlia na tyzden alebo dva ... Ale ja osobne som musel minimalne Raz rocne Reinstalovat XPcko pre obnovenie povodnej rychlosti PCcka.
raz rocne? :D pri XP som robil format pravidelne kazde 3 mesiace :D
Cesar
Addict
Addict

Sheep napísal:raz rocne? :D pri XP som robil format pravidelne kazde 3 mesiace :D
Asi keby ľudia neustále neinštalovali stále nové a nové programy, tak by to fungovalo dlhšie a nespomaľovalo by sa ale aj ms by to mohol spraviť tak, aby sa tam nehromalili tie smeti ale odinštalovaním aby sa odstránili aj všetky "zvyšky" (napr. registry, odstránenie všetkého čo sw nainštaloval, stiahol - závislosti), taký apt-get autoremove. :D

Ale takto sa to tam hromadí aj na XP, aj na Viste a po istom čase sa to spomaľuje viac a viac kým to niekto nenainštaluje znova.
drdi21
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drdi21 »

Shark NX napísal:Neviem mozno sa nemam v laske s XP ... Lebo Cerstva instalacia XPcka upravena nLite-om pre rovno nainstalovane Aplikacie a Ovladace bezala prekrasne tak mesiac ... Potom uz Zapnutie netrvalo 15s ale 60s a uz to slo dalej a dalej ...
ty si dobry haluzak. :D :D :D robit xp-ecko len raz za rok je samovrazda.sa ti necudujem ze ti islo pomaly.mozes mat po neviem co programov ale nikdy neodstranis vsetko.a ten zvysok sa ti bude kopit a spomalovat kompik.

dufam ze za tho nepojde karma dole :D :D :D :D :D
muffy69
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

sice ani mne nevydrzi windows viac ako pol roka ale mojmu krstnemu vydrzal 4 roky bez preinstalovania a to v dobrej kondicii :o takze sa necudujem, rok je realny pre skuseneho uzivatela
Sheep
Addict
Addict

Cesar napísal:Asi keby ľudia neustále neinštalovali stále nové a nové programy, tak by to fungovalo dlhšie a nespomaľovalo by sa ale aj ms by to mohol spraviť tak, aby sa tam nehromalili tie smeti ale odinštalovaním aby sa odstránili aj všetky "zvyšky" (napr. registry, odstránenie všetkého čo sw nainštaloval, stiahol - závislosti), taký apt-get autoremove. :D

Ale takto sa to tam hromadí aj na XP, aj na Viste a po istom čase sa to spomaľuje viac a viac kým to niekto nenainštaluje znova.
Ked do systemu nainstalujes nejaky program, ten sa stane jeho sucastou a komponenty programu su nahrate do mnohych prvkov OS, pokial program odinstalujes sa zmaze len nejaka cast kedze system uz s danymi nainstalovanymi vecami narabal aj vtedy ked ten tvoj program prave nemusel byt spusteny a keby si spatne odinstaloval uplne vsetko mohlo by sa stat ze zmazes aj nieco z OS a to uz by asi nechodilo spravne, preto si myslim ze format je lepsim riesenim ako odinstalacia nepotrebnych programov, pretoze aj ked "vsetko" odinstalujes a precistis komp externymi programami, nikdy to nebude take jak nova instalacia. Navyse tie reg cleanery a kdejake podobne programy som skusal taktiez a ma viac poskodili ako mi pomohli :D .
Cesar
Addict
Addict

Sheep napísal:keby si spatne odinstaloval uplne vsetko mohlo by sa stat ze zmazes aj nieco z OS a to uz by asi nechodilo spravne
Nie, dá sa to. Na Linuxe keď sa odinštaluje program čo mal závislosti tie tam ostanú, ale na deb systémoch apt-get s príkazom autoremove odstráni všetky veci, čo sa nainštalovali ako závislosti tých programov, čo boli odinštalované a tie závislosti nie sú potrebné pre fungovanie ostatných programov/ systému a keby niekto mal obavy, apt-get check skontroluje čí niečo nechýba ale to sa nestáva. Odinštalácia je úplná.

Dalo by sa všetko, keby ms okrem reklamy invetoval aj do vývoja systému. Ale v tomto stave sa dá z win xp aj vista sparviť pekné smetisko. Nainštaluješ a odinštaluješ tam veľa veci a spomalí sa, zaručene. :)
Josa
Light Professional
Light Professional

Aj tak si myslim, ze vsetky spolocnosti by si mali spravit poriadok v kode a bolo by to lepsie. :P
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Shark NX: Na to co pises nemozem napisat nic ine, akoze si bud lama alebo na praskoch. Zial, slusnejsie na tvoje bujne vyplody reagovat nedokazem, nakolko sam pouzivam nLite a TuneUP Utilities uz zo dva roky, takze viem o com hovorim. A tych 15s netrva zapnutie ani na neviem akej zostave, takze ci sa system zapne za 40 sekund alebo minutu, tak to uz taky velky rozdiel ani nie je. A tou defragmentaciou tomu veru nepomozes. Mozem v klude napisat, ze som system instaloval na jesen 2005, presne po roku s odchylkou par dni som to spravil na jesen 2006, dalsi format prisiel az teraz v lete, cize august 2007 a to len z dovodu vymeny dosky, procaka, ramky... Najblizsie sa opat nechystam hodne dlhu dobu formatovat, pretoze ide system stabilne, rychlo a nemam s nim ziadne problemy, cize mozny format bude standardne po roku, pripadne ak sa rozhodnem prejst na Vistu kvoli DX10, avsak to najskor budem musiet kupit novu grafiku.
Napísať odpoveď