Prepojenie dvoch notebookov cez zabudovane Wifi ... ide to ?
Prepojenie dvoch notebookov cez zabudovane Wifi ... ide to ?
Mozno lajicka otazka, ale... ako prepojim dva notebooky cez ich zabudovane Wifi karty? Na obidvoch notebookoch je XP prof., podla http://www.microsoft.com/windowsxp/usin ... ril08.mspx mi to nechce ist. Wirelles som nastavil na ad hoc. Skusal som vypnut fw.
//edit: tak su prepojene, lenze packety sa len posielaju ale neprijimaju ani na jednom??
//edit: tak su prepojene, lenze packety sa len posielaju ale neprijimaju ani na jednom??
ahojte
No snad mi niekto poradi asi mam podobny problem mam stolny PC a na nom net, tento net chcem cez wifi USB WL-161 vysielat na notebook, PC ip : 192.168.0.1 a notebook ip: 192.186.0.2 to mam nastavene na wifi-nach, PC s netom mam nastaveny cez ( Sietove pripojenia / Nastavit domacu siet alebo siet malej kancelaria) alp pocitac ktory ma priame pripojenie k netu, na notebooku mam nastavene, ze book sa pripaja na net cez iny pocitac, obe wifiny som nastavil aby sa pripajali na siet typu pocitac-pocitac (ad-hoc) pocitace mi hlasia ze su pripojene do tejto siete PCDOMA, firewall mam vypnute na oboch pocitacoch ale ma to chybycku krasy na notebooku mi net nejde a nepingnem medzi sebou pocitace kde moze byt chyba vie mi niekto pomoct?
-
vladino001
Light Professional
Re: ahojte
od koho maš net? ja mam T-com a na modeme mam pre moju sieť IP 192.168.1.1 tak či nemaš tam nekde problem (pc1 192.168.1.3 pc2 192.168.1.4)veslo napísal:No snad mi niekto poradi asi mam podobny problem mam stolny PC a na nom net, tento net chcem cez wifi USB WL-161 vysielat na notebook, PC ip : 192.168.0.1 a notebook ip: 192.186.0.2 to mam nastavene na wifi-nach, PC s netom mam nastaveny cez ( Sietove pripojenia / Nastavit domacu siet alebo siet malej kancelaria) alp pocitac ktory ma priame pripojenie k netu, na notebooku mam nastavene, ze book sa pripaja na net cez iny pocitac, obe wifiny som nastavil aby sa pripajali na siet typu pocitac-pocitac (ad-hoc) pocitace mi hlasia ze su pripojene do tejto siete PCDOMA, firewall mam vypnute na oboch pocitacoch ale ma to chybycku krasy na notebooku mi net nejde a nepingnem medzi sebou pocitace kde moze byt chyba vie mi niekto pomoct?
Co tak wifi-router?veslo napísal:No snad mi niekto poradi asi mam podobny problem mam stolny PC a na nom net, tento net chcem cez wifi USB WL-161 vysielat na notebook, PC ip : 192.168.0.1 a notebook ip: 192.186.0.2 to mam nastavene na wifi-nach, PC s netom mam nastaveny cez ( Sietove pripojenia / Nastavit domacu siet alebo siet malej kancelaria) alp pocitac ktory ma priame pripojenie k netu, na notebooku mam nastavene, ze book sa pripaja na net cez iny pocitac, obe wifiny som nastavil aby sa pripajali na siet typu pocitac-pocitac (ad-hoc) pocitace mi hlasia ze su pripojene do tejto siete PCDOMA, firewall mam vypnute na oboch pocitacoch ale ma to chybycku krasy na notebooku mi net nejde a nepingnem medzi sebou pocitace kde moze byt chyba vie mi niekto pomoct?
hmm
domaca siet je jedno ci das 192.168. 0 / 1 / 2 .1 a net je od profinetu nic moc ale aspon nieco a wifi router hmm znie o fajn ae wifi usb je wifi usb ked to uz mam nech o ide cez to a viem ze to ide fungovalo to
-
jozefpetrovic
Novice
Ahoj ja mam ten isty problem co ty. Podarilo sa ti to uz vyriesit?veslo napísal:No snad mi niekto poradi asi mam podobny problem mam stolny PC a na nom net, tento net chcem cez wifi USB WL-161 vysielat na notebook, PC ip : 192.168.0.1 a notebook ip: 192.186.0.2 to mam nastavene na wifi-nach, PC s netom mam nastaveny cez ( Sietove pripojenia / Nastavit domacu siet alebo siet malej kancelaria) alp pocitac ktory ma priame pripojenie k netu, na notebooku mam nastavene, ze book sa pripaja na net cez iny pocitac, obe wifiny som nastavil aby sa pripajali na siet typu pocitac-pocitac (ad-hoc) pocitace mi hlasia ze su pripojene do tejto siete PCDOMA, firewall mam vypnute na oboch pocitacoch ale ma to chybycku krasy na notebooku mi net nejde a nepingnem medzi sebou pocitace kde moze byt chyba vie mi niekto pomoct?
hmm
este som to nerozbehol ale ked na nico pridem, co uz ma fakt nic nenapada, dam to na platc hehe ni asi to zatial dam cez dalsiu sietovku ale aj tak chcem to rozbehnut bezdrotovo predsa naco su wifiny a ty mas aky net a cez co sa chces pripofit tiez usb wifi?