Viera
-
chrobakos
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
verim v osud .. verit v boha neverim lebo nic ma otom nepresvieca..dokazy a pod..
boh je prostriedok ktory pomaha ludom v tazkej chvili.. topiaci sa aj stebla chyta.
Teraz nehovorim o babkach ktore su tim uz posadnute:) ..vid moja ktora ma zobudila o 6:30 ze nech strazim brata lebo ide do kostola(dosla na vypomoc lebo mamca je mimomesta..)
boh je prostriedok ktory pomaha ludom v tazkej chvili.. topiaci sa aj stebla chyta.
Teraz nehovorim o babkach ktore su tim uz posadnute:) ..vid moja ktora ma zobudila o 6:30 ze nech strazim brata lebo ide do kostola(dosla na vypomoc lebo mamca je mimomesta..)
A aky by si chcel dokaz?chrobakos napísal:verim v osud .. verit v boha neverim lebo nic ma otom nepresvieca..dokazy a pod..
Skus sa opytat sam seba ako vznikol vesmir? Ano sam velky tresk... A co vybuchlo vo velkom tresku ked nic neexistovalo? Ano.. niekto povie sama velka antihmota a podobne veci
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
pre teba je Boh definicia pre neznamo...Ujo Marky napísal:A aky by si chcel dokaz?
Skus sa opytat sam seba ako vznikol vesmir? Ano sam velky tresk... A co vybuchlo vo velkom tresku ked nic neexistovalo? Ano.. niekto povie sama velka antihmota a podobne veciA z coho vzniklo to? Takto sa pytaj a dojdes urcite na jednu vec kde uz si nebudes vediet povedat ako to vzniklo
Tak to stvoril Boh
o tomto sa velmi neda diskutovat, kedze slovo Boh je silno relativny vyraz
-
pinacolada
Guru wannabe
v poslednom case nejak prestavam verit na bradateho dedka tam hore ale zase ak existuje tak sa snazim spravat tak aby som si to u nho neposral
//obrazne myslene
//ujo marky: teraz ked nevieme odpovede na tieto otzaky to znamena ze boh existuje? (opakujem: nevylucujem jeho existenciu len rozvyjam debatu)
//obrazne myslene
//ujo marky: teraz ked nevieme odpovede na tieto otzaky to znamena ze boh existuje? (opakujem: nevylucujem jeho existenciu len rozvyjam debatu)
-
Sagittarius
Guru
Tvrdíš, že Boh neexistuje, lebo nie sú dôkazy. Aké máš potom dôkazy, že existuje osud?chrobakos napísal:verim v osud .. verit v boha neverim lebo nic ma otom nepresvieca..dokazy a pod..
No ja si prestávam predstavovať ako toho bradatého dedka...a s tým správaním máš pravdupinacolada napísal:v poslednom case nejak prestavam verit na bradateho dedka tam hore ale zase ak existuje tak sa snazim spravat tak aby som si to u nho neposral
-
miki690
Medium Professional
No ja uprimne verim v Boha, precitaj si prispevok, ktory som pisal na predoslej strane, napisal som tam dovody, pre ktore ja citim potrebu cirkviRomanB napísal:Vsetko ma svoje pro a proti tak isto aj cirkev.
Clovek ktori uprimne v nieco veri nepotrebuje instituciu ktora by mu mala pomoct dostat sa "blizsie" k bohu.
Veris v osud, nie v Boha, skus porozmyslat, ci to nieje principialne to iste... Je to vyssia moc, je to nieco co ovplivnuje tvoj zivot, ty tomu hovoris osud, krestania to volaju Boh, moslimovia Alah a mohol by som pokracovatchrobakos napísal:verim v osud .. verit v boha neverim lebo nic ma otom nepresvieca..dokazy a pod..
Mozem povedat ze velky tresk sposobila nejaka hmota ktora sa vyskytla.Alebo mi povedz logickou uvahou odkial sa zobral boh a spravil to.Predpokladam ze sa nevyskytolUjo Marky napísal:A aky by si chcel dokaz?
Skus sa opytat sam seba ako vznikol vesmir? Ano sam velky tresk... A co vybuchlo vo velkom tresku ked nic neexistovalo? Ano.. niekto povie sama velka antihmota a podobne veciA z coho vzniklo to? Takto sa pytaj a dojdes urcite na jednu vec kde uz si nebudes vediet povedat ako to vzniklo
Tak to stvoril Boh
Je pravdepodobne ze existuje nieco, co dokazalo stvorit prvu vec vobec. Tie otazky sa niekedy asi vyriesia, ale zase tam bude otazka a c z coho vzniklo to dalsie? Nemyslim ze bolo nic a zrazu sa tam len tak objavil niaky zahadny plyn z ktoreho sme aj my koniec koncovpinacolada napísal: //ujo marky: teraz ked nevieme odpovede na tieto otzaky to znamena ze boh existuje? (opakujem: nevylucujem jeho existenciu len rozvyjam debatu)
-
miki690
Medium Professional
No o Bohu a vseobecne o viere sa velmi logicko-vedecke uvahy nedaju podla mna viest ... Skor uvahy na filozofickej urovni. Vcera ma tak napadlo, napriklad v prave to funguje tak, pokial ti nebola dokazana vina, tak si nevinny, ale to ze ti vina nebola dokazana neznamena este ze si to nespravil. Alebo napriklad neviem presne dokedy sa nevedelo, ze mt. everest je najvyssia hora na zemi, ale aj ked o tom neboli dokazy aj ked to nikto nevedel, tak stale ten everest bol najvyssi. Toto nema byt teraz dokaz ci Boh existuje, alebo nie. Skor by som chcel ukazat na to, ze to ze niesu dokazy o jeho eistencii este nemusi znamenat ze urcite neexistuje. Ak sa v dnesenej dobe snazi hovorit o existencii Boha len na zaklade dokazov tak musi priznat, ze je moznost ze Boh existuje. To ze ty si myslis, ze Boh neexistuje je len na zaklade tvojho presvedcenia.Dieg0 napísal:Alebo mi povedz logickou uvahou odkial sa zobral boh a spravil to.Predpokladam ze sa nevyskytol.Cize predpokladam ze neexistuje
-
c.a.r.n.e.
Medium Star
ja neverim v boha a ani nepotrebujem, je to podlamna len pre slabe povahy ktore uz nevedia co so sebou tak sa obratia na boha...ale zase nehovorim ze to nefunguje poznam dva take pripady ktori boli zavisli a obratili sa na boha a dostali sa z toho...takze nic neodsudzujem, ale neverim, nemam dovod...a o cirkvi radsej ani nehovorim...
-
chrobakos
Light Star
No keby som toho boha videl tak by som aj asi uveril
a dokazy typu ze cigani v slov.raji odrezali strom a letokruhy vytvarali obraz panny marie mi pripada pritiahnuty za vlas
A predstavit si ze na mna teraz pozera boh a riadi cely svet a pritom sleduje ako pisem na hojka..no co ja viem
vravim .. Boh je prostriedok ktori pomaha ludom pochopit nevysvetlitelne javy(ak nekto neve ako sa nieco stalo = bol to boh) alebo pomaha ludom v tazkej chvili(viera..)
no a ako niektorim ludom pomaha ked veria v boha, mne pomaha ked verim v osud
obcas sa zamyslam ze co ak su nejake velke medzniky v nasom zuvote uz predurcene (nemyslim teraz predestinaciu,ze clovek uz nijak nemoze ovplivnit svoj osud..) zaujimave take zamyslanie 
a dokazy typu ze cigani v slov.raji odrezali strom a letokruhy vytvarali obraz panny marie mi pripada pritiahnuty za vlas
vravim .. Boh je prostriedok ktori pomaha ludom pochopit nevysvetlitelne javy(ak nekto neve ako sa nieco stalo = bol to boh) alebo pomaha ludom v tazkej chvili(viera..)
no a ako niektorim ludom pomaha ked veria v boha, mne pomaha ked verim v osud
H$*%#@ arggh,
viera je vec duchovna t.j. nemozes NIC INE len verit..snazit sa to dokazat je nemozne, cize silno postavene racionalite metafyzickeho sveta tak ako ho pozname. Ak niekto veri v Boha, tak ma na to nikoho nevinimajuc dotieravy psycholog.dovod a to je otazka smrti - kazdy si ju riesi po svojom, a ak sa niekto nevie s nou zmierit (pochopeniu absolutneho zaniku JA), tak je sobecky nuteny hladat ine posmrtne teorie, ktore podporuju existenciu dalsej formy JA - povzbudzuju nebat sa jej, resp.vykupit sa k nej viazanej myslienky svojho zaniku. Ide len o to, aky ma clovek pristup k vonkajsiemu svetu (a ten sa odraza vo vnutornom). Clovek rad veri tomu, co sa mu ukazuje idealne.
Boh je podla mna synonymum pre vykonstruovanu virtualnu "silu", ktora riesi vnutorny konflikt. Tak, ako maju rozpravky vyznam pre male deti.. zapracuje fantazia a hla - mame odpoved/predstavu resp.myslime si ze sme ju nasli. Nieco, co naplna nasu protoplazmu pred cihajucou negativnostou reality.
viera je vec duchovna t.j. nemozes NIC INE len verit..snazit sa to dokazat je nemozne, cize silno postavene racionalite metafyzickeho sveta tak ako ho pozname. Ak niekto veri v Boha, tak ma na to nikoho nevinimajuc dotieravy psycholog.dovod a to je otazka smrti - kazdy si ju riesi po svojom, a ak sa niekto nevie s nou zmierit (pochopeniu absolutneho zaniku JA), tak je sobecky nuteny hladat ine posmrtne teorie, ktore podporuju existenciu dalsej formy JA - povzbudzuju nebat sa jej, resp.vykupit sa k nej viazanej myslienky svojho zaniku. Ide len o to, aky ma clovek pristup k vonkajsiemu svetu (a ten sa odraza vo vnutornom). Clovek rad veri tomu, co sa mu ukazuje idealne.
Boh je podla mna synonymum pre vykonstruovanu virtualnu "silu", ktora riesi vnutorny konflikt. Tak, ako maju rozpravky vyznam pre male deti.. zapracuje fantazia a hla - mame odpoved/predstavu resp.myslime si ze sme ju nasli. Nieco, co naplna nasu protoplazmu pred cihajucou negativnostou reality.
To je podla mna uplna blbost ze Boh je vsade a vsedko pocujechrobakos napísal:A predstavit si ze na mna teraz pozera boh a riadi cely svet a pritom sleduje ako pisem na hojka..no co ja viem![]()
Podla toho ako sa na to pozeras...ale v podstate - ano. Si len kopa atomov, ktorej komplexnost vytvara nieco, comu sa hovori inteligentna forma zivota.Ujo Marky napísal:To je podla mna uplna blbost ze Boh je vsade a vsedko pocujePodla mna je Boh vsade to je pravda lebo vsedko vzniklo z neho. Ale chces mi povedat ze Ty si iba zhluk debilnych uhlikov, vodikov, kyslikov a takych veci? A ze tieto kopy elektronov protonov a vseliakych inych blbosti vedia sami rozmyslat a hlavne si uvedomuju ze existuju?
Musi byt pekne zit s pocitom ze si kopa atomov