64 bitový windows

Informácie o software, ankety...
ditexi
Amateur
Amateur

64 bitový windows

Príspevok od používateľa ditexi »

zdravicko, chcem sa spytat mam 6 GB Ram a 32bit. win mi to nevyuziva...Este nikdy som vsak nemal 64bit. system, ale co o tom citam tak neviem ci sa mi to oplati, lebo vacsina software alebo hlavne ovladacov nejde...Tak urcite sa mi to koli tej RAMke oplati, ale je to vsetko spatne kompatibilne aj s 32bit software ? Ale Hry asi nie su spatne kompatibilne vsak ? poradte niekto...dakujem :)
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gothar »

Daj si vistu a ovladace budes mat (teda ak nemas nejaky extra stary hw) Myslim, ze kvoli tej RAM sa to oplati. A vsetko je spatne kompatibilne s 32bit softverom, aj ked ide trochu pomalsie.
ditexi
Amateur
Amateur

GothaR napísal:Daj si vistu a ovladace budes mat (teda ak nemas nejaky extra stary hw) Myslim, ze kvoli tej RAM sa to oplati. A vsetko je spatne kompatibilne s 32bit softverom, aj ked ide trochu pomalsie.
ale zas uplne vsetko nie je kompatibilne...ci ano ? co tak nejake hry ? hm ? :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

ditexi napísal:ale zas uplne vsetko nie je kompatibilne...ci ano ? co tak nejake hry ? hm ? :)
Hry spustis v rezime kompatibility (starsie) a novsie su uz prisposobene aj pre 64b systemy. Nemas sa coho bat, urcite na tom nebudes hrat 5-6 rocne hry :)
ditexi
Amateur
Amateur

GothaR napísal:Hry spustis v rezime kompatibility (starsie) a novsie su uz prisposobene aj pre 64b systemy. Nemas sa coho bat, urcite na tom nebudes hrat 5-6 rocne hry :)
no to mas pravdu :) ja chcem teraz hrat tie novsie uz, a ked tak, tak max. 2 roky stare...a inak co sa tyka mojho HW, tak PC som kupoval teraz v novembri, tak to si myslim ze by malo byt dost nove nie ? :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

ditexi napísal:no to mas pravdu :) ja chcem teraz hrat tie novsie uz, a ked tak, tak max. 2 roky stare...a inak co sa tyka mojho HW, tak PC som kupoval teraz v novembri, tak to si myslim ze by malo byt dost nove nie ? :)
Podla mna urcite ano, ale tak aj teraz mozes prebehnut stranky vyrobcov a pozriet, ci tam su 64 bitove ovladace pre vistu, ak najdes vsetky dolezite, mozes sa pustit do instalovania ;) Inak ak by ti nesiel nejaky multimedialny prehravac, ktory si si oblubil, tak lahko najdes nahradu. A v hrach nevidim problem.
PS: ak pouzivas nejaky "specialny" program ako napriklad CAD alebo nejake kancelarske specialitky, tak si tiez over, ci nemaju s vistou problemy, ale nemali by mat.
ditexi
Amateur
Amateur

GothaR napísal:Podla mna urcite ano, ale tak aj teraz mozes prebehnut stranky vyrobcov a pozriet, ci tam su 64 bitove ovladace pre vistu, ak najdes vsetky dolezite, mozes sa pustit do instalovania ;) Inak ak by ti nesiel nejaky multimedialny prehravac, ktory si si oblubil, tak lahko najdes nahradu. A v hrach nevidim problem.
PS: ak pouzivas nejaky "specialny" program ako napriklad CAD alebo nejake kancelarske specialitky, tak si tiez over, ci nemaju s vistou problemy, ale nemali by mat.
ok, dikes, a kancelarske programky niako nepouzivam, max. open office alebo ms office to je vse :) a este chcem...co keby som skusil 64bit XP ? ci lepsia je vista ?
muffy69
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa muffy69 »

mozes skusit ale zbytocne je to ked mas tak vela RAM-ky, ale vraj vista 64-bitova je uz poriadne rychly system :)
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

muffy69 napísal:mozes skusit ale zbytocne je to ked mas tak vela RAM-ky, ale vraj vista 64-bitova je uz poriadne rychly system :)
zalezi od HW...
ale urcite si daj radsej Vistu ako XP...
som zvedavy ako tych 6gb vyuzijes :P
Napísať odpoveď