mysql + css

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Boroboro
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

mysql + css

Príspevok od používateľa Boroboro »

Moj prvy problem sa tyka databazy. Urobil som si formular pomocou ktoreho ukladam veci do databazy. Ukladam to v dvoch jazykoch : v anglickom to nie je problem a v ruskom tam je problem v tom ze ked zapise do databazy a znova nacita tak nespravne zobrazi tri ruske pismena ruske s,š,u. A ked zapisem nieco priamo v phpmyadmine tak mi zobrazi same otazniky. Stranka je kodovana v UTF-8.Porovnavanie v databaze je tiez UTF-8. Tak by som sa chcel spytat ci neviete v com je problem.
Druhy problem sa tyka css. Stranku mi normalne zobrazi opera a explorer ale firefox blbne. Nechce mi opakovat obrazok po y-novej osi. Stranka je www.stropez-villas.com Prosim niekoho kto sa v tom vyzna ci mi vie poradit v com je chyba v oboch pripadoch. Dakujem.
beluský
Darca
Darca

Príspevok od používateľa beluský »

skús nastaviť v databáze cp_bin1250... mne to pomohlo na naše znaky
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Máš nastavené, aby aj spojenie s databázou bolo v kódovaní utf8? (už sa tu o to písalo viackrát).
Ktorý obrázok sa ti tam vlastne nechce opakovať? Máš tam štýl pre triedu .ram, ale tam žiadny obrázok nemáš a ostatné fungujú pravdepodobne tak, ako fungovať majú.
Boroboro
Light Expert
Light Expert

Kde nastavim to spojenie? Lebo co som nasiel v phpmyadmine to som dal na utf-8. A to css ta v firefoxe mi nechce opakovat obrazok plus.png je to v .base.
xivo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa xivo »

To nastavenie pre utf8

Kód: Vybrať všetko

@mysql_query("SET CHARACTER SET 'utf8'", $link); 
// to mam este od chrona ked som mal podobny problem
Boroboro
Light Expert
Light Expert

Dakujem velmi pekne uz to fici.. :). este keby niekto vedel co je s tym css-kom .
Napísať odpoveď