Spoluucast - 3000SK za odlupnutie laku - pomoc
Spoluucast - 3000SK za odlupnutie laku - pomoc
Zdravim, potrebujem pomoct. Vyhral som uplne nove auto s plnou nadrzou na tyzden. Dobre sa na nom jazdilo, vsetko bolo super, ale co cert nechcel medzitym neviem ako, ale asi donho niekto tukol zo zadu ked stalo napr. na parkovisku, alebo neviem co sa mohlo stat, ale su tam dve take dierky - odlupnuty lak, ale zadny naraznik je v poriadku (vid v prilohe). Ziadna preliacina nic. Chlapik ked som ho odovzdaval mi povedal ze musia cely naraznik nastriekat co stoji 5tisic, lebo ak by striekli sprejom bolo by to vidiet. To zaplati poistovna, ale odomna chcu ako spoluucastnika minimum 3000sk. Pripisujem bod zo zmluvy na ktoru sa naviazal:
Najomca je povinny nahradit prenajimatelovi spoluucast v pripade vzniku poistnej udalosti jeho zavinenim alebo v pripade odcudzenia predmetu najmu, v celkovej vyske 5% zo vzniknutej skody, minimalne vsak 3000sk
Povedal mi ze mam cast na vyjadrenie do pondelka, ze ak sa chcem s niekym poradit a podobne. Chcem sa spytat ako by ste to riesili vy? co sa stane napr. ak odmietnem zaplatit?
Vinnik niesom urcite a nechapem aku mam na tom spoluucast. Ale ako im dokazem ze niesom vinnik? dakujem zatial.
Najomca je povinny nahradit prenajimatelovi spoluucast v pripade vzniku poistnej udalosti jeho zavinenim alebo v pripade odcudzenia predmetu najmu, v celkovej vyske 5% zo vzniknutej skody, minimalne vsak 3000sk
Povedal mi ze mam cast na vyjadrenie do pondelka, ze ak sa chcem s niekym poradit a podobne. Chcem sa spytat ako by ste to riesili vy? co sa stane napr. ak odmietnem zaplatit?
Vinnik niesom urcite a nechapem aku mam na tom spoluucast. Ale ako im dokazem ze niesom vinnik? dakujem zatial.
mas viacero moznosti:
1/ mozes to dat prestriekat ty mozno to bude lacnejsie
2/ zaplatis spoluucast, je to normalna klasicka havarijna poistka, kedze nepoznas vinnika musis to hradit zo svojej (ich) havarijnej, to znamena ze poistovna zaplati celu sumu opravy avsak je tam spoluucast v tom pripade 3000, tzn ze sa aj ty podielas spoluucastou
3/ najst vinnika a pozadovat od neho zaplatenie celej sumy
nic ine nemozes robit
1/ mozes to dat prestriekat ty mozno to bude lacnejsie
2/ zaplatis spoluucast, je to normalna klasicka havarijna poistka, kedze nepoznas vinnika musis to hradit zo svojej (ich) havarijnej, to znamena ze poistovna zaplati celu sumu opravy avsak je tam spoluucast v tom pripade 3000, tzn ze sa aj ty podielas spoluucastou
3/ najst vinnika a pozadovat od neho zaplatenie celej sumy
nic ine nemozes robit
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
absolutny suhlassundevil napísal:
skus sa s nimi dohodnut ci by si to mohol dat opravit na vlastne naklady. mas potom dve moznosti, zistit kolko by ta to vyslo u dakeho znameho ci v inom servise alebo kupit fixu s autolakom urcenu na taketo male poskodenia, natriet to a prelestit, ale zasa hrozi ze ak to je daka specialna farba a nie klasicka cervena ze tam budu dva fliaciky a nezozeru ti to. ale vyzera to ze netreba lakovat cely naraznik, ale len spodok, z tej fotky to tazko vidno. co je to za faro?
inac ta spoluucast je este velmi kamaratska, bezne co su spoluucasti tak mas minimum 5 alebo 10 tisic...
to vyzera len spinave a bavime sa len o striekani nataznikaMurphY napísal:no prestriekanie celeho auta stoji cca 20 litrov zalezi od farby,roboty atd.. no a tie dve bodky si vsimol alebo si mu to povedal ? lebo ako pozeram tak ten zadok je dost nepekny a tie dve bodky tam moc nerobia..
no tak vážený ja som právnik a neviem nepoznám celú tú zmluvu, lae podla toho jedného bodu čo tam uvádzaš, tak nedošlo ani k odcudzeniu predmetu nájmu a ani nedošlo k škode tvojím zavinením
= oni ti nemajú ako dokázať vinu a v prípadnom sporovom konaní by si vyhral! (záleží od právnika akého si vyberieš, nikdy sa nezastupuj sám )
poprípade im pohroz že nezaplatíš a že vlastne poisťovňa to má zaplatiť kedže sú havaríjne poistený a nech ti dajú pokoj!
a dôležité pre všetkých PODľA JUDIKáTU NAJVYššIEHO SúDU poisťovne si nemôžu zarátavať amortizáciu pri havarijných udalostiach! lebo kamoš mal nového bavoráka a tiež mu na parkovisku jedna krava ťukla do auta a posiťovňa mu zarátala amortizáciu a jedna sudkyňa mi povedala že niekoho to pekne nasralo a zažaloval ich a vyhral!
samozrejem judikáty nemajú všeobecnú platnosť ale v prípadnom súdnom spore sa dá naň odkázať, kedže najvyšší súd judikátmi pôsobí na jednotný výklad zákonov.
takže ked si budete všetci stáť za svojimi právami tak sa tie hnusné poisťovne nebudú na nás nabalovať! takže do nich!!!
= oni ti nemajú ako dokázať vinu a v prípadnom sporovom konaní by si vyhral! (záleží od právnika akého si vyberieš, nikdy sa nezastupuj sám )
poprípade im pohroz že nezaplatíš a že vlastne poisťovňa to má zaplatiť kedže sú havaríjne poistený a nech ti dajú pokoj!
a dôležité pre všetkých PODľA JUDIKáTU NAJVYššIEHO SúDU poisťovne si nemôžu zarátavať amortizáciu pri havarijných udalostiach! lebo kamoš mal nového bavoráka a tiež mu na parkovisku jedna krava ťukla do auta a posiťovňa mu zarátala amortizáciu a jedna sudkyňa mi povedala že niekoho to pekne nasralo a zažaloval ich a vyhral!
samozrejem judikáty nemajú všeobecnú platnosť ale v prípadnom súdnom spore sa dá naň odkázať, kedže najvyšší súd judikátmi pôsobí na jednotný výklad zákonov.
takže ked si budete všetci stáť za svojimi právami tak sa tie hnusné poisťovne nebudú na nás nabalovať! takže do nich!!!
bla bla bla bla bla, mne spravil jeden xlap na parkovisku sram cez polovicu auta svojim naraznikom, nastastie som si zapametal kto vedla mna parkoval a tak som ho chytil, iny sikovny chlapec mi namiesal presne na vlas rovnaky odtien farby podla mojej karoserie a zastriekal pistolou, farba stala do 200SK a s pracou atd viac ako 500 urcite nie, hradil to vinnik tak to pories a zbytocne si nelam hlavu
Ja som na auto potreboval extra odtien farby ktory nemali ani na vzorkovnici, a preto aj tolko stala (cca 150-200ml) myslim si ze taku cervenu budu mat napockanie, a stacie ti naozaj len par kvapky v spreji co ta mozno bude stat menej...
Ja som na auto potreboval extra odtien farby ktory nemali ani na vzorkovnici, a preto aj tolko stala (cca 150-200ml) myslim si ze taku cervenu budu mat napockanie, a stacie ti naozaj len par kvapky v spreji co ta mozno bude stat menej...
Precitaj si zmluvu (iste si pri preberani auta podpisoval), ci tam mas pisane, ze zodpovedas za skody vzniknute na aute,
Tiez si vyhladaj, ci tam je napisane ze ti auto odovzdavaju neposkodene a bez skrabancov.
Pokial tam nic take nie je, povedz ze to tam uz bolo pred tym nech ti dokazu ze to nie je pravda. Nech dolozia fotografiami, ze tam nic nebolo.
Proste ty si uz auto s tym dostal a basta. A ked sa im nepaci, nech to daju na sud.
A potom sa len modlit, ze sa nebudu chciet natahovat po sudoch s pochybnym vysledkom.
Tiez si vyhladaj, ci tam je napisane ze ti auto odovzdavaju neposkodene a bez skrabancov.
Pokial tam nic take nie je, povedz ze to tam uz bolo pred tym nech ti dokazu ze to nie je pravda. Nech dolozia fotografiami, ze tam nic nebolo.
Proste ty si uz auto s tym dostal a basta. A ked sa im nepaci, nech to daju na sud.
A potom sa len modlit, ze sa nebudu chciet natahovat po sudoch s pochybnym vysledkom.