posta plnosletost - preberanie financii

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ATOMIC
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

posta plnosletost - preberanie financii

Príspevok od používateľa ATOMIC »

berme to tak, ze mi niekto nieco ide zaplatit. Idem na postu aby som si to vyzdvihol....ale nemam este 15...to znamena ze nemam obcanku. nestaci pas ukazat? ved pdola mna by to mohlo stacit nie? povedz svoj nazor vy
Mek
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

ja som bol v tvojej situacii tiez, islo o blbych 120 korun a nevydali mi ich, musel som prist s fotrom :roll:
PACO8
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PACO8 »

myslim ze pas by mal stacit, ved aj tam mas foto a je to osobny doklad, treba len skusit

edit: najviac zalezi na tej postarke ale kedze pas je ofic. doklad nevidim problem a vahu ma na tom aj to ci to je v meste alebo na dedine, predsa len na dedine kazdy kazdeho pozna :wink:
ATOMIC
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ATOMIC »

tiez s myslim...ale...takuto informaciu som nenasiel na index page slovenskej posty, nevidim tam ani podmienky...kde to najdem?
SIX
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa SIX »

pridavam sa k nazoru ak mas pas, je to oficialny doklad, musi to stacit, myslim ze to zalezi od tej postarky. problem je asi ten ze coked napriklad sa tvoj otec vola tak isto? na sekoch nieje nic co udava tvoj vek, preto ti treba aj rodicov ku vyberu teoreticky
.cov
Star
Star

Príspevok od používateľa .cov »

Podla predpisov posty:

Kód: Vybrať všetko

http://www.posta.sk/page/95
Prvotní prijímatelia:
1) Manžel / manželka, ak ste ich na základe žiadosti podanej na pošte nevylúčili z prijímania vašich zásielok. Nemôžu však prebrať zásielky "Do vlastných rúk".
2) Môžete si vybaviť SPLNOMOCNENIE (článok 42 Poštových podmienok) pre určité osoby na všetky druhy zásielok, na ktorejkoľvek pošte. Za prerokovanie splnomocnenia sa vyberá sadzba podľa Cenníka.
3) Zásielky určené pre dieťa môžete prebrať, ak ste jeho rodič alebo zákonný zástupca. Dieťa nad 15 rokov môže prebrať zásielku samo, okrem poštového peňažného poukazu a poistenej zásielky nad 5000 Sk.
4) Za adresáta, ktorý bol pozbavený spôsobilosti na právne úkony alebo ktorého spôsobilosť na prijímanie zásielok bola obmedzená, môže preberať zásielky jeho opatrovník. Podmienkou je predloženie právoplatného rozhodnutia súdu o jeho ustanovení za opatrovníka adresáta
u deti do 15 rokov zasielku prebera rodic alebo zakonny zastupca.
Az dieta NAD 15 rokov moze preberat zasielku urcenu pre neho (okrem sumy nad 15000 SK)
Teda je uplne jedno, ci ti uznaju pas ako doklad totoznosti alebo nie. Nemusia (podla predpisov ani nemozu) ti vydat ziadnu zasielku. Nie si totiz splnomocneny na pravne ukony (a to podpisanie dokladu o prevzati je).
Napísať odpoveď