praveze od toho nezalezi, obmedzuje ta vyhlaska aj ked by vozik vydrzal 200 tak ta vyhlaska nepusti, mozno o 10-20 km/h by sa dala vybavit vynimka, ale ze by si 130 prasil dialnicu... mozes, len ta nesmu chytit
ja ti poviem jedno, mam uz vodicak nejaky ten rok, najazdenych dost km a nevravim to len ja, ze ak by som mal robit skusky, tak test nespravim. ked sadnem do auta, viem co je co a komu mam dat prednost, ale povedt znenie daneho paragrafu ci odseku vyhlasky neviem... a to je diagnoza aj kamaratov co maju najazdene podstane viac ako ja
pozri, aj ja mam v technicaku od auta max konstrukcnu rychlost 150, isiel som 160, ale zakon povoluje 130 na dialnici... nemas to nahodou max konstrukcnu rychlost? pretoze vyhlaska povoluje 80 ako sme sa zhodli
Matej18 napísal:ja mám na certifikovanom vozíku že v max 100km/h tak neviem potom
Vozik moze mat Certifikat aj na 300km/h ... Ale ked vyhlaska povoluje 80km/h tak To je tvoja Max Povolena rychlost ...
Mozes ist aj rychlejsie ale to uz na vlastnu zodpovedost.
nj.. letieť s vozíkom sa ani nedá. Už pri tej osemdesiatke to všeliako poskakuje (na naších koľajových cestách), neviem si predstaviť, čo by to robilo pri takej stovke, o stotridsine ani nejdem polemizovať
Maki napísal:kibo: ved toto... zakon som zabudol 2 dni po skuskach... .. naco vediet presne? ked vies co mas robit a uz to mas v krvi nacvicene...
ale jednoznacne 80kph...
hah no moja reč, kto si ma pamatat akej farby maju byt daky pasky ked vleciem vozidlo ci co.. test by som urcite znova nespravil, hlavne ze ovladam prax
Nedavno sme mali diskusiu na tuto temu, tak som sa opytal priamo instruktora z autoskoly a ten mi povedal, ze ak je hmotnost do 750kg, tak je to 130 km/h (na dialnici) a ak je nad 750kg, tak je to 80 km/h.
Hojko: Ten inštruktor by sa mal čo najskôr aktualizovať alebo vrátiť licenciu. Do 750 kg je rýchlosť limitovaná konštrukčnou rýchlosťou vozíka, nad 750 kg je to 90 km/h, resp. konštrukčná rýchlosť.