M@rt1n napísal:ta slovenčina ne ale ja by som dal Nemčinu
Zieg heil jeden jazyk urcite nebude, resp povodne urcite nezaniknu, to ludia nedovolia, skor by som to tipoval ze anglina bude dalsim uradnym jazykom a bude sa vyskytovat trochu viac. Ak tak.
to nejde o to či bude alebo nebude jeden jazyk .. tu je otázka že keby to tak bolo tak aký jazyk by ste uvitali... jua myslim že by so bolo tiež tažko presadit jeden jazyk v europe
x0_0x napísal:nevem co tu riesite ja budem hovorit po slovensky aj kebi za to zatikali
ano a ide ti to uplne perfektne
a este k teme: nebolo by zle keby bol jeden jazyk v EU alebo aj na celom svete, ale tazko by sa to realizovalo a ked uz by mal byt tak by to bol asi niektory z tych co je najviac rozsireny anglictina or nemcina
neviem ci niekto z vas vie co je esperanto - http://sk.wikipedia.org/wiki/Esperanto
podla mna ma velky potencial, je jednoduchy a osobne si myslim ze ofic. jazykom by bola dokonca skor spanielcina ako anglictina, pretoze je jednoduchsia...najskor to ale vidim na esperanto
Podla mna sa nebude hovorit jednym jazykom. Len budu nejake jazyky ktore budu viac frekventovane na komunikaciu medzi cudzincami a domacimi. Podla mna anglictina a nemcina. Ale teraz sa zacina predierat aj rustina celkom.
stat ma mat svoj jazyk.. pokial nema nie je to stat.. cize by ziadne neboli.. cize by vsetko ovladla amerika.. uz to vidim
inak anglictina by bola fajn
Angličtina by bola fajn pre tých čo vedia po anglicky, nemčina by bola fajn pre tých čo vedia po nemecky, ruština pre tých čo vedia po rusky aaaa môžme pokračovať
mirak2 napísal:neviem ci niekto z vas vie co je esperanto - http://sk.wikipedia.org/wiki/Esperanto
podla mna ma velky potencial, je jednoduchy a osobne si myslim ze ofic. jazykom by bola dokonca skor spanielcina ako anglictina, pretoze je jednoduchsia...najskor to ale vidim na esperanto
inac ako tak poezerám an nete tak to neni tiež zla vec nasiel som aj stránku kde sa to možes naučit http://sk.lernu.net o tomto jazyku som počul raz v telke e to je všetko a nepripisoval som tomu velku pozornost ale je to celkom zaujimavý jazyk pozrite sa na to
Šu-Do napísal:stat ma mat svoj jazyk.. pokial nema nie je to stat.. cize by ziadne neboli.. cize by vsetko ovladla amerika.. uz to vidim
inak anglictina by bola fajn
plne sa stotožňujem s týmto názorom a doplnim ho snad tým, že jazyk každej krajiny je súčasťou nie len štátnosti ale aj kultúry tej danej krajiny a týmto by určite zanikli kultúry jednotlivých krajin. Ved týmto by zanikli národy v Europe a určite by sa neskôr objavili rozpory a hlasy, ktoré by volali po tom, aby sa to opäť vrátilo do starých koľají. To by isto iste bolo spojene s rôznymi nepokojmi a separatistickými útokmi, kde by každá skupina žiadala nejakú tu územnu autonomiu, aby im ostatná spoločnosť nekafrala do ich záležitosti. Týmto krokom by sa vytvoril naoko jeden veľký národ, ktorý by však vo vnútri jednotný nebol a tak ako bolo povedané by sme slúžili ako posluhovači Amerike - / Rammstein - We are living in Amerika / - má to niečo do seba
Ja by som sa nedokázala vzdať nášho jazyka kvôli ľubozvučnému ľ Ale keby sa inak nedalo, tak by som prijala anglinu, ale vraj sa v poslednej dobe rozmáha aj používanie čínštiny...