bývať spolu - či nie?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
janielik
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

bývať spolu - či nie?

Príspevok od používateľa janielik »

ahojte... rada by som sa dozvedela nejake nove nazory na tuto temu, kedze moji rodicia nesuhlasia s mojim partnerom, zela si, aby som sa k nemu prestahovala, lebo mu chybam ked ho nemozem z toho dovodu vidat, ale ja nechcem ublizit ani jemu, ani rodicom .....
a po dalsie, co ak sa s rodicmi rozhadam a potom ma nebudu chciet vidiet.... priatelom som si ista ....

skuste napisat nejake nazory alebo skusenosti.... diky :arrow:
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

ako dlho ste spolu ?
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Vek? Máš vzdelanie? Trvalú prácu?
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

on byva sam alebo s niekym?
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

ako je na tom byt ? je to jeho byt ? alebo je to len podnajom za ktory budete platit spolocne na polovicu ?
otazky ako povedal erytro tiez ...
janielik
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

:

no byt je síce podnájom, s tým, či býva sám je to trošku zvláštne... ale áno ... teraz sám ... vek 20 on 27... ja študujem a pracujem a on pracuje a má aj vlastnú firmu... zatiaľ sa len rozbieha
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Prestahovat sa k nemu je ako stavit velky balik pri particke pokru, ak to chces risknut musis si byt setsakra ista ze on je dobra karta. Lebo ak nie navrat k rodicom by bola dost trpka zalezitost.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

no zvlastne to nie je, lebo moze byvat v podnajme, prenajme, u rodicov, v rodicovskom dome... a nemusi byvat sam, tak som chcel vediet
ono by mozno stalo za to sa porozpravat s rodicmi a aj priatelom o dakej kvazi skuske, ze by ste to skusili na tyzden alebo dva, aby si vedela co to obnasa. neodstahovat sa hned naostro a po mesiaci sa klanat pred rodicmi ze ci ta vezmu spat
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Tak ako spomenul Kibo. Zo zaciatku skus iba raz za cas prespat u neho. Neskor viac noci po sebe, jednoducho ist na to postupne. Prestahovat sa hned a uplne by bola imho chyba, je to prilis velka zmena a este vacsia skuska vztahu. Mozno prestahovanim zistis, ze je to o niecom uplne inom a zbytocne si kvoli tomu postvat rodicov by nebolo mudre.
janielik
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

čo sa týka toho prespávania... tak už je to tak ... samozrjeme, že s rodičmi som sa snažila vážne porozprávať a vysvetliť im čo cítim asi 12krát, ale oni si stále opakujú len to svoje a koniec.... variť mu občas varím
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

mozno to potajme hadze do kosa :wink: :D
ono presvedcit rodicov je vzdy ta najtazsia uloha, maju svoj rozum, ty si ich dievcatko a tym to hasne... najst na nich recept je na tebe, ty ich poznas. skus si zobrat mamu (alebo otca, s kym si rozumies lepsie) bokom a povypytovat sa ako oni budovali svoj vztah. je jasne, ze asi nebyvali spolu ked randili, bola ina doba, ale skus mamu navnadit na taku romanticku notu co z nej vylezie, ak ziskas aspon jedneho na svoju stranu, mohlo by to ist lahsie. rozbroje snad nenastanu
ETieNne
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ETieNne »

Je úplne prirodzené že v takejto situácií, to navrhol, Keby bola situácia opačná, mala by si 27 a vlastnú firmu tak mu asi navrhneš to isté. On je už trochu ďalej, je to naozaj dospelý a samostatný muž, teda minimálne zázemím ale pre ňho to je určite ľahšie, aj keby to nevyšlo tak on tam ostane bývať tak či tak.

Pre Teba je to na 20 rokov podľa mňa dosť vážny krok. Otázka je ako dlho ste spolu a aký vážny je ten vzťah, resp. ako ho beriete do budúcnosti. Tvojich rodičov zase chápem. Myslím že Ti chcú skôr dobre, aby si bola opatrnejšia, uvážlivejšia a tak. Ako spomenul mi-chau môžeš sa osamostatniť, možno to nevyjde a čo potom? Podľa mňa na 20 rokov máš čas na spoločné bývanie. Myslím že by ste mali začať tým prespávaním a tak a uvidíte ako tu niekto navrhol. No musím bežať tak v skratke tak asi... Dal by som tomu čas, také veci si vyžadujú vážne rozhodnutia :)
janielik
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

čo sa týka tých mojich rodičov a ich snahy o ochranu, tak to asi nie je ... od malička som vedená k samostatnosti, "nás sa nepýtaj, vybav si to sama" "máš vlastný rozum"... teraz sa im to nehodí, lebo čo povedia ich známi, jednoducho sebeckosť, hoci sú to moji rodičia, no je to naozaj tak...

a ešte čo sa týka toho, že ja mám 20... je to síce pravda, ale je ťažko povedať, či je to unáhlené rozhodnutie, lebo ma nepoznáte ....

ja som si už dosť veľa toho preskákala a všetci moji známi tvrdia, že keby nevedeli aká som stará... typnú mi takých 26 podľa toho, ako sa správam
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Co ja viem ten vek sa mi zda byt problem, podla mna po skole by s tym uz nemal byt problem, len teraz ta chcu mat este doma, necudujem sa im...

No na tvojom mieste by som asi ostal doma, aj ked samostatnost laka, ale tak je to jednoduchsie pre pracujuceho studenta byt s rodicmi. Ak sa da tak to skus nejako partnerovi vyhovorit.

Vlastne sa da povedat ze si vo veku mojich spoluziacok a vyzeralo by to kusok cudne ze by sa nejaka z nich stahovala ku priatelovi, je to fakt skoro. :)
janielik
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

tu neide o to, že on to chce silou mocou ... jednoducho sa snažíme nájsť schodné riešenie ....
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

hmm - myslim,ze toto je dost vazny problem... porozpravaj sa aj s partnerom ze ako si predstavujete spolocnu buducnost a ak nepomaha tvoj rozhovor s rodicmi tak skus zorganizovat stretnutie vsetkych 4, nech pocuju nazory tvojho priatela a podobne - ze ake zaruky im moze dat a podobne... a ako bolo spominane - len tak sa odstahovat od fotrovcov len tak naraz nieje dobre riesenie... one step at the time... nejak postupne sa to bude dat... ved ked budes doma coraz menej tak si na to zvyknu a ked budu vidit ze si vporiadku tak myslim,ze nebudu mat dovod po istom case nejako odporovat este...

este je brutalna moznost nehoraznej hadky s fotrovcami ze potom buchnes za sebou dverami a ides byvat k priatelovi - ale o to tazsi bude potom pripadny navrat ked stroskota vztah nahodou...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

janielik napísal:tu neide o to, že on to chce silou mocou ... jednoducho sa snažíme nájsť schodné riešenie ....
Schodne riesenie ani kompromis v takejto situacii nie je. Priatel ta chce u seba, rodicia ta chcu doma. Ty sa nemozes naklonovat, takze vzdy bude jedna strana sklaman. Ktora, to sa musis rozhodnut ty, nikoho rady ti nepomozu, pretoze nepoznaju ani teba, ani priatela, ani vas vztah a ani rodicov. Ak si myslis, ze si uz dostatocne dospela a pripravena osamostatnit sa a zaroven si presvedcena, ze vztah ma buducnost a neskrachuje po 3 mesiacoch spolocneho byvania tak do toho chod.
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

a čo majú presne tvoji rodičia proti priateľovi ?
keďže píšeš, že Ťa odmála nabádali k vete : Máš vlastný rozum...
a nenapísala si, že koľko ste spolu, bo vieš rodič je rodič, to nieje krátkodobý ošiaľ
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Moj nazor je asi taky ze prozatim nikam neodchadzaj, kazdeho laka samostatnost, ale je to tak trochu omyl :) , skonci skolu a potom uvidis jak dal. :wink:
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Tiež by som najprv doštudovala a uvidela, čo potom. Či ešte budete stále s priateľom, či ho rodičia nezačnú akceptovať atď. neviem, podľa mňa sa nemáš kam ponáhľať. Za ten čas, čo budeš študovať sa môže dosť vecí zmeniť.
A tak isto nepoznáme tvojich rodičov. Možno keby si aj teraz odišla bývať k priateľovi a povedali by ti, že nech sa už nevraciaš, tak nakoniec, keby sa niečo stalo, by ťa možno prijali späť. Predsa len, sú to rodičia (aj keď nie všetci sú takí).
Napísať odpoveď