Lord of War (2005) film a tato sprava...

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
mystique
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Lord of War (2005) film a tato sprava...

Príspevok od používateľa mystique »

BANGKOK - Thajská polícia zadržala vo štvrtok jedného z najväčších a najznámejších pašerákov zbraní, ktorý zásoboval zbraňami teroristov z al-Kájdy, bojovníkov Talibanu ako aj povstalcov v Kolumbii, Angole, Kongu, Rwande, Sudáne a ďalších afrických krajinách.

41-ročného Rusa Viktora Bouta zatkli v bangkokskom hoteli na základe informácií od amerických úradov. Spojené štáty okamžite požiadali o jeho vydanie, thajské úrady však rozhodli, že Bouta do skončenia vyšetrovania nevydajú. Thajská polícia je presvedčená, že Bout v krajine pripravoval ďalší nelegálny predaj zbraní. USA Bouta obviňujú, že Revolučným ozbrojeným silám Kolumbie (FARC) dodával a chcel dodať ďalšie zbrane za milióny dolárov vrátane 100 rakiet zem-vzduch a protilietadlových striel.

Washington pokladá FARC za teroristickú organizáciu. Bout údajne zásoboval zbraňami mnohých afrických diktátorov vrátane bývalého libérijského lídra Charlesa Taylora, líbyjského prezidenta Muammara Gadháfího ako aj obe strany občianskej vojny v Angole. "Boutovým zadržaním sa končí vláda jedného z najhľadanejších pašerákov zbraní na svete," vyhlásil americký prokurátor Michael Garcia, ktorý sa jeho prípadom zaoberá.

Bout vraj vlastní celú flotilu asi 50 nákladných lietadiel, ktorými prepravuje zbrane nakúpené väčšinou v bývalých komunistických krajinách východnej Európy. Za posledných desať rokov ho vyšetrovala polícia viacerých krajín, nikdy však nebol trestaný za obchod so zbraňami. On sám popiera, že sa niekedy zúčastnil na nelegálnom obchode. V roku 2006 americké úrady zmrazili všetky Boutove účty ako aj účty asi 30 firiem, s ktorými mal úzke väzby. Dôvodom bolo obvinenie z porušenia zákazu predaja vojenských zariadení do Konga.

Bout vyštudoval začiatkom 90-tych rokov moskovský vojenský inštitút a v hodnosti majora pracoval pre tajnú službu KGB. Po rozpade Sovietskeho zväzu sa údajne pokúšal predávať prebytočné alebo vyradené sovietske bojové lietadlá.
Co si o tom myslite, uplna podobnost s tymto filmom, len s tym rozdielom ze konce sa lisia :roll:

zdroj
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ze by si sa mal dat liecit na psychiatrii, diagnoza paranoia. To nemyslim ako urazku, ale ako fakt.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

S paranoiou to nema absolutne nic spolocneho, mal by si si asi prestudovat slovnik cudzich slov predtym nez sa nimi zacnes ohanat.

K teme je dost mozne ze film je o nom, podla jeho obsahu a faktu ze bol natoceny na zakladne skutocnych udalosti. Myslim si ze po chvilke googlenia toho najdes ovela viac.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jj aj mne to tak pripada... staci si pozriet film a porovnat to s touto spravou :wink:
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

nerieši t0m4s3 problém, že jednu takú tému Ti už zamkli lebo tu už je ?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Gangy mas pravdu netusim co je paranoia, ale paci sa mi to slovo tak ho pouzivam :D :roll: Ale s tebou sa do debaty pustat nejdem, pretoze mas urcite mnohonasobne sirsiu slovnu zasobu ako ja, ze? :D

Teraz k veci. S tou paranoiou riesim skor posledne mystique-ove temy, pocinajucom teoriou o konci sveta a touto zhodou nahod konciac. Navyse ako tak pozeram na http://www.csfd.cz/film/189557-lord-of-war/?text=71529 tak to az taka zhoda nahod nebude.

Režie: Andrew Niccol
"Skoro všechno, co se ve filmu děje, má skutečnou předlohu," říká Niccol. "Vojenské helikoptéry, které byly prodávány jako záchranné, překupníci se zbraněmi, kteří měnili názvy a registrační údaje svých lodí přímo na moři, dobře známý obchodník se zbraněmi, který byl v Americe propuštěn z vazby za velmi podezřelých okolností, skutečnosti o masových krádežích sovětského vojenského arzenálu po pádu Sovětského svazu. to všechno je pravda. Ve filmu se podíváme do více než 13 zemí, jejichž prostředí dramaticky nasnímal kameraman Amir Mokri ve spolupráci s hlavním výtvarníkem Jeanem Vincentem Puzosem. Kombinace jejich talentů nám napomohla věrně znázornit smutnou absurditu světa obchodu se zbraněmi", říká režisér. Producent filmu Philippe Rousselet si velmi pochvaluje Puzosovu práci na realistických válečných ruinách, mezi nimiž Yuri Orlov buduje svou kariéru. Puzos si při jejich modelování musel vystačit s "pouhými 50 milióny dolarů". Podle posledních informací se skutečný Yuri Orlov ukrývá na území Sýrie, některého z afrických států nebo v Karlových Varech.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

omg, takych priekupnikov je xy v kazdej krajine. dokonca aj na slovensku. film to bol pekny ale myslim ze ku realite to ma na mile daleko. njn, ale ako by mohol byt nicholas cage zaporak?! tiez by som si chcel skusit tuto robotu, len tak brigadne popri skole :lol: idem ja radsej spat.
Petoo
Star
Star

Príspevok od používateľa Petoo »

heh zasa sa tu riesi nesmrtelnost chrusta :D

ale priznavam, podobnost tam je, ten hajzlik sa inspiroval od toho filmu asik :P :lol:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Trosku precistene, niekto asi nechape pointe temy. Tema o filme tu uz je, takze to, ze to davali a reprizovali na Markize, resp. co to bol za film piste tam!!!
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

nechapem co je natom tak divneho ked niekto nakrutil film a paseractve zbrani :?
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Petoo napísal:heh zasa sa tu riesi nesmrtelnost chrusta :D

ale priznavam, podobnost tam je, ten hajzlik sa inspiroval od toho filmu asik :P :lol:
to by nestihol, vybudovat taku siet trochu casu trva, skor opacne by som povedal,...
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

zelovoc napísal:omg, takych priekupnikov je xy v kazdej krajine. dokonca aj na slovensku. film to bol pekny ale myslim ze ku realite to ma na mile daleko. njn, ale ako by mohol byt nicholas cage zaporak?! tiez by som si chcel skusit tuto robotu, len tak brigadne popri skole :lol: idem ja radsej spat.
Ty si ten film vobec videl? Takychto paserakov je XY v kazdej krajine?
Lol daj si facku, tiez nechapem co s tym ma to ze Cage hral zaporaka(?)... Obrázok
Sheep napísal:nechapem co je natom tak divneho ked niekto nakrutil film a paseractve zbrani :?
Ty si evidentne tiez trocha mimo, vies vobec o com je vlastne tato tema?
t0m4s3 napísal:Gangy mas pravdu netusim co je paranoia, ale paci sa mi to slovo tak ho pouzivam :D :roll: Ale s tebou sa do debaty pustat nejdem, pretoze mas urcite mnohonasobne sirsiu slovnu zasobu ako ja, ze? :D
Nie, ja aj vsetci ostatni sme oproti tebe tupci, hlupe deti co sa doma nudia a tak pridu vypisovat niekam na net svoje mysliekove pochody a ty si ten na koho piesocku sa tak podradne zabavaju, takze mas pravo si nalezite uzivat sustavne navazanie a egocentricke prejavy ktore ti davaju pocit ze si od ostatnych omnoho lepsi. Amen.

//t0m4s3 - Amen. Dakujem.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

Gangy: film som videl, aj tu spravu som cital. a nevidim tam nic mimoriadne. asi jasne ze su si podobne ked su o tom istom: paserakoch zbrani. asi to bol fakt dobry film ked to na toho viktora tak pasuje.
a to ze v kazdej krajine su taky paseraci zbrani, tak za tym si stojim.
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

zelovoc napísal: a to ze v kazdej krajine su taky paseraci zbrani, tak za tym si stojim.
jasne ze su ... ale ty urcite nezozenu 100ks AK 47 ako on....
mozno tak devinu zozenu :) alebo Glock :lol:
Petoo
Star
Star

Príspevok od používateľa Petoo »

mystique napísal:to by nestihol, vybudovat taku siet trochu casu trva, skor opacne by som povedal,...
lol, to bol pokus o vtip :D
R1k1nko napísal:jasne ze su ... ale ty urcite nezozenu 100ks AK 47 ako on....
mozno tak devinu zozenu :) alebo Glock :lol:
a Glock 19 resp. Glock 17 resp. Glock 26 nie je 9mm? :)
Napísať odpoveď