Karta SKYLINK co k tomu ?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

Karta SKYLINK co k tomu ?

Príspevok od používateľa satelitik11 »

ujo mi dal tuto kartu SKYLINK no teraz mi treba kupit satelitny prijmac a parabolu poslite mi svoje navrhy co by ste kupili ... aj odkazy kolko stoji atd . bo v tom sa nevyznam ... nemusi to byt to najdrahsie co najdete ale take co je kvalitne a nie drahe .. primam aj ponuky ked niekto predava..piste piste
KoCi
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa KoCi »

najlepsie spravis ked behnes do nejakej predajne kde pracuju so satelitnou technikou, povies im ze chces satelitny komplet, co na tom chces pozerat a oni ti uz poradia ze co si kupit. Ak vsak trvas na tom ze si to chces vyberat na vlastne triko, tak prosim.

Co potrebujes na pripravu:
-satelitny prijimac s aspon jednou citackou kariet Cryptoworks (v pripade ze planujes prikupit cesku kartu, tak rovno dve citacky) Konkretny model ti nepoviem, ono je to viacmenej aj jedno ci to bude technisat, homecast, illusion, redion, OpenBox, nieco od AB.. Podstatne je ze pre amatera je absolutne nevyhovujuce linuxove riesenie ala Dreambox, IPbox a podobne, nech uz je akokolvek drahe a akokolvek namakane. Su aj obycajne prijimace bez citacky cryptoworks, ale s moznostou ich nahrania (zvyknu sa tiez oznacovat ako CONAX citacky ale ak ti do toho CW nenahodia v predajni, tak to ignoruj)
-parabolu - uplne odporucane minimum je 60cm, ale je lepsie ked zoberies aspon 80 - pri 60 stacia horsie poveternostne podmienky a signal je ruseny. Uplne najidealnejsia je parabola hlinikova - nehrdzavie a je lahka.
-konzolu - kovova konstrukcia ktora parabolu bude drzat napr na stene baraku

teraz si treba uvedomit z kolkych satelitov chces prijimat signal a tiez na kolko TV. Budeme predpokladat, ze to bude len jedna TV (viac by vychadzalo prilis draho), a staci ti sledovat slovenske, pripadne ceske programy.
-konvertor (LNB) - jedno aky, ci 0.2 alebo 0.3db, staci uplne obycajny do 300 korun jednovyvodovy
-koaxialny kabel - podla dlzky - ale nad 20 metrov nie je odveci pouzit drahsi celomedeny
-f konektory - tj koncovky na kabel - v tomto pripade stacia dva
-GITAL/TT kartu - v pripade ze chces sledovat aj ceske programy (odporucam ale GITAL) a mas dvojcitackovy cryptoworks prijimac

V pripade ze ti nestaci len jeden satelit, ale chces chytat vacsie mnostvo satelitov so zahranicnymi nekodovanymi (ak si sikovny tak aj kodovanymi) programami, tak sa sucasne riesenie moze clenit na dva pripady - prijem s motorom (vyzaduje dobre umiestnenie paraboly aby nic nebranilo v potrebnom rozhlade na juznu oblohu), alebo prijem s viacerymi konvertormi (2-3 podla potreby), kde zase treba diseq prepinac, o par koncoviek navyse a potrebny pocet konvertorov. Samozrejme dostatocne velku vyhovujucu parabolu a multifeed (drziak na viac LNB)

Ako vidis je toho strasne vela.. a vsetko sa odvija od konkretnych poziadavok zakaznika. Ked prides niekam, a povies "chcem satelit" tak vsade cakaju ze im povies co od satelitu cakas - kompletne riesenie satelitne ta moze vyjst od 12-13 tisic, po niekolko desiatok tisic. A hlavne - vyhni sa kupe prijimaca a prislusenstva v obchodoch ako tesco, lidl, metro, nay a podobne somariny, kde predajcovia pomaly netusia o com satelit je. Orientuj sa na specializovane predajne.

K cenam:
prijimac - 3.500,- - 25.000,-
parabola- 690,- - 2.000,-
LNB- cca 300,-
kabel- obycajny 10 korun za meter, lepsie kable aj do 20 korun za meter
koncovky- do 10 korun za kus
motor- cca 1.800,- a viac
diseq prepinac- od 300sk (v pripade 2/1)
multifeed- 100-300 (v zavislosti od materialu, a prevedenia)
konzola- do 500 korun, vyberaj podla toho kde budes parabolu montovat
GITAL- 3.000,-

Ak si este stale nestratil chut, tak na samy zaver este spomeniem jeden detail - parabola musi byt natocena na juznu oblohu. K celkovej cene si dalej este prirataj pracu satelitneho technika, nakolko sam si toto zrejme nebudes vediet namontovat/nainstalovat/nastavit.
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa satelitik11 »

dikes presne nieco take som potreboval a este mi mozes odporucit nejaky normalny set na internete ?? staci mi len z jednou citackou .... a ten motor to nemusi byt vsak ?
Napísať odpoveď