Pripojenie pc aj nb na net - Router WIFI

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Cavour
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Pripojenie pc aj nb na net - Router WIFI

Príspevok od používateľa Cavour »

Zdravim,
vyuzivam pripojenie od Cassovie ( je to pevne pripojenie ) ktora ponuka pripojenie na 2 PC. Zapojeny mam momentalne iba jeden ale zajtra planujem kupit notebook. Rozmyslam ci vyuzit aj to druhe pripojenie (kt. neviem ako funguje ci novy kabel, nova ipcka urcite atd.) ale radsej asi zvolim moznost kupenia routra wifi, lenze s tym mam problem. Nevyznam sa v nich takze by ste mohli mi niejaky doporucit ? Pc chcem mat pripojene cez kabel a notebook cez wifi. Nemalo by to niejako velmi spomalovat nie?
Bobr
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Bobr »

Ja mam doma toto:

Kód: Vybrať všetko

http://www.agem.sk/defaultweb.php?cmd=tovar_detail&product=10094228
a veru nestazujem sa co sa tyka tej rychlosti tak to podla mna ani nepostrehnes ;) aspon ja som to doma teda nepostrehol a pouzivam to dost najme ked chce mama robit daco na nete dam jej notebook a neotravuj ;)
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

nebal by som sa ist do nejakeho linksysu, napriklad na tomto uz nejaky rok uspesne ficim ja: http://www.datacomp.sk/default.asp?cls= ... stiid=4279 ...
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

smejo napísal:nebal by som sa ist do nejakeho linksysu, napriklad na tomto uz nejaky rok uspesne ficim ja: http://www.datacomp.sk/default.asp?cls= ... stiid=4279 ...
Sa mi paci ten tvoj to uz je taky skoro doplnok do domacnosti dekoracny:)
marat01
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa marat01 »

smejo napísal:nebal by som sa ist do nejakeho linksysu, napriklad na tomto uz nejaky rok uspesne ficim ja: http://www.datacomp.sk/default.asp?cls= ... stiid=4279 ...
ja mam tiez tento linksys a nemozem nan povedat jedno krive slovo... funguje bezchybne, odporucam
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

jj aj ja mam Linksys a mozem len chvalit. 8)
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

ja momentalne pripajam cez wifi router (vigor 2600ge) desktop aj notebook, net mi ide v pohode, na desktope mam XP, na NB vistu, problem je s tym, ze sa tieto kompiky nejak nevidia navzajom. Teda len vista nevidi XP. z XP sa v pohode pohrabem vo viste, no vista mi stary kompik ani nenajde. A to som tam nastavil na vsetky disky zdielanie a dokonca som aj dal vytvorit domacu siet. Ked dam vo viste zobrazit mapu pripojeni, tak mi korektne zobrazi stary kompik aj s nazvom, ktory som mu v sieti dal, aj router aj vsetko, no ked dam miesta v sieti, tak te n stary komp nevidim. Ako to spravim
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

ja mam podobny "problem", a sice, PC (XP) cez kabel k routru a ntb (w98) by wifi, spociatku mi vsetko slo, v miestach v sieti som vzajomne z oboch pocitacov vedel prezerat obsah zdielanych zloziek, neskor (par dni) mi slo uz len tak, ze som videl len z PC (XP) notas (win98), opacne nie, no a teraz uz nenajdem ani pod XP, ani pod w98 ten druhy pc, pritom som nic nenastavoval
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Holubar: Spravis to tak, ze sa uplne vykasles na vsetky problemy okolo tohto zdielania, ktore neustale pretrvavaju a nahodis na oba pocitace FTP server. Tym dosiahnes, ze nebudes mat problem s pripojenim, budes mat plnu administraciu, log subory, mozes si nastavit obmedzenia a je to vsetko zalezitostou par minut. Takze sa skus pozriet po programoch ako Serv-U FTP Server, Raiden FTP Server, Cerberus, Bulletproof FTP a podobne...
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

No to znie rozumne. A este taka otazka ohladom zabezpecenia siete. Dal som na routri nieco ako WEP, vybral som 64 bit a dal som tam 5miestne heslo, kde je jedno velke pismeno, jedno cislo a tri male pismena. Mozem sa citit bezpecne?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

WEP je stale len WEP, na zaklade kolizii ci coho sa to da prelomit do dvoch minut, ale nepoznam nikoho takeho co to skusal a prelomil, mozno na odbornych forach sa niekto nasiel. Ak vsak mas moznost, tak tam hod 128bit WEP key, pripadne radsej WPA.
Napísať odpoveď