Zdielanie suborov Ubuntu, Mac a Win

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Zdielanie suborov Ubuntu, Mac a Win

Príspevok od používateľa pato83 »

Zdravim, ja mam na desktope Ubuntu a Win XP. Sestra ma iBook. Chcel by som dosiahnut nieco take, aby mohla vyuzivat moj disk, na ktorom mam filmy, hudbu bez mojho vedomia a bez nejakeho odklikavania hesiel. Ona sa pripaja bezdrotovo, ja som na kabli. Router je Dlink Dir-615. N routri je nastavene automaticke pridelovanie adries. V pripade, ze sadnem za pccko a spustim si ubuntu, aby mohla zdielat subory na disku a rovnako ked si sadne bracha za pccko a pusti win, aby taktiez mohla zdielat tie subory. Nemam s tymito vecami ohladne sieti ziadne skusenosti, takze pomaly :D
BTW: Po pingnuti routra a nasledne arp -a, som v zozname stanic.
Dakujem za akukolvek radu. Ak som na nieco zabudol, tak sa pytajte. Vdaka. :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Najschodnejsie a asi najbezproblemovejsie riesenie bude FTP server
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Takze mam nahodeny ProFTPD, ktory mi bezi. Konfiguracia mi je zahadou, keby chcel niekto aspon taky kratky postup napisat, aspon v par bodoch, co vsetko treba nastavit a pod.
BTW: V nastaveniach routru mam aj polozku Virtual Server, neviem ci to nie je dolezite nejako nastavit.

Edit: Som sa inak trochu zle vyjadril, bo XP aj ubuntu su na desktope, takze budem musiet vytvorit server aj v ubuntu aj v XP. Tak teraz neviem, ci by nebolo predsa len lepsie tu sambu skusit ?

Edit2: Problem vyrieseny, zdielanie funguje, som to nakoniec rozchodil cez sambu. Jediny problem bol vlastne vo vytvoreni uzivatelov na kazdej stanici, to bol aj dovod preco to stale neslo. Lama :D Este sa pohram s nastaveniami, aby nebolo nutne zadavat heslo, ak to pojde a nejako nefunguje prehravanie filmov vo vlc. Ale podstata je vyriesena. Takze dakujem tomase , aj ked som to nerobil po tvojom, ale bola tu snaha :wink:
Napísať odpoveď