Windows vista je zámerne vadný

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
x0_0x
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Windows vista je zámerne vadný

Príspevok od používateľa x0_0x »

Narazil som na tento celkom zaujimavy clanok.
tak co vy an to?Podla mna to je pravda a malo by sa to sirit po celom i nete nech to kazdi vie a vista zapadne prachom

clanok:
http://blog.webtrh.cz/windows-vista-zamerne-vadne
Stanquo
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Stanquo »

niekto trepne blud a setci tomu veria :lol:
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

to tu uz niekde bolo...
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

nj clanok uverejneny v januari 2007.. Velke halo, ktore sa do dnesneho dna nestalo hrozbou. Najviac antivista teorii siria prave ti, co s nou prisli do kontaktu najmenej, a najviac to zeru ti, co vistu anilen neskusili.

Skus sa do buducnosti viac venovat teorii o slovenskom jazyku a teoriu o viste prenechaj tym, co ju ozaj vedia zhodnotit jej pouzivanim. Ak veris ozaj vsetkemu co sa na nete napise, zvlast v kadejakych blogoch, tak urcite patris k tym, co posielaju aj retazovky na icq aby ich kvetinka bola modra a icq nebolo spoplatnene...

//edit: "K-: dalsi pan mudry" - uc sa, budes mudry aj ty :D (napisal by som ti to aj do ss, ale zial neviem kto si :D )
x0_0x
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Nie k tym ludom nepatrim.Vsetky take maily mazem a na spravy neodpisujem.Podla mna to je pravda lebo microsoft je komercna svina.Za vsetko chcu len prachy sak aj teraz nedavno dostali mastnu pokutu za drahy soft ktory aj tak nesiel, a museli ste si k nemu dokupit dalsiu kopu draheho softu.
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

chlapce k-
neviem co robi tvoj tatko, ale urcite to nerobi zadarmo, neviem co robis ty(co chces robit ty, ale urcite to nebudes robit zadarmo)
aj BMW je komercna svina, ktora predava auta len preto, lebo chce zisk...ked ta to tak serie daj si linux, nikto ti v tom nebrani..
x0_0x
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Ano ano.Tak ked vyrobim a predavam auto za 500 000 ale bez kolies uzivatelovi co nevie ze auto potrebuje kolesa a pride domov a zisti ze mu auto bez kolies nejde vyvali dalsie prachy za kolesa.To by bol rovnaky podraz ako ten co spravil Microsoft.Podla mna to je zdieranie

A len tak mna o tom ze Vista je npc presvecil aj tento thread na soom.cz

http://www.soom.cz/index.php?name=webfo ... d_id=33922
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

x0_0x napísal:A len tak mna o tom ze Vista je npc presvecil aj tento thread na soom.cz

http://www.soom.cz/index.php?name=webfo ... d_id=33922
toto hovori o vsetkom
:D skusal si tu vistu vobec? :slap:
x0_0x
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Nije neskusal a ani nebudem lebo nemam na to hw ani chut
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

Key5ers0ze napísal:chlapce k-
neviem co robi tvoj tatko, ale urcite to nerobi zadarmo, neviem co robis ty(co chces robit ty, ale urcite to nebudes robit zadarmo)
aj BMW je komercna svina, ktora predava auta len preto, lebo chce zisk...ked ta to tak serie daj si linux, nikto ti v tom nebrani..
tak to je pravda K+
a ked tento clanok bol napisany (januar 07) tak este nikto nevedel aka bude vista ake budu v nej chyby etc...

spyx: kktina nad mraky co si teraz napisal no s tymi poziadavkami pravda ale vo vsetkom si sa mylil
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

K Viste toľko:
Mal som tú "česť" u kamaráta su ju ošahať. A potvrdilo sa presne to, čo som tvrdil: jediná dobrá vec na nej je Aero. A to nehovorím o systémových požiadavkách. Nech si MS strčí tie svoje sprostosti typu "nový systém zákonite musí žrať viac". Keď Apple dokáže vytvoriť novú verziu OS, ktorá je rýchlejšia a menej žravá, než jej predchodca, prečo nie MS? Keď Linux dokáže toho podstatne viac a lepšie a nemá problém ani so starým hardwérom a je pri tom omnoho menej náročná na systém, prečo nie Vista?
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Spyx a zas ... Nainstaluj si to doma ... Uvidis
U kamarata to skusas 5minut ... Tam nedokazes zistit klady a zapory celeho systemu.
Ja som velmi spokojny ...
  • System mi ide velmi svizne
  • Hry mi na tom idu vsetky ... este som sa nestretol zo ziadnou ktora by mi nechcela ist
  • Funguje sice na Gamerskom Notebooku ale je to Ekvivalent Stoloveho PC
  • Takto ti pojde aj na PC typu E2200, 2GB RAM, 250GB SATA Disk, nx8600GT... co je PC za 15000Sk
Cize preto nemam voci nej ziadne vyhrady
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

shark aj ja mam vistu nahodenu v nb s dvojjadrom neaka grafa v nom a tiez som sa nestretol s hrou ktora by mi neisla
spyx: ak sa do toho nerozumies aspon netrep

koci ti to vysvetlil
Terepin
Addict
Addict

Filipito napísal:spyx: kktina nad mraky co si teraz napisal no s tymi poziadavkami pravda ale vo vsetkom si sa mylil
Písal som o systémových nárokoch. Čo konkrétne je z toho kktina?
KoCi
Darca
Darca

spyx - jedina dobra vec aero? no neviem nenapada ma ziadna vzorova situacia, ktorou by som vedel pouzite Aero vyzdvihnut. System vyzera slusne aj bez neho.

Napisem par veci preco sa k XP nevratim:
- moznost vyuzivat aj 64bit system (4GB RAM), bez obavy zeby som mal problemy s aplikaciami ci HW
- inovovana praca so subormi/adresarmi, ked si clovek zvykne na integrovane (nielen) indexove vyhladavanie, tak je praca s tymto OS totalna pohoda.
- spolahlivy beh systemu, nestava sa ze by mi nejaka aplikacia zhodila cely OS, vzdy slo v pripade havarie aplikacie len o tu jednu.

dalsie veci ktore by som mohol vymenovat su skorej rozne doplnkove aplikacie, od ktorych system nie je priamo zavisly a da sa bez problemov nahradit lepsimi alternativami tretich stran (porovnavame len XP a Vista, o linuxe sa tu vadit nebudem).

Vyssie naroky sa dali cakat, ale nemyslim si ze sa jedna o nejaky hororovy scenar. Pre svizny beh systemu viacmenej staci hocijaky dualcore a 2GB RAM. Cena RAM je tak smiesna, ze je mi az trapne sa nad tym neustale smiat. Ak si niekto dava moderny OS do zastaraleho zeleza, nema narok na komentare :) .. Jedno co MS posral, bolo uvedenie smiesnych HW narokov ktore by som stanovil podstatne vyssie.

Ku komercnosti - k tomuto asi nemam co dodat, keyser povedal vsetko potrebne. Len ma napada taka sranda - presne ti isti co vyplakavaju nad blbymi cenami windowsu (a pritom su celkom vpoho), tak sa tesia jak male deti ked EK napari MS pokutu vo vyske niekolkych miliard. Asi im nedochadza ze tu pokutu v konecnom dosledku platia uzivatelia :)

A ku komentaru ze je to ako kupit si auto bez kolies - EK zase chce aby MS takyto system bez vsetkeho predaval a vsetko ostatne si do toho zhanal. Takze MS ma aj rezervne kolesa ;) Ostan si pouzivat to, co sa ti pouziva dobre a neotvaraj papulu na nieco co nepoznas, lebo toto ma dokaze fest nasrrrrdit, ked niekto vie velke H a robi sa mudrym jak radio.
Terepin
Addict
Addict

KoCi napísal:Pre svizny beh systemu viacmenej staci hocijaky dualcore a 2GB RAM.
K+ za konštruktívnu odpoveď. Ale nedá mi: 2GB RAM na svižný beh OS a ďalších 2GB na svižný beh zvyšku. :lol:
KoCi
Darca
Darca

:D tak zase s 2GB RAM som aj hraval na viste hry. Zaklinac/Crysis(demo)/Oblivion a dalsie, sprava pamate vo viste je dalsim pozitivom oproti XP ktore som zabudol zmienit :) Vista samotna zabera nejakych 400-500MB co nie je zas o tolko viac ako v pripade XP.
Preetro
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Preetro »

KoCi: Vistu som mal moznost odskusat si .. a hroza.. ty uvazujes len o tom, ze pc je len na hry, ale vobec nemas info, ze pod vistou nerozbehas hocijaky starsi program ...uz toto mi dost vadi. Dalsia vec, co mi vadi na viste a celkovo na Microsofte je to, ze Microsoft je Monopol, ktory ovlada trh a tak sa mu musia vsetci prisposobovat ci sa im to paci alebo nie.. napr. vysli pc zostavy, na ktorych ide len vista a ak si chce niekto nainstalovat xp, lebo sa mu nepaci Vista, tak nema sancu bez zasahov v biose. (ak ma stastie tak to v biose nastavi, samozrejme musi vediet obsluhovat bios, co dost ludi nevie)
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

Bez ohladu na to co tu kto popisal poviem svoj nazor - autor clanku ma absolutnu pravdu. Pouzivam visty uz asi pol roka a moje hodnotenie je take ze s XP som bol spokojnejsi... Vela veci sa posunulo dopredu ale prevladaju tie ktore sa vratili dozadu. Visty su absolutne nevhodne pre pouzivatelov co hraju hry - mozem to len potvrdit, battlefield 2 mi isiel lepsie na starsom pocitaci (2x slabsom vykonom) ako na terajsom novom stroji s 8800GTS - dovov - zla praca s RAM, pretoze aj napriek tomu ze som mal dostatocne pocet FPS a volnej ram - chod BF2 bol kompetne zavysli na rychlosti disku (no comment).

Niektore automaticke updaty ktore si system stiahne, restartuju pocitac aj napriek tomu ze si to v danej chvili neprajem... S tych menej dolezitych mozem spomenut nekompatabilitu relativne nie tak starych aplikacii s tymto systemom (2004-2006), a neuveritelnu potrebu spustania niektorych programov iba ako spravca...

NAOZAJ SOM NEDOKAZAL POCHOPIT AKO MOZE NIEKTO NEXT OS PO POMERNE VELMI USPESNOM XP SPRAVIT HORSIE AKO PREDCHADZAJUCI - ALE TENTO CLANOK TO CELKOM LOGICKY VYSVETLUJE.... Hold Microsoft je monopol a moze sa chovat ako sa jemu zachce kedze prakticky nema konkurenciu, a donuti vas ktomu aby ste skor ci neskor presli na tuto posahanu VISTU...

Teraz pozeram ze Koci tu vychvaluje pracu RAM pri hrach - LOOOOOOL, natocim ti co mi robi disk pri tak starej hre ako je BF2, mam 2GB ram a 8800GTS, mam pol giga volnej pamete a pri prepinani z hry do windows (alt+tab) cakam asi minutu kym to prejde cele cez disk... A to nacitavanie map atd.... Proste sry ale trepes...
Terepin
Addict
Addict

mystique napísal:Hold Microsoft je monopol a moze sa chovat ako sa jemu zachce kedze prakticky nema konkurenciu, a donuti vas ktomu aby ste skor ci neskor presli na tuto posahanu VISTU...
Dovtedy vyjde Windows 7 a ten to hádam vyrieši. Aspoň podľa zatiaľ uverejnených noviniek.
Napísať odpoveď