vyvola stlacenie klavesy a ked sa neurcila alebo ma hodnotu E0 14*16+0==224 a zaroven je stlacena klavesa tak pripocitaj zaklad a znovu nacitaj klavesu a navratovu hodnotu nastav na ret.
Správna funkcia je GetConsoleScreenBufferInfo(), ale vôbec netuším, načo ti je zisťovanie pozície kurzora (veď tú polohu nastavíš ty, takže nie je problém si ju zapamätať).
Lebo si chcem spravit nieco ako sipkove menu a povodne som to cel spravit tak ze ak je kurzor na nejakej pozicii a uzivatel stlaci sipku hore tak sa kurzor presunie o riadok vyssie a vysvieti polozku menu..Potom ked stlaci enter tak znova si zisti polohu kurzora a ak je poloha co ja viem 45,50 a na tej polohe bude polozka nova hra tak spusti funkciu nova hra:P
Je to dost zlozite a myslim ze sa to da urobit aj ovela jednoduchsie ale ja netusim ako
Poloha kurzora je ti na nič. Nakreslíš menu a vysvietiš nejakú položku (jej číslo budeš poznať). Pri stlačení klávesu hore/dole (vľavo/vpravo...) tú starú položku prekreslíš a zvýrazníš novú. Keď sa stlačí kláves, ktorý to má potvrdiť budeš vedieť, ktorá položka bola zvýraznená.
Presne to sa používa aj v konzole. Napr. mi na rovnakom princípe funguje aj program na riešenie Sudoku (nikde sa tam nezisťuje poloha kurzoru, lebo je tam, kde chcem aby bol).