Apple MacBook , rozdiel pri kupovani z .com a .sk

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
chrobakos
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Apple MacBook , rozdiel pri kupovani z .com a .sk

Príspevok od používateľa chrobakos »

No .. bol som v KE a zaujal ma MacBook od apple.. cekoval som si ho na webe a zistil som ze ked ho kupim na www.apple.sk tak ma vyjde na 38900sk ..a to ani nehovorim o tom ze je to stary model, s OS Tiger

A ak by som kupil z apple.com tak mi to vyhadzuje cenu 1175USD (cca 25850) .. to je novy model s OS Leopard , + dovoz na SK

taze rozdiel 13050 ..:) nepripada vam to vela ? ked si este aj vezmete ze vam na SK daju o 13050sk viac este starsi model .. dost odrb :) jednoznacne nanas zarabaju tazke lowa.. a ani nechcm rozmyslat nad tym aka je vyrobna cena takeho NB
galleon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa galleon »

raz bol v telke tento problem rozoberany :] ze na svk si kupit macpc za viac ako ten isty model zo zahranicia...

neviem presne ci to bolo cesko alebo slovensko
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Hmm Apple :) Uz sa pisalo aj o tom, ze v predajni Apple stal office 400 USD a v normalnej 100 :) Ale tak nic no :)
zaggi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa zaggi »

macbook? 38900?

13-palcovy monitor (ehm...)
2.0 GHz Core 2 Duo
1 GB ram
80 GB disk (!!!!!!!!!)

dajme tomu ze nepotrebujes superrychly procak, mozno ani pustenych viac ako 2-3 aplikacie (mala ram) ... ale 13-palcovy display a hlavne 80 GB disk je na umretie ... nechcem ani vediet co tam napchali za graficku kartu ... a za tie peniaze? :lol: :lol: :lol: vysmech zakaznikovi
Sheep
Addict
Addict

Re: Apple MacBook , rozdiel pri kupovani z .com a .sk

Príspevok od používateľa Sheep »

chrobakos napísal:No .. bol som v KE a zaujal ma MacBook od apple.. cekoval som si ho na webe a zistil som ze ked ho kupim na www.apple.sk tak ma vyjde na 38900sk ..a to ani nehovorim o tom ze je to stary model, s OS Tiger

A ak by som kupil z apple.com tak mi to vyhadzuje cenu 1175USD (cca 25850) .. to je novy model s OS Leopard , + dovoz na SK

taze rozdiel 13050 ..:) nepripada vam to vela ? ked si este aj vezmete ze vam na SK daju o 13050sk viac este starsi model .. dost odrb :) jednoznacne nanas zarabaju tazke lowa.. a ani nechcm rozmyslat nad tym aka je vyrobna cena takeho NB
pripada to vela ale zamyslel si sa nad tym kolko % vsetkych pocitacov su Macy na slovensku a kolko v USA? presne cisla neviem ani ja, ale v USA je ich vela takze mozu natom zarobit aj pri nizzsich cenach pretoze je po nich zvyseny dopyt. Zatial co tuto v CZ a SK su Macy vidiet ozaj zriedka. Proste pocitace tak mozno dizajnovo atraktivne a niektori zvukari si ich oblubili ale ja si myslim ze IBM kompatibline pocitace su lepsou volbou :wink: .
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

A nie je potrebne po prebrati zasielky zaplatit nejaku dan? Pretoze tuna ked si objednavam od Yanks, tak automaticky po prijati balika dojde list od colnikov, ze treba zaplatit clo...nejakych 17%...neviem ale ci to plati aj u nas...hlavne v pripade elektroniky.
Adozv
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Adozv »

je to tým, že Steve Jobs (asi tak sa volá ten riaditel Apple) nariadil cenovú politiku Dolár=Euro. Ako viete tak dolár slabne a je asi o tretinu slabší než euro. A spravili to preto, že Europska únia zaťazuje výrobky mimo EU velkými clami. Keby mali apple nejaký výrobný závod napr na SVK tak by to bolo fajn - lacná pracovná sila, žiadne clá - sme EU. atd
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Re: Apple MacBook , rozdiel pri kupovani z .com a .sk

Príspevok od používateľa guess.whoo »

Sheep napísal:pripada to vela ale zamyslel si sa nad tym kolko % vsetkych pocitacov su Macy na slovensku a kolko v USA? presne cisla neviem ani ja, ale v USA je ich vela takze mozu natom zarobit aj pri nizzsich cenach pretoze je po nich zvyseny dopyt. Zatial co tuto v CZ a SK su Macy vidiet ozaj zriedka. Proste pocitace tak mozno dizajnovo atraktivne a niektori zvukari si ich oblubili ale ja si myslim ze IBM kompatibline pocitace su lepsou volbou :wink: .
no tak jasne ze je tam zvyseny dopyt po tych notasoch ked su za "facku" pre nich...tu maju velku konkurenciu hlavne od HP...celkom nerozumiem ich cenovej politike lebo ked nemaju dopyt tak by mali byt konkurencieschopne aspon cenou alebo vykonom..no zatial su len vzhladom
Gothar
Moderátor
Moderátor

zaggi napísal:macbook? 38900?

2.0 GHz Core 2 Duo
1 GB ram
80 GB disk (!!!!!!!!!)

dajme tomu ze nepotrebujes superrychly procak, mozno ani pustenych viac ako 2-3 aplikacie (mala ram) ... ale 13-palcovy display a hlavne 80 GB disk je na umretie ... nechcem ani vediet co tam napchali za graficku kartu ... a za tie peniaze? :lol: :lol: :lol: vysmech zakaznikovi
Uz je to trochu OT, ale podla mna sa pri Apple neoplati rozoberat parametre. Vacsinou ak si ho niekto kupuje, tak len kvoli stylu a prestizi a ako druhy pocitac. A vacsinu ich zakaznikov nezaujimaju konkretne parametre z casti aj preto, ze Apple vyvija a ladi svoje aplikacie, cize vsetky aplikacie urcene pre dany ntb by mali bezat v pohode.
//guess.whoo: no ale tak to je v kazdej oblasti :) Aj herne PC alebo herny notebook ma iba ten, kto na to ma, cize tak. A vela ludi ani nema PC kvoli tomu, ze im na neho neostanu peniaze.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

GothaR napísal:Uz je to trochu OT, ale podla mna sa pri Apple neoplati rozoberat parametre. Vacsinou ak si ho niekto kupuje, tak len kvoli stylu a prestizi a ako druhy pocitac. A vacsinu ich zakaznikov nezaujimaju konkretne parametre z casti aj preto, ze Apple vyvija a ladi svoje aplikacie, cize vsetky aplikacie urcene pre dany ntb by mali bezat v pohode.
len kto na to ma:)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Hej ale zas kupis aj Apple z konfiguraciou
Dva dvojjadrové procesory 3.0 GHz Intel Xeon „Woodcrest“ so 4 MB zdieľanej L2 cache na procesor, dvojica nezávislých zberníc 1 GHz, 1 GB pamäte (667MHz DDR2 fully-buffered DIMM ECC), grafická karta NVIDIA GeForce 7300 GT s 256 MB pamäte, pevný disk 250 GB Serial ATA 3Gb/s 7200 ot./min. v šachte 1, 16x dvojvrstvová napaľovačka SuperDrive (DVD+R DL/DVD±RW/CD-RW)
za 120000Sk
a
Dva dvojjadrové procesory 2.66 GHz Intel Xeon „Woodcrest“ so 4 MB zdieľanej L2 cache na procesor, dvojica nezávislých zberníc 1.33 GHz, 1 GB pamäte (667MHz DDR2 fully-buffered DIMM ECC), grafická karta NVIDIA GeForce 7300 GT s 256 MB pamäte, pevný disk 250 GB Serial ATA 3Gb/s 7200 ot./min. v šachte 1, 16x dvojvrstvová napaľovačka SuperDrive (DVD+R DL/DVD±RW/CD-RW)
za 82000Sk
To sice niesu Notebooky ale Ked si pohladas ludi co maju Apple Notebook ... najdes vacsinou Novinarov, Grafikov, Profesionalnych Fotografov atd...
Sukromna osoba resp. Smrtelnik ... tomu to je zbytocne.
chrobakos
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chrobakos »

zaggi napísal:macbook? 38900?

2.0 GHz Core 2 Duo
1 GB ram
80 GB disk (!!!!!!!!!)

ti vravim ze to sa predava na slovensku.. cez apple.com kupis novu verziu s novym OS(Leopard) , silnejsim procakom a 120GB HDD .. Je mi zle z toho ako sa snazia nanas zarabat :x

slovensko a ese zopar inych krajim im sluzi ako odbytisko pre ich nedopredavane stare modely..ale aj tak nanich zarobia este sstale viac ako na novych..............
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa satelitik11 »

Apple to je len reklamna Blbost ..... taku cenu ako oni davaju si kupim Kvalitny HP alebo asus a este usetrim mozno aj desiatku tisic Korun ... apple SUX .... (okrem toho sa tam este plati Rok alebo neviem kolko servisne poplatky mozem j* Apple )
Gothar
Moderátor
Moderátor

satelitik11 napísal:Apple to je len reklamna Blbost ..... taku cenu ako oni davaju si kupim Kvalitny HP alebo asus a este usetrim mozno aj desiatku tisic Korun ... apple SUX .... (okrem toho sa tam este plati Rok alebo neviem kolko servisne poplatky mozem j* Apple )
Ale ty to cele nechapes...ja som to uz pred casom pochopil - Apple si ludia kupuju ako stylovku, nie kvoli tomu, aby mali za svoje peniaze co najlepsi vykon. To je ako so zlatym a striebornym sperkom. Striebro si kupuju ludia, ktori chcu mat nejaky ten sperk, ale nechcu za neho vyhodit vela penazi, zlato si kupia ti, ktorym nevadi, ze si musia priplatit a za tie peniaze naviac maju navyse aj trochu "stylu" pricom prakticky uzitok ostava rovnaky.
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

GothaR napísal:Ale ty to cele nechapes...ja som to uz pred casom pochopil - Apple si ludia kupuju ako stylovku, nie kvoli tomu, aby mali za svoje peniaze co najlepsi vykon. To je ako so zlatym a striebornym sperkom. Striebro si kupuju ludia, ktori chcu mat nejaky ten sperk, ale nechcu za neho vyhodit vela penazi, zlato si kupia ti, ktorym nevadi, ze si musia priplatit a za tie peniaze naviac maju navyse aj trochu "stylu" pricom prakticky uzitok ostava rovnaky.
no je to mozne co vravis takze Apple je zbytocny Sperk :P pre nas Chudobnych :D je nanic
Gothar
Moderátor
Moderátor

satelitik11 napísal:no je to mozne co vravis takze Apple je zbytocny Sperk :P pre nas Chudobnych :D je nanic
No pozor...sperk nie je zbytocny, len niekomu pripada neuzitocny a pre druheho je zas najdolezitejsie mat co najkrajsie sperky :) To je vsetko vec pohladu na zivot.
//lol :D
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

GothaR napísal:No pozor...sperk nie je zbytocny, len niekomu pripada neuzitocny a pre druheho je zas najdolezitejsie mat co najkrajsie sperky :) To je vsetko vec pohladu na zivot.
Jasne podla toho co za sperk myslis ... ja svojmu synovi na smrtelnej postely nebudem Pchat do ruk MACBOOK (sperk) :D
Zorg
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Zorg »

Pouzivame doma Apple asi od roku 1997. Zacal s tym otec a ja momentalne vlastnim Powerbook G4 a na ceste z USA sa momentalne nachadza novy iMac. Preco Apple? To je na dlhu debatu. Rozhodne sa vsak nan nepozeram len ako na stylovku. Apple pouzivam preto, pretoze nas stary iMac doma ma 8 rokov a doteraz fachci bez najmensej chyby, antivirovy program som mal naposledy nainstalovany asi pred 6 rokmi a o niecom takom o preinstalovavani systemu sa mi este ani nesnivalo. Presviedcat vsak niekoho o tom preco je pre mna osobne Apple ovela vyhodnejsi a funkcnejsi ako pocitace frciace na Windows vsak nikoho nepotrebujem. Kazdemu podla chuti, avsak neda mi dodat - "Once you go Mac, you never go back." :wink:

A ten kto tu rozobera ako nase ubohe Slovensko spolu s par inymi krajinami Apple vyuziva na predaj zastaralych modelov asi toho vela o danej teme nevie. Ceny Apple vyrobkov u nas su presne take iste ako v ostatnych europskych krajinach (cena v USA je neporovnatelne nizsia). To sa vsak tyka v podstate vsetkej elektroniky, add - ine pocitace, fotaky, atd.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

ja nic nevravim, mozna su spolahlivejsie ako pocitace s windows no taky iMac nema moc upgradovacich moznosti, mozes do neho pridat ramky mozno tak novy disk ale to je vsetko a neviem ako to maju so servisom no podla mna aj keby si chcel do neho daco pridat tak pokial je v zaruke tak by si musel dojst do toho servisu a tam by ti to pridali a neviem kolko penazi by brali...ale az by som mal mat apple komp tak Mac Pro to mi pride ako lepsie riesenie nez iMac, sice mas celu bednu vtrepanu do monitora ale od toho ja az tak nezavisim :wink:
Napísať odpoveď