Kabel
-
shanoy
Star
- Kontaktovať používateľa:
Kabel
Dobry den, v skole sme riesime jeden problem... Riaditel ma notebook Lenovo.. V riaditelny ma dovedenu linku a odtial ide do celej skoly net... No a on ten notebook ma v riaditelny. Premiestnovali si stoly, no a sucasny kabel mu nedociahne na stol.... Tak ze spravime novy, spravili sme no stale notebook nereaguje, pritom na starom kabli reagoval... Potom sme si vsimli ze na starom kabli je zvlaste poradie drotikov v nutri , odlisuje sa od klasickeho. Tak sme spravili taky kabel, aky bol stary, no ani ten nefunguje... Proste funguje iba ten jeden stary zo zvlastnym usporiadanim žíl.. Preniesli sme notas do druhej miestnosti a tam uz isiel aj na norm. kabel... No v riaditelny iba na ten svoj... Ako je to mozne?? Diky za napady
Takže vravíš, že to nebolo ani priamy ani krýžený kabel (usporiadanie dratikov)?
U nás v škole máme iný problém. Akási organizácia darovala škole wifi access pointy a už to tam visí 2 týždne a nemôžu to spustiť, pretože to nevedia zabezpečiť.
Ževraj školsky admin rozmýšla na možnosťou, že by každy žiak mal vlastnu IP, aby sa vystopovalo, kto ake pečko ťahal
(resp. širil poplašnu spravu, ako nam bolo oficialne povedane).
U nás v škole máme iný problém. Akási organizácia darovala škole wifi access pointy a už to tam visí 2 týždne a nemôžu to spustiť, pretože to nevedia zabezpečiť.
Ževraj školsky admin rozmýšla na možnosťou, že by každy žiak mal vlastnu IP, aby sa vystopovalo, kto ake pečko ťahal
-
shanoy
Star
Frikso napísal:Takže vravíš, že to nebolo ani priamy ani krýžený kabel (usporiadanie dratikov)?
Ževraj školsky admin rozmýšla na možnosťou, že by každy žiak mal vlastnu IP, aby sa vystopovalo, kto ake pečko ťahal(resp. širil poplašnu spravu, ako nam bolo oficialne povedane).
-
Kibo
Hardcore addict
Re: Zahada
skus zobrat iny kabel z uplne inej miestnosti a ak pojde, tak mate zly ten novy kabel. ja som tiez maturoval, kym som spravil dobry kabel ktory je spravny...shanoy napísal:...
skus podla tohoto
-
shanoy
Star
Takze kable mame zapojit takto: http://pctuning.tyden.cz/ilustrace2/kor ... /primy.png ?
teda priamy? jedna sa od routera do notebooku...My sme to zapaji podla kablov ktore mali tam...
teda priamy? jedna sa od routera do notebooku...My sme to zapaji podla kablov ktore mali tam...
-
Don_Pipino
Darca