Hmlovky

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

nevravim ze nemas pravdu, aj ja som len clovek co sa mohol pomylit. bral som to tak ako pri felde a fabke... zajtra si to ceknem a ak je to pravda tak mas u mna K+ za namahu :wink:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

:D ..oki, a aby sme sa vrátili naspäť k téme, tak podľa mňa na Megane bude niečo podobné.. ;) toto zase ja neviem na 100%, ale keď to vedeli urobiť na Favorite, Golfe, BMW.. prečo by to nespravili aj na Megane? ;)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ved to som pisal, ak nie takto tak nejak inak ale pochybujem ze by auto z roku 99 nemalo hmlovku... mozno Adozv nevidel nic v narazniku tak ho to zmiatlo, lebo napr toto daihatsu je rok 2007 a toto urcite nebude odrazka :D
Schyl2o
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Schyl2o »

no fajn ano, davaju pokutu, ked sa svieti s hmlovkami a nie je znizena viditelnost... Ale napr mercedes ma take nieco , ze ked zabacas, tak sa ti zapne aj hmlovka, podla toho do ktorej strany zabacas. Za to by nemohli dat pokutu? :D
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Schyl2o napísal:no fajn ano, davaju pokutu, ked sa svieti s hmlovkami a nie je znizena viditelnost... Ale napr mercedes ma take nieco , ze ked zabacas, tak sa ti zapne aj hmlovka, podla toho do ktorej strany zabacas. Za to by nemohli dat pokutu? :D
to ma uz teraz kopec novych aut, tu je o tom zaujimavy postreh: http://drahovsky.blog.sme.sk/c/130520/P ... iciou.html
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

imho blbost nie?:D nemyslis len natocenie xenonu or obycajnej ziarovky do zakruty? myslim, ze to mali prve bmw ale nie som isty..

edit... no tak sundevil am predbehol..po precitani clanku som sa dozvedel nieco nove :) ospravedlnujem s aza svoju nevedomost
brm
Darca
Darca

Schyl2o.. no to nemajú len mercedesy, to majú už takmer všetky drahšie autá (aj v novej Fabii II je to za príplatok).. a v podstate máš pravdu, len tu sa tieto hmlovky rozsvietia iba na okamih odbočenia.

Ale predstavme si noc, dlhú rovnú cestu.. dvojprúdovku.. a na nej chce jedno auto A odbočiť doľava, no oproti mu ide druhé auto B, ktorému musí dať prednosť. Na tom prvom aute A sa rozsvieti hmlovka a tým oslní vodiča auta B idúceho rovno.. Nechcel by som byť v koži policajtov a majiteľa auta A..

Ale takúto situáciu som pravdupovediac nezažil a možno to výrobcovia majú otestované, že na stojatom aute čakajúcom na odbočenie to až tak nevadí..

:D
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Point napísal:imho blbost nie?:D nemyslis len natocenie xenonu or obycajnej ziarovky do zakruty? myslim, ze to mali prve bmw ale nie som isty.
Nie na slovensku sa tomu nadava Kurven Licht :D ... Resp. Odborny nazov Adaptativne svetlomety.
Natacaju sa do zakruty podla natocenia volantu... Lacnejsia nahrada toho je Rozsvietenie Hmlovky po dobu odbacania vozidla a chvilu po odboceni hmlovka zhasne (Kvoli setreniu Halogenoveho Vlakna)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:Kibo.. tak sa skús raz v noci vybrať vonku na cestu a pozri sa na Favorit, ktorý reflektor vzadu svieti pri "stretávačkách".. budeš určite prekvapený..
no tak nemusel som sa vybrat von v noci na to, aby som zistil ze ani jeden sme nemali uplnu pravdu. mne neslo do hlavy od zaciatku, preco by svietili obe hmlovky, ked ma len jednu... ale nechcel som to napisat kym si to neoverim. takze, to co si ty udaval ako hmlovky su klasicke stretavacky ale cez odrazku. hmlovka je na piatych dverach vlavo :wink: 8) takze sme kazdy mali cast pravdy
Prílohy
2395cc1a6fb666de.jpg
brm
Darca
Darca

Kibo.. no asi som to teda celú dobu blbo rozpisoval, pretože celú dobu som myslel na presne také rozloženie svetiel ako si vpísal do obrázku.. tj. v strede je stretávačka spolu s odrazkou.. Akurát Ty si tvrdil, že cez odrazku nemôže prejsť svetlo, že tam stretávačka nemôže byť.. a tými videami som Ti ukázal, že tá odrazka predsa len svieti ako stretávačka.. ;)

btw.. hmlovky má dve.. aj na jednej aj na druhej strane pod cúvačkami sú hmlovky.. ;) Aspoň náš Favorit model 1992 to mal tak a mnoho iných Favoritov, ktoré som za tie roky vídal na cestách. Niektorí si ich však trochu vytunili, že ich prepojili s brzdou.. tj. pri zošliapnutí brzdy sa rozsvietili brzdové aj hmlovky zároveň. ;)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

takze sme sa zasa raz nepochopili... a hlavne som sa zameral na to, ze ty si tvrdil ze to je mhlovka a mna nenapadlo ze to je cez odrazku stretavacka... :(
no standardne je len jedna hmlovka, ale nasi bratia z boleslavi to vytunili tak, ze druha pozicia je sice bez ziarovky, ale ked ju tam das tak svieti :wink: cize pozicia neobsadena ale funkcna
brm
Darca
Darca

No možno to bola príplatková výbava.. ;) Ale ako som písal, zatiaľ všetky Favority som videl s oboma funkčnými hmlovkami. Sa mi zdá, že aj Felicia má na oboch stranách funkčné hmlovky (nad smerovkami).. ale Fabia je už iba na jednej strane.. ľavej. Pravdepodobne aj Megane bude mať hmlovku iba na ľavej strane.

Inak keď sme pri hmlovkách, tak na Favorite a Felicii bol dobrý systém rozsvecovania hmloviek, predné aj zadné mali zvlášť tlačítko, zatiaľ čo Octavia/Fabia má celé osvetlenie integrované do jedného otáčacieho dzindzíka, čo spôsobí, že zadnú hmlovku nemôžeš zapnúť bez toho, aby nesvietila predná hmlovka..
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

zeby mne tu jednu ziarovku niekto ukradol? alebo ju zabudli namontovat, co by ma vobec neprekvapilo :D
to mas pravdu, musis zapnut minimalne obrysovky a hlavne 80% ludi nevie ako tu hmlovku zapnut, znamy jazdi na fobii 2 roky a musel som ho nedavno naucit ako zapnut hmlovku :D musis podla vybavy potiahnut vypinac k sebe a to na dve polohy a aj to tak debilne, ze najprv zapnes predok potom zadok. ja skor zapinam zadok aby ma bolo vidiet ked leje a prskam vodu, predok nie tak casto :?
brm
Darca
Darca

Tak asi zabudli domontovať.. stáva sa to.. známemu na novej Fabii niečo nesvietilo a pak to rozobral a nebola tam žiarovka.. ;)

Presne tie dve polohy.. a si predstav, že ideš posledný v kolóne, tj. dobré by bolo svietiť zadnou hmlovkou, ale tým pádom musíš mať zapnutú aj prednú hmlovku a tak budeš piecť do spätného zrkadla tomu pred Tebou.. :roll:
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

to je tiez pravda ale ved predsa ti deutschermani vedia co robia :D ked mozu rakusaci jazdit s obrysovkami a hmlovkami aj ked pecie slnko... :roll: (rakusak bu*erant vidiecky slepy, hlavne ze mas podkovu vpredu na tom mercedese :D zapni si hmlovky na obed ty malcharek :D kto pozna vie na co narazam)
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

Minule krasny letny den a po levoci sa premava P 206 CC s SPZ LE-DEJAN a samozrejme hmlovky zapnute :roll:
dakomu uz fakt hrabe...
Inak predne nie su povinne, prispievaju k pasivnej bezpecnosti a su priplatkove.
Vyhlaska hovori ze je povinne 1 zadne hmlove svetlo, tak ako 1 svetlo na cuvanie...
Napriklad myslim ze novy Ibiza ma na jednej strane vzadu hmlovku a na druhej cuvacie...
116/1997 Z.z. VYHLÁŠKA Ministerstva dopravy, pôšt a telekomunikácií Slovenskej republiky zo 17. marca 1997 o podmienkach premávky vozidiel na pozemných komunikáciách § 47 ods. 1 napísal:Motorové vozidlo, ktoré má najmenej štyri kolesá,
a motorové vozidlo s tromi kolesami usporiadanými súmerne proti
pozdlžnej strednej rovine vozidla môžu byt vybavené dvoma prednými
svetlometmi zhodného vyhotovenia so svetlom do hmly bielej alebo
žltej selektívnej farby. Motorové vozidlo môže byt vybavené jedným
alebo dvoma svetlami do hmly so svetlom cervenej farby. Okrem
uvedených svetlometov môžu byt vybavené aj jedným alebo dvoma
svetlometmi so spätným svetlom bielej farby a jedným hladacím
svetlometom so svetlom bielej farby. Vozidlo kategórie O musí byt
vybavené jedným alebo dvoma zadnými svietidlami so svetlom
cervenej farby do hmly. V prípade použitia jedného svietidla so
svetlom cervenej farby do hmly musí byt toto svietidlo umiestnené
v lavej polovici vozidla. Výrobca v návode na obsluhu ustanoví
spôsob dodatocnej montáže a umiestnenia predných svetlometov so
svetlom do hmly.
DiBi
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa DiBi »

na tom megane hmlovka urcite je.doma sme taky mali a tusim to bol r. 98. je tam v zadnom svetle ako to uz bolo spomenute. :)
Adozv
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Adozv »

ok, dík ja vam to nemôžem dosvedčiť, ten megane ideme kupovať len tento týžden a ten predavač hovoril čo to všetko má, len že to nemá hmlovky, tak ja neviem, možno myslel predné :D , sa ho potom opýtam. potom vám poviem

tu je tá ponuka. Len už ho dali opraviť do servisu, tak bude vyzerať ako nový - samozrejme aj cena sa zvýši :)

takže podla mna fakt potom myslel predné hmlovky. a ináč viete kde sa zapínajú hmlovky v takomto megane?

Kód: Vybrať všetko

http://www.autodanax.sk/fotoponuka/renault/megane-1-9d-127.html
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

spytat sa / precitat manual ? :-) ...
Pantinela
Star
Star

Príspevok od používateľa Pantinela »

Prosím vás, nevie mi niekto poradiť, že prečo sa na relatívne novom aute (1 rok, bez nehody) zrazu začali z ničoho nič z vnútra rosiť predné hmlovky? :(
Napísať odpoveď