Zivotnost automobilov MAZDA

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
nejakymarko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Zivotnost automobilov MAZDA

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Cafte. Potrebujem pomoc.
Mame s rodicmi zaujem kupit ojazdenu mazdu 6 plna vybava za dost vyhodnych podmienok. Ale ma najazdena 178 000 KM tak sa chcem spytat ci tam uz bude citit opotrebenie nejak znacne, lebo ja som pocuj ze mazdy su po tejto stranke kvalitne, ale to bolo skor typu jedna baba povedala :roll: . Jedna sa o motor 1.8i S autom bolo jazdene viac menej dlhe trate najmä po zahranicnych cestach. Auto bolo podla predajcu na pravidelnych servisnich kontrolach a pod.
Tak sa pls podelte sa svojimi skusenostami/znalostami.

PS: Pisal som aj na jedno mazda forum, ale myslim si ze tam tieto auta skor osppevuju, tak by som rad aj niekoho menej zaujateho
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Byvaly spolubyvajuci si kupil poslednu radu 626ky ktora sa vyrabala, ak sa nepletiem tak 6tka je nastupca. Neviem na kolko sa zmenila technologia vyroby a vsetky suciastky, ale on si to auto nevie vynachvalit. Kupil ho takisto dost ojazdene (cca 190tisic), ale bolo mu v bazare povedane, ze na tom jazdil jediny chlap ako na sluzobnom aute a predsalen ked ma sluzobne auto iba jeden clovek pre seba, chova sa k nemu inak. Ma ju nieco cez rok, najazdene cca 30k a zatial vsetko slape ako hodinky. Navyse podla mojho vkusu je to pekne auto a myslim, ze aj viac automobilovo zamerani useri tu na fore ti ju "doporucia".
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

178000 je OK... ak sú skutočné.

U nás väčšina ľudí pozerá na kilometre až príliš - pozostatok z doby, kedy autá neboli riešené na toľko KM ako dnes a 150k už bol začiatok konca.

Dnešné autá,a povedal by som takéto väčšie od ktorých sa očakávajú napr. práve služobné cesty budú projektované na viac.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

ak by to bolo dake zapadne auto, tak by som rozmyslal, ale japonci typu mazda, honda, toyota... su bezci na dlhe trate. takze ak je po technickej stranke OK tak by som sa nebal. este ta odvezie. je to relativne nove auto a myslim si ze aj spolahlive. ja byt na tvojom mieste by som do toho isiel ak by sa oplatila. aj stari japonci z 90 rokov vydrzali nemozne... na 1,4i 300.000 km je bezne, kdezto golf 1,4i skapina pri 160-180... (samozrejme vsetko zalezi od zaobchadzania)
(osobne by som mazdu6 nechcel, dizajnovy skvost, ale mal som tu cest s 1,8i a nic moc, ani zvnutra ma neoslovilo... ale kazdy ma iny vkus)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Tiež by som sa nebál.. japonci sú známi dobrým stavom ojazdených vozidiel.

V bývalej firme som mal skúsenosť so 121kou.. 1.4L.. (ten typ, čo bol rovnaký s fiestou) ..najazdené bolo cez 260tis. km a motor bol stále v poriadku.. okrem cesty po meste som s ním šiel aj na dlhšie trate.. napr. KE-ZV-KE a musím si ju len pochvaľovať.. :) A to nemalo ani pravidelné servisné prehliadky, do opravy šla iba keď niečo potrebovala. Interiér bol tiež už trochu horší, keďže auto nemalo jedného stáleho majiteľa..
TomAss
King
King

Príspevok od používateľa TomAss »

brat si nedavno kupil taktiez ojazdenu mazdu 6 (ale combi) od znameho...zatial vsetko uplne v poriadku...kupoval to s tym ze mazdy su kvalitne :)
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Takze Mazda 6 -> dobry vyber, aj kilometre budu OK, ak to bolo jazdene na dlhsie trate a hlavne ak su kilometre skutocne.

Minusy su len tvrde plasty v interieri a troska slabsia motorizacia na tak tazke auto.
Tiez som tomu autu neprisiel na chut, co sa tyka designu, ale to je cisto subjektivna zalezitost. Platforma je ta ista, co malo posledne Mondeo, etalon triedy, ale jeho troska tvrdsie naladenie moze prekazat hlavne v meste.
Ocakavat treba investicie ako su rozvody, pravdepodobne by bolo dobre spravit komplet aj s vymenou vodnej pumpy (nikdy naozaj nezistis ako bolo on starane). Za zvazenie by stala kontrola capov, ramien, brzd a tlmicov. Ak nebolo nic robene okrem brzd, tak mozu mat tlmice dost za sebou. Treba si to preverit podla servisnej knizky, resp. a aj pri obhliadke.
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

Príspevok od používateľa Monako2 »

otec ma japonca sice nie mazdu ale toyotu carina 2.0 diesel nabehane ma uz 400 000 km a zatial ziadna chyba ak neberiem vymenu baterie. slape jak hodinky.
ja chcem kupit na tuning opel vectra B, prosim o radu ci to neni nejak chybove auto.dik
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

to mishenko:
servisna knizka je, takze si to hned omrkneme dikes. a co sa tyka tych rozvodov. Pisal som aj na mazda forum nech mam aj priamo od nich nejake postrehy a tam spominali nieco take ako ze benzinaky maju retazove rozvody a nie je potrebna ich vymena kedze maju zivotnost ako cely motor.
na mazda fore uzivatelia napísal:U M6 benzinovej je retaz, rozvodovy remen to nema.
Rozvodove retaze co su uz v novych autach sa tusim nemenia aspon pri nissane to tak bolo. Toz to neni uz favorit s roztahanym nahrdelnikom Ani teoreticky, ani prakticky. Zivotnost je na cely zivot motora.
tak neviem ako to je s tymto.

Ale kazdopadne dakujem za vsetko postrehy. Ocakavam este dalsie.
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Ak je tam retaz, tak to je super. Ja osobne som M6 pod kapotu nevidel, iba som sa vozil. Mazda to vyriesila salamunsky, tak to ma byt :)
Ostatne veci platia ...
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

kamarat mal tiez mazdu a tvrdil, ze pokial neco na tom aute nepokazil on, tak samo sa to nepokazilo ani bohu!
ale ze ked on neco pokazil, nahradne diely boli dost drahe...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

uNreal_saTch^ napísal:ale ze ked on neco pokazil, nahradne diely boli dost drahe...
Asi preto, lebo ich je málo, pretože ich automobilka veľa zbytočne nerobí, keďže autá sa málo kazia.. ;)
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

brm napísal:Asi preto, lebo ich je málo, pretože ich automobilka ich veľa zbytočne nerobí, keďže autá sa málo kazia.. ;)
jj presne , diely su drahe , ale na mazde sa malo co pokazi , ked tak mozno elektrika , ale to sa da vyriesit
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Odchadzaju hlavne klasicke veci, co sa mozu opotrebovat, takze pohoda.
Inak Mazda ma naozaj najdrahsie ND z japoncov, ale vseobecne to nie je zle. Velakrat som cital, ze maju japonci drahsie ND ako ich europski rivali, ale to je samozrejme hoax od ludi, co japonca nemali. Ja som ich mal zopar, aj europanov a ziaden rozdiel, niektory diel lacnejsi, niektory drahsi ...
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

aj Toyoty maju drahe ND ale frekvencia ich vymeny to pomerne slusne kompenzuje.

//edit: to som sa docital v tabulke spolahlivosti aut ked som hladal spolahlivost a naklady na udrzbu Fordu Puma, nedalo mi nepozriet sa aj ako to vyzera s bratrancovou Toyotou Celica, na tu vychadzali udrzbove naklady dost draho ale vzhladom na spolahlivost auta neboli az takym argumentom...

proste kolonku "cena nahr dielov" pri spolahlivych autach prehliadam
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Nemaju. Take ako ine automobilky. By som na to pravdepodobne za dva roky prisiel :)
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

:?: :!:
chcem ist kupit m 626 diesel. ma najazdene 180 000 a toho sa trosku obavam. neni to moc na tento typ auta? aku maju zivotnost tieto auta? nechcem len tak vyhodit 200 litrov ked sa to ma pokazit. dakujem za prispevky k teme.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ak by to bol napr. dvojliter benzin, tak ti poviem smelo do toho, ale s naftou to bude horsie. skus dat presny model :) naftak s tolkymi km... japonci zacali rozsirovat diesle plosne az v nedavnej minulosti, tie stare diesle neboli az tak vynimocne
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

je to 2,0 DiTD, 2002 r., 110 PS
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

kazda jedna mazda s tym motorom co som nasiel na predaj ma namletych 180.000. urcite to nebude auto na vecnost, osobne s tymto motorom nemam skusenost, takze nechcem hovorit dake bludy. je to uz novsi motor, mohlo by to byt fajn, japoncici su spolahlivy, ale vravim, japonsky diesel som neskusal.
Napísať odpoveď