Reproduktory - hučia

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Brito
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Reproduktory - hučia

Príspevok od používateľa Brito »

Chcel som obyčajné pc reproduktory k pc. Myslel som si, že to nie je zložité, preto som sa rozhodol pre reproduktory GENIUS SP-E350. V podstate fungujú podľa mojich potrieb a predstáv. Problem nastáva až keď ich vypnem. Stále hučí jeden reprák. Ten ktorý je napojený do el. siete. Nie je to hlasné, ale je to dosť neprijemné. Taký monotonný hlboký zvuk. Vadi mi to ked zaspavam a zobudzam sa. Už som si pripadal ako pes, čo počuje podprahovú píšťalku. :D Pomáha jedine to, že ich vytiahnem z el. siete. Povedali mi, že to tak ma byť, že tam hučí trafko a že sa s tým nedá nič robiť. Ozaj sa s tým nedá nič robiť? Už som mal 3 druhy reprakov a všetky po vypnutí gombíka uplne zhasli. V čom sú tieto iné, veď sú magneticky tienené. Poraďte mi, ako ich mam nastaviť, prepojiť... ? Alebo ich musím vyhodiť a kúpiť nové? Aké?
PS: Druhý problém - druhoradý - ked mi zazvoní mobil, repraky sa idú zbalzniť. Tie stare si aj s tým vedeli poradiť. Vďaka.
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

K tomu druhemu problemu, skus si dat v systeme volume na najvyssiu hodnotu a na reprakoch na nizsiu. Malo by sa to trochu ukludnit. K tomu prvemu problemu, tak najskor to nie je nijak dokonale odrusene, tu asi pomoze len vytahovat zo siete, alebo daka home made uprava, ale to nech ti tu poradia elektrotechnici.
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Brito

No v bedni ti mozu hucat 2 veci.Rreproduktor,alebo trafo...Ak sa nevyznas do elektroniky-neodstranis ani jeden problem.Najlepsie je asi fakt vypinat system..

Podobny problem mal kamos.Tiez kupil "kvalitne"repro a tiez mu to hucalo.Ja som to vyriesil tak,ze som z USB slotu napajal rele,ktoreho silove kontakty spinali zasuvkovy obvod z ktoreho som napojil zvukovy system.Vlastne pri vypnuti PC sa vypne aj zvukovy system.

K tomu telefonu-slabo je ta zostava odrusena.Mohlo by pomoct oblepit vnutorne strany bedne alobalom a spojit to so zemou(minus pol)..Ale ciastocne urcite pomoze aj to co pisal pato83.
Brito
Medium Expert
Medium Expert

Vďaka za odpovede
Ten telefon ma veľmi netrápi, lebo je to len parkrát za týždeň.
Dnes v noci som sa zase "super vyspal" :( ! Zabudol som vypnúť a vnoci som s tym uz nič nemohol robiť. To napajanie cez USB nezvadnem, tak mi prosím poraďte nejaké vhodné repraky. Vhodné = kvalitou i cenou. :D
Dik.
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

hm, ale to potom znamena ze vypinac na repro nevypina fazu 220?
nebolo by jednoduchsie dat jednolopolvy vypinac na fazu a tym by sa to vyriesilo, nie?
Brito
Medium Expert
Medium Expert

hm, ale to potom znamena ze vypinac na repro nevypina fazu 220?
nebolo by jednoduchsie dat jednolopolvy vypinac na fazu a tym by sa to vyriesilo, nie?
Toto sa mi zda logicke, ale ako to sparit co najjednoduchsie, ked moje zrucnosti su obmedzene.
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Brito napísal:Toto sa mi zda logicke, ale ako to sparit co najjednoduchsie, ked moje zrucnosti su obmedzene.
samozrejme tym prides o zaruku, ale tak rozstrni privodny kabel, odizoluj vodice a prisrobujes k nim vypinac,... to urcite zvladnes,... chod nekam do elektroinstalacneho materialu/baumaxu, tesca a kup si vypinac
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

toto co opisujes niesu problemy ale vlastnosti repraku, resp. toho zosilovaca co je vnom, nijak to neodstranis, ale ak ti to desne vadi a repraky niesu v zaruke tak si k nim namontuj nejaky vypinac ktory bude uzatvarat obvod napajania
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Sheep napísal:toto co opisujes niesu problemy ale vlastnosti repraku, resp. toho zosilovaca co je vnom,
to nemusi byt uplna pravda, aj zle/nevhodne navinute trafo moze vydavat dost neprijemne zvuky...
a ked pise ze ho tie zvuky neprijemne otravuju len ked nepocuva nic, tak najjednoduchsie a aj najlacnejsie riesenie je vypinat fazu...
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

Traktorista napísal:hm, ale to potom znamena ze vypinac na repro nevypina fazu 220?
alebo moze kupit predlzovacku s vypinacom a ked vypina PC, tak vypne tym vypinacom uplne vsetko. ja to tak riesim.
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Traktorista napísal:samozrejme tym prides o zaruku, ale tak rozstrni privodny kabel, odizoluj vodice a prisrobujes k nim vypinac,... to urcite zvladnes,... chod nekam do elektroinstalacneho materialu/baumaxu, tesca a kup si vypinac
Vsak nemusi nic strihat..Kupi jednu zasuvku,tam spravi obvod zo spinacom a do zasuvky napoji zvukovy system.Alebo,ako niekto pisal-predlzovak s vypinacom..
Brito
Medium Expert
Medium Expert

Dakujem za odpovede. Cenim si Vas zaujem, aj ked su to vsetko technické riesenia. Mal som skor namysli, Vas nazor, ci ten reprak tak ma hucat skutocne a ci sa to neda odstranit nejakym premiestnenim alebo podobne. Teraz ich jednoducho vytahujem.
Ake mate Vy repraky? Poradte ake kupit, aby nehucali. Vdaka.
Napísať odpoveď