Inštalácia Service Pack 2 zamrzne počítač

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
forgottten
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Inštalácia Service Pack 2 zamrzne počítač

Príspevok od používateľa forgottten »

Môj problém spočíva v tom, že ak sa pokúsim na systém Windows XP nainštalovať Service Pack 2, vždy zamzne v pasáži Inspecting your current configuration. A niekedy sa zasekne už vtedy, keď na úvodnej obrazovke kliknem na next. Nerozumiem tomu.

Taktiež počítač ak robí scandisc zasekne sa na 19% a potom sa už nehne ako ten SP2. Treba tvrdý reset.

Ešte predtým, než som PC formátoval mal zase taký problém, že v zložke Windows/system32/Microsoft.NET/framework/ mal súbor ku ktorému nech som sa priblížil hocijak, tak počítač okamžite zamrzol. Keď PC nebol v Safe Mode tak mrzol niekoľko sekúnd po začiatku. Ten súbor je však na každom PC. Nedal sa vymazať dokanca ani cez command prompt, či v pasáži, kedy nabootujete z cd originálu windows xp a dáte recovery console... tak som to mazal a nedalo sa. Nepustilo.

Spomenul som to kvôli tomu, že začínam podozrievať harddisk. Je možné, že je v istej pasáži poškodený a preto spôsobuje tieto problémy?

Ďakujem za odpoveď. :?
kore
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kore »

Mas nejak upravovany win? Myslim lista atd? Skus instalovat win z CD ktore ma uz v sebe SP2 rovno windows z SP2 a ked nie tak uz rovno SP3
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Win 98 SE ma tiez funkciu scandisk pri bootovani... Skus to sacnnovat cez to... Ked ti to aj tam zamrzne tak podla mna je to ten disk.. Inak by som volil nainstalovat ENG win bez SP2 alebo s...
btw.. Slovencina na win uz je.... :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Skus program HDD Doctor, Disc Doctor alebo nieco podobne co sluzi na zistenie chybnych sektorov na disku. Potom mozeme pokracovat dalej...
forgottten
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

hdd

Príspevok od používateľa forgottten »

Nuž vďaka za reakcie. Ten program som nemohol použiť, pretože mi ani len nenabehol windows a proste všetko začalo padať.

Nakoniec to dopadlo tak, že počítač nechcel dokončiť ani check disk.... ci scan. Vždy skončil pri určitom počte percent. Bolo to jasné. Všetko poukazovalo už zo začiatku na to, že harddisk bude poškodený. Pretože aj ten konkrétny súbor musel byť ako fragment niekde umiestnený a vždy keď tam počítač došiel tak zamrzol.. a ten súbor sa na internete nespomínal ako jeden z často napádaných... To je vše. Proste harddisk si prdol. Už je vymenený, majiteľ si kúpil 500Gb HDD a ten som už dnes dokončil a spravil.

Ešte raz moc dík za snahu a posty. A ja mám konečne robotu za sebou a peniažky vo vrecku... aleluja...
lekoklatik napísal:Win 98 SE ma tiez funkciu scandisk pri bootovani... Skus to sacnnovat cez to... Ked ti to aj tam zamrzne tak podla mna je to ten disk.. Inak by som volil nainstalovat ENG win bez SP2 alebo s...
btw.. Slovencina na win uz je.... :D
Nepochopil som, čo si chcel povedať tou slovenčinou :oops: a ma to zaujíma. Pošli PM. Ale ak máš na mysli to, že všade som anglicky písal, tak to preto, že vtedy som to písal práve keď som to robil a vtedy som ešte nemal win poslovenčený... a príde mi divné písať po slovensky alebo po česky... proste win je anglický a keď sa to začne prekladať, môžu vznikať komplikácie... radšej šecko šeobecne :P ale to je už OT
Napísať odpoveď