WIFI hadanka ??

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
:-)
Medium Star
Medium Star

WIFI hadanka ??

Príspevok od používateľa :-) »

takze - v skole chytam WIFI SSID: T-Com (nezabezpecneny)
problem je ten ze ked dam pripojit napise ze Pripojenie sa nepodarilo - slaby signal - aj ked som uplne blizko vysielaca - tj. mam 5/5 paliciek signalu...

pripojit sa mozu len NB Fujitsu-Siemens Amilo Pro - kto ma tento book toho pripoji normalne...

ja mam HP Pavilion, a testovalo sa to aj na MSI, Toshiba, ACER, ASUS, a nikomu sa neda pripojit aj ked je PLNY SIGNAL - da sa pripojit iba tym co maju Fujitsu-Siemens Amilo Pro (napr. na Toshibe ma typek taky isty HW ako Amilo Pro- tj. Intel Wireless Pro (sietovu kartu) a nejde mu pripojit)

kedysi to vsak islo vsetkym... ta siet je na 100% nezabezpecnena....
ale neda sa nikomu pripojit - pri diagnoze pise slaby signal - aj ked mam plny signal.

vie niekto ako sa "naburat" resp. pripojit na tuto wifi siet ? dik za akekolvek typy.

gratujem tomu kto to docital az sem :)
krasko
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa krasko »

signal nie je vsetko, signal moze byt silny ako chces, ale ak si daleko od pristupoveho bodu musis mat aj silnu wifi kartu, pakety predsa tecu oboma smermy
Medium Star
Medium Star

krasko napísal:signal nie je vsetko, signal moze byt silny ako chces, ale ak si daleko od pristupoveho bodu musis mat aj silnu wifi kartu, pakety predsa tecu oboma smermy
som od AP 1 meter :) - signalom to neni...
krasko
Medium Star
Medium Star

a ta wifi karta je v poriadku? isla ti uz dade?

Toto by mohol byt celkom tvoj pripad //edit: tak asi nie :)
Medium Star
Medium Star

krasko napísal:a ta wifi karta je v poriadku? isla ti uz dade?
samozrejme.... doma, v skole na inej WIFI sieti, na namesti - nerobi to len mne, ale vsetkym okrem AMILO PRO :? fakt netusim :(
krasko
Medium Star
Medium Star

a neni tam daka verifikacia klientov?
Medium Star
Medium Star

krasko napísal:a neni tam daka verifikacia klientov?
no toto isto neviem.

ale pochybujem - moju spoluziaci - niesu ziadny klienti, nerobia v ziadnej firme, len maju AMILO PRO. :x
krasko
Medium Star
Medium Star

vzdavam sa

skus kontaktovat sietoveho administratora co ti k tomu povie
Medium Star
Medium Star

krasko napísal:vzdavam sa

skus kontaktovat sietoveho administratora co ti k tomu povie
takze to bude problem - lebo to neni nas admin - ked zistia ze sa im na to napajame mi, tak daju FILTER MAC addries a dosli sme vsetci.
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Ten "admin" nestoji ani za deravy gros, ked to doteraz nespravil. Alebo je to mozno ludomil, co chce kazdemu darovat trosku signalu :D. V logoch musi mat kvantum konektov a pri nich stale inu mac adresu. Napada ma, ci by to nemohlo byt aj takto nejako. Je to siet nejakej firmy, ktora ma zmluvu s fujitsu o dodavke a servise notasov. Neviem, na zaklade akych pravidiel sa priraduju mac adresy, ale co ak je dany rozsah mac adries pre fujitsu. Potom si admin povedal, ze on nebude zakazdym sa babrat s tym a mozno zadal nejakym sposobom rozsah a moze si spokojne popijat kaficko :) Sledovat vo velkej firme, komu kedy odisiel notas a menil ho, nemusi byt niekomu po chuti. Ale to je asi len moja sci-fi idea.
krasko
Medium Star
Medium Star

ono moznosti su dve, bud je admin naozaj ch*j alebo je to tak naschval :) netreba mu hned nadavat
Medium Star
Medium Star

to PATO83 - no pochybujem - videl si uz dakde daco take ? zeby mala firma len Fujitsu Siemens, a vyslielala by nezabezpecenu siet len pre Fujitsu Siemens :-D

jedno je iste - kedysi davnejsie to islo vsetkym, bol velky traffic a teraz to ide len na AMILO PRO :-D

aaaa ani rozsah MAC addries to neni - pretoze ludia maju vo svojich bookoch tie iste wifi sietove adaptery Intel® PRO/Wireless 3945 a/b/g = ten isty rozsah mac addries - ale net im nejde - len tym co maju AMILO PRO :lol:
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

:-) napísal:to PATO83 - no pochybujem - videl si uz dakde daco take ? zeby mala firma len Fujitsu Siemens, a vyslielala by nezabezpecenu siet len pre Fujitsu Siemens :-D

jedno je iste - kedysi davnejsie to islo vsetkym, bol velky traffic a teraz to ide len na AMILO PRO :-D

aaaa ani rozsah MAC addries to neni - pretoze ludia maju vo svojich bookoch tie iste wifi sietove adaptery Intel® PRO/Wireless 3945 a/b/g = ten isty rozsah mac addries - ale net im nejde - len tym co maju AMILO PRO :lol:
Ano, viem si predstavit, ze sa zmluvne zaviazu za urcitych podmienok jednej firme pre dodavku a servis. To, ze maju rovnake adaptery, neznamena, ze by nemohli mat mac adresy z nejakeho rozsahu. Ale popravde som este o takomto riesení nepocul. Hovorim, len ma to napadlo. :)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Koľko ľudí ma Amilo PRO a ide mu pripojiť? Nemôže to byť tak, že admin si povedal, že bude blokovať MAC a pri tvorbe zoznamu zamestnancov sa mu tam zatúlala MAC tvojho kamoša (bol práve online) ..?
Medium Star
Medium Star

Frikso napísal:Koľko ľudí ma Amilo PRO a ide mu pripojiť? Nemôže to byť tak, že admin si povedal, že bude blokovať MAC a pri tvorbe zoznamu zamestnancov sa mu tam zatúlala MAC tvojho kamoša (bol práve online) ..?
myslim ze nie, /ale nevylucujem to/ - su 2ja. - ale potom preco pise pri diagnoze ze zly signal ?
manager666
Star
Star

Príspevok od používateľa manager666 »

Aj u nas pri skole chytame taku siet...nezabezpecenu a s nazvom T-com. A ide sa pirpojit bez problemov aj na notebooku HP.
:P
Medium Star
Medium Star

manager666 napísal:Aj u nas pri skole chytame taku siet...nezabezpecenu a s nazvom T-com. A ide sa pirpojit bez problemov aj na notebooku HP.
:P
skvela rada/pomoc si mi velmo pomohol :roll: :twisted: mggg
Napísať odpoveď