nVidia FX 5200 vs. 8400 (a 8600 pre nb)

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Exxon
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

nVidia FX 5200 vs. 8400 (a 8600 pre nb)

Príspevok od používateľa Exxon »

Tak ma napadlo, bola GeForce FX 5200 horsia pre DX9 ako je teraz 8400ka vzhladom na DX10?
bol som totiz "stastnym" majitelom 5200 a uprimne povedane, bolo to velke utrpenie... a teraz chce znamy kupit zostavu s GF 8400GT, tak nakolko to je porovnatelne...

a este ak mate niekto skusenosti s tou notasovou GF 8600, 512MB pamete... lebo ten za chcem kupit ja....
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

test 8600M GT mas tu http://www.techarp.com/showarticle.aspx?artno=476

8400 gs aj gt su velmi slabucke grafiky ale aj za slabucky peniaz.. to uz uvazovat radsej o integrovanej..
Exxon
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Exxon »

za test diky, to ze 8400ky su slabe viem, mna to zaujima v porovnani pre ich vykon v DX10 hrach oproti vykonu fx5200 pri DX9 hrach...
raplik
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa raplik »

kukiak napísal:test 8600M GT mas tu http://www.techarp.com/showarticle.aspx?artno=476

8400 gs aj gt su velmi slabucke grafiky ale aj za slabucky peniaz.. to uz uvazovat radsej o integrovanej..
o integrovanej??? to snad nie.....
myslim ze integrovane maju neporovnatlne nizzsi vykon ako hociaka slaba grafika
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

raplik napísal:o integrovanej??? to snad nie.....
myslim ze integrovane maju neporovnatlne nizzsi vykon ako hociaka slaba grafika
mylis sa, nedavno prislo AMD s novym chipsetom 780G (integrovana graficka HD3200) a pri hernych testoch ta karta dopadla lepsie ako normalna ATI HD3450 a aj ATI HD2400 Pro. Navyse na tych doskach funguje hybrid crossfire takze ked tam zapojis hocijaku novsiu ATI kartu tak vykon karty v PCi-E slote a integrovanej sa spoji. Keby som mal kupovat nejaku lacnejsiu kartu tak jednoznacne HD3650 DDR3
TomAss
King
King

Príspevok od používateľa TomAss »

Exxon > na 8400 nemyslim ze si vobec nejaku dx10 hru zahras...a ak hej tak to bude tiez utrpenie pri zlej kvalite...
nucli
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa nucli »

mam 8400 na notebooku - hral som na tom call of duty 4 na plno okrem antialiasingu a slo to pekne, jej vykon do desktopu je vsak ozaj mizerny... s nejakymi dx10 efektmi nerataj, jej vykon je prilis nizky.. k tej 8600 do notebooku - velmi dobra volba, graficky vykon je na notebook uz slusny, rataj vsak so znizenou vydrzou baterky a s vyssimi teplotami..
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

nucli napísal:mam 8400 na notebooku - hral som na tom call of duty 4 na plno okrem antialiasingu a slo to pekne, jej vykon do desktopu je vsak ozaj mizerny... s nejakymi dx10 efektmi nerataj, jej vykon je prilis nizky.. k tej 8600 do notebooku - velmi dobra volba, graficky vykon je na notebook uz slusny, rataj vsak so znizenou vydrzou baterky a s vyssimi teplotami..
myslim ze v tom cod 4 to nebol len antialiasing :roll:
nucli
Medium Expert
Medium Expert

INDIGOcorp. napísal:myslim ze v tom cod 4 to nebol len antialiasing :roll:
nehovorim ze som mal 100 fps, alebo ze to niekedy nekleslo na 10, ale to zriedkakedy, inak to bolo normalne hratelne a dalo sa na to v pohode pozerat. takze si pre mna za mna mysli co chces :wink:
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

nucli napísal:nehovorim ze som mal 100 fps, alebo ze to niekedy nekleslo na 10, ale to zriedkakedy, inak to bolo normalne hratelne a dalo sa na to v pohode pozerat. takze si pre mna za mna mysli co chces :wink:
nemyslim viem a je to jasne uz len s vykonu tej karty ze na nej nieje mozne cod4 hrat na najvyssich to ja hram na najvyssich tuto hru na hd2600pro bez antialiasingu ale nemozem povedat ze je to hratelne obcas to pekne sklbe a tato grafika je asi tak dva krat horsia :roll: mam dualcore 2gb ram podotykam
nucli
Medium Expert
Medium Expert

...neratas s pretaktovanim, ktore je 24 % na GPU aj VRAM, 2gb ram a dualcore mam tiez, podotykam. ale nebudem zbytocne flameovat - proste to slo a slo to fajn.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

nucli napísal:...neratas s pretaktovanim, ktore je 24 % na GPU aj VRAM, 2gb ram a dualcore mam tiez, podotykam. ale nebudem zbytocne flameovat - proste to slo a slo to fajn.
aj tak sa v oblasti pc a vga konkretne orientujem dostatocne na to aby ma overlocking takejto karty presvedcil nieje to proste mozne uz len z toho ze ma strasne orezane jadro a aj nadzemske takty jej nepomozu ale budis neberiem ti nazor je to forum kazdy ma pravo vyjadrit sa :)
nucli
Medium Expert
Medium Expert

nieje mozne ? :lol: cize som mal halucinacie ? :shock: porozmyslaj nad tym.. cod4 je na dnesnu dobu a na grafiku tam zobrazovanu pomerne nenarocna hra na HW .. k tejto teme sa viac vyjadrovat nebudem :)
manager666
Star
Star

Príspevok od používateľa manager666 »

Nechcem podporovat flamewar,ale to COD4 si mal asi v Dx8 rezime alebo tak,lebo to jednoznacne je dost narocna hra. Ja som si podobnu vec myslel s COD2 a nakoniec som prisiel na to,ze to bolo v Dx8 rezime...
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

manager666 napísal:Nechcem podporovat flamewar,ale to COD4 si mal asi v Dx8 rezime alebo tak,lebo to jednoznacne je dost narocna hra. Ja som si podobnu vec myslel s COD2 a nakoniec som prisiel na to,ze to bolo v Dx8 rezime...
zas pozor cod4 nema nic take ako dx8 rezim :wink: a k prispevku nad tvojim sa uz vyjadrovat nejdem s nemam naladu ani cas sa zaoberat niekym takym kto tu tvrdi o tejto karte ktora je slabsia ako 7300gt ze je na hru tohoto kalibru stavana a este na najvysie detaily :roll: omg kde sme ja tu graficku poznam takze ma nepresvedcis pricom mozem povedat ze na 8500gt ktora ma ddr3 pamate nataktovane to nejde hratelne takze neviem co si chces tou 8400 dokazat :shock:
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

nucli napísal:...neratas s pretaktovanim, ktore je 24 % na GPU aj VRAM, 2gb ram a dualcore mam tiez, podotykam. ale nebudem zbytocne flameovat - proste to slo a slo to fajn.
Ano jasne ... Pretaktuj si 8400M alebo 8600M GT ... Uvidis co ti na to povie notebook ak nemas nejaku Hernu seriu.
Napísať odpoveď