Brusel da 100 mil. € na vznik konkurenta Google

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Tomasito
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Brusel da 100 mil. € na vznik konkurenta Google

Príspevok od používateľa Tomasito »

Brusel 11. marca (TASR) - V Európe má so štátnou pomocou vzniknúť konkurent internetovému koncernu Google. Francúzsko dnes získalo povolenie Európskej komisie (EK) dať 99 miliónov EUR, v prepočte 3,2 miliardy SKK, niekoľkým spoločnostiam, ktoré majú vytvoriť rivala americkému gigantovi v oblasti interentového vyhľadávania.

EK uviedla, že vláda môže podporiť francúzsku technologickú skupiny Thomson SA a 22 ďalších firiem pracujúcich na projekte multimediálneho vyhľadávania QUAERO. Z projektu totiž môže profitovať európsky výskum, čo preváži nad potenciálnou výhodou, ktorú môže voči svojim konkurentom získať Thomson.

QUAERO, čo latinsky znamená "hľadám", by malo využívať technológiu pracujúcu so všetkými platformami, vrátane desktopov, mobilných zariadení a televízorov. Predávať sa bude televíznym a filmovým spoločnostiam, postprodukčným firmám a každému, kto vytvára a používa audiovizuálny obsah.

Financovanie projektu by v najbližších piatich rokoch malo dosiahnuť 199 miliónov EUR, pričom o málo menej ako polovicu poskytne francúzsky štát. EK uviedla, že príspevok Francúzska zaplní medzeru, ktorá by nemohla byť financovaná inak, keďže jednotlivé spoločnosti majú rozdielne záujmy, a šance na úspech projektu by boli neisté.

EK vlani povolila nemeckej vláde, aby dala 120 miliónov EUR na nemeckú časť projektu s názvom THESEUS. Tieto peniaze získajú spoločnosti, ako je Siemens AG, SAP AG, Deutsche Thomson oHG a EMPOLIS GmbH.

Informovala o tom agentúra AP.

12. 3. 2008 7:50:00 | Copyright © TASR 2008

http://ekonomika.sme.sk/c/3773248/Bruse ... oogle.html
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

neviem k čomu to je dobré :?
radšej keby míňali peniaze na niečo iné a nie na predbiehanie sa s amerikou
x0_0x
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa x0_0x »

aj tak uz nic google nepredbehne :aasmile23:
ale mohli by sme sa vyrovnat skaredym americanom :cokolvek:
den333
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa den333 »

velmi ma prekvapuje ze francuzska vlada to sponzoruje...dat to takehoto podla mna nemozneho projektu peniaze to je dost odvazne...ale podla mna sa im to nepodari a ked hej tak az za vela vela rokov
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jorg22 »

No to nebude dobre ked Google znici vsetku konkurenciu, potom si bude moct robit co chce a ludia sa budu musiet podriadovat ich pravidlam.A taka konkurencia nezaskodi googlu urcite si myslim :)
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

podla mna google už pozná hádam celý svet a teraz neviem ako sa im uchytí ten nový vyhladávač :?
este aj moja mama je zvyknutá na google :D
REBELL
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa REBELL »

Nasa generacia uz je proste zyknuta na google. Na nove si tak lahko nezvykneme, ale nova generacia mozno.. :)
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Ja len ze Google nieje len vyhladavac.Spolocnost Google ma vela zacatych aj rozbehnutych projektov a dokonca sa povrava ze tajne odkupuje servery a zachvilu ich bude vsetky vlastnit :lol: takze ak na tom je nieco pravdy tak uz nebude internet ale len Google :lol:
LLucia
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa LLucia »

Je to celkom zaujímavé. Osobne využívam veľa funkcií Google (mail, mapy, samozrejme vyhľadávanie, statistics,...), ale zdravá konkurencia nikdy nezaškodí. Len sa mi zdá voči Googlu "nespravodlivé" že ten projekt má byť spolufinancovaný aj nejakou vládou. :roll:
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

LLucia napísal:Je to celkom zaujímavé. Osobne využívam veľa funkcií Google (mail, mapy, samozrejme vyhľadávanie, statistics,...), ale zdravá konkurencia nikdy nezaškodí. Len sa mi zdá voči Googlu "nespravodlivé" že ten projekt má byť spolufinancovaný aj nejakou vládou. :roll:
Tak ina cesta podla mna ani neexistuje, kto by z nicoho dokazal porazit google? :) Celkovo som za VIVA FRANCE :P
LLucia
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa LLucia »

Retne napísal:Tak ina cesta podla mna ani neexistuje, kto by z nicoho dokazal porazit google? :)
No snáď niekto s porovnateľnými schopnosťami ...? :oops: Prečo by to malo byť financované "umelo"? Pls neber to ako nejaké vyrývanie, len chcem poukázať na ten neférový prvok. Nepoviem keby do toho investovala nejaká veľká konkurenčná firma ... ale štát? :?
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Myslím si, že to je 100 miliónov vyhodených do luftu. Google pozná snáď už každý človek čo mal nejaké dočinenia s internetom. Tie peniaze mohli investovať do oveľa rozumnejších vecí.
den333
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa den333 »

LLucia napísal:No snáď niekto s porovnateľnými schopnosťami ...? :oops: Prečo by to malo byť financované "umelo"? Pls neber to ako nejaké vyrývanie, len chcem poukázať na ten neférový prvok. Nepoviem keby do toho investovala nejaká veľká konkurenčná firma ... ale štát? :?
asi francuzska vlada nechce aby sa stalo presne to co s googlom ze nahodou "porazi"google a potom zas ovladne cele internetove vyhladavanie...
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

To sú typické francúzske kaleráby (zemiaky). Neviem si predstaviť, čo za gigant by sa dal za tolké peniaze vystavať, no mám ten pocit, že toto dopadne fiaskom.
No nechajme sa prekvapiť :)
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Heh teraz ma napadlo jak moze niekto konkurovat googlu ked google ma prijmy len z google adsense za rok niekolko nasobne vyssie ako tych 100milionov eur :lol:
A to je len samotny adsense.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

davam tomu uplne minimalnu sancu. najblizsich 10 rokov sa to podla mna nema sancu presadit nech je to akykolvek vyhladavac. museli by vrazit neskutocne, ale naozaj neskutocne prachy do reklamy. reklamy na vsetkych moznych strankach (v adsense :lol: ). aspon bude mat google dovod pridat. i ked aj teraz som s ich sluzbami spokojny. gmail, gspace, mapy, adsense a coskoro zacnem pouzivat aj kalendar (len zistim, ci sa da synchronizovat s nejakym linuxackym programom)
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

keby Rusi.. ale Francuzi? :roll: vidim to tak ze zostanem naveky pri google :D
L.A.M.E
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa L.A.M.E »