no tak to je asi tak všetko ale ked som to videl mal som dosť neviem či by som to urobil napíšte nejaké tie názory diky
ako umyť z vnútra pc - námet a scenár - azet.sk
ako umyť z vnútra pc - námet a scenár - azet.sk
tak toto sa mi dnes dostalo na mail v azete
no tak to je asi tak všetko ale ked som to videl mal som dosť neviem či by som to urobil napíšte nejaké tie názory diky
- Prílohy
-
- Po sprche do truby.rar
- hm pečieme pc asi 30 min myslím že stačí nie
- (3.32 MiB) 127 stiahnutí
-
- PC Ocistec Sprcha.rar
- sprcha to ste nevedeli ??
- (3.51 MiB) 144 stiahnutí
-
Šu-Do
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
uplne zbytocna vec...
staci trosku prefukat.. ako fakt najlepsie kompresorom a je to... toto je zbytocna praca a riskantna... uz to vidim ako to niekto skusa.. nejaky amater co cita kktiny na azete
inak neviem na co do truby na 25°C ked to mozem nehat v izbe kde je podobna teplota.. strasna volovina
staci trosku prefukat.. ako fakt najlepsie kompresorom a je to... toto je zbytocna praca a riskantna... uz to vidim ako to niekto skusa.. nejaky amater co cita kktiny na azete
inak neviem na co do truby na 25°C ked to mozem nehat v izbe kde je podobna teplota.. strasna volovina
voda by sposobila okamzite skorodovanie obvodov, vyschnute mineraly by sa usadili na paticiah a kontaktoch cim by sa stali izolantmi, alebo by boli ich elektricke vlastnosti odost zmenene, cize ak by si komp hodil do vody a nechal ho vysnut tak je mozne zeby sa ti nezapol vobec a ak ano tak by blbol a dlho by uz nevydrzalNecro napísal:tak toto by som nikdy nespravil.
btw ti co mate PC v zaruke,naj vas to ani nenapadne![]()
to bol napad najprv osprchovat PC a potom ho dat v rure vysusit mnoo nwm ale zaujimalo by ma ze ako dlho mu ten PC bude fachčať.??
Tak zase netreba prehanat..Ja som davenjsie bezne sprchoval televizory...Niekto mi doniesol stary,pokazeny spinavy TV.No a ja som ho rozobral,jednotlive komponenty vysprchoval horucou vodou a supol na radiator.Potom poskladal a vsetko islo v pohode..Aj par rokov.Niektore aj dodnes
.A ziadnu koroziu tam nebadat.
Ono samotny plosak nekoroduje,nakolko sa pokkryva tenkou vrstvou specialneho roztoku.Suciastky su pocinovane,teda vyvody.Mozno tie mechanicke casti ventilatorov-ale aj to si myslim,ze ak by sa to vysusilo,tak to nema sancu skorodovat.Okrem toho na loziska sa pouziva nehrdzavejuca ocel.Ak by to bolo v nejakom agresivnom prostredi,iste by zacalo korodovat..Ale cista voda?-som presvedceny,ze by tomu nijak neublizila.
Ono samotny plosak nekoroduje,nakolko sa pokkryva tenkou vrstvou specialneho roztoku.Suciastky su pocinovane,teda vyvody.Mozno tie mechanicke casti ventilatorov-ale aj to si myslim,ze ak by sa to vysusilo,tak to nema sancu skorodovat.Okrem toho na loziska sa pouziva nehrdzavejuca ocel.Ak by to bolo v nejakom agresivnom prostredi,iste by zacalo korodovat..Ale cista voda?-som presvedceny,ze by tomu nijak neublizila.
ventak som skusal do vody hodit aj ja a nic sa mu nestalo ale tak plosak do vody? ano samotnemu plosaku sa nic nestane iba zivim castiam co su na nom, tj kontakty a spoje, inak su cipy a suciastky zaliate takze tam sa voda nedostane, ale ajtak mi to pride proste drsne elektricke zariadnie umyvat vodoududo02 napísal:Tak zase netreba prehanat..Ja som davenjsie bezne sprchoval televizory...Niekto mi doniesol stary,pokazeny spinavy TV.No a ja som ho rozobral,jednotlive komponenty vysprchoval horucou vodou a supol na radiator.Potom poskladal a vsetko islo v pohode..Aj par rokov.Niektore aj dodnes.A ziadnu koroziu tam nebadat.
destilovana voda
http://www.tomshardware.com/2006/01/09/ ... lled_water

http://www.tomshardware.com/2006/01/09/ ... lled_water
pre anglicky menej zdatnejsich, pc bol ponoreny vo vode a spusteny 5 minut predtym nez spadol, hardware ostal neposkodeny, takze ak oplachnete nieco s destilovanou vodou a vysusite poriadne, pochybujem ze sa nieco poskodi. Ale samozrejme v tom nevidim ziadny logicky zmysel preco by tak mal niekto robitThe hardware was placed in a container in which five gallons of de-ionized water were poured. To everybody's amazement, the system ran solidly for a period of five minutes before crashing. We repeated the assembly numerous times after the hardware was dried. The expensive components had suffered no damage.
Ci uz zive,alebo nezive casti-vsetky el.kontakty(patice,konektory) su povrchovo upravovane kvoli odolnosti voci korozii.Tato povrchova uprava je urcite natolko"silna",ze oplachnutie cistou vodou a nasledne vysusenie nesposobi koroziu.Sheep napísal:ventak som skusal do vody hodit aj ja a nic sa mu nestalo ale tak plosak do vody? ano samotnemu plosaku sa nic nestane iba zivim castiam co su na nom, tj kontakty a spoje, inak su cipy a suciastky zaliate takze tam sa voda nedostane, ale ajtak mi to pride proste drsne elektricke zariadnie umyvat vodou
No mas pravdu,ze elektricke zariadenie a voda nejdu dokopy..Avsak tu ani spolu nie su.Pustit tam stavu pokial by to bolo vlhke,nebodaj mokre-to by asi nieco odislo..Avsak dolezite je dokonale vysusenie.Ak to vysusis,tak tam ostane len nejaky"bordel z vody",ktory je imho ovela menej agresivnejsi na elektroniku,ako napr.prach.Ten totiz obsahuje kovy,ktore pritahuje samotne"elektricke vyzarovanie".