F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

Tomasito
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Tomasito »

Dobre to zacina : ) McL co do rychlosti nastupuju sezonu vo fantastickej forme (dufam, ze so spolahlivostou to bude rovnako dobre). Casy Massu napovedaju viac nez by sa mohlo zdat (snad si cerveni konecne uvedomia, ze casy z testov sa neoplati precenovat- cest vynimkam). Uvidime ako si bude Ferrari pocinat v preteku, no ocakavam vyrovnanost. Renault total prepad, aj ked Alonso mal mat problemy s diferencialom. Piquet, bez komentara. Skoda Marka Webbera (predsalen je doma a ja som chcel vediet viac o rychlosti RB). Prijemne prekvapilo BMW (Kubica s Hamiltonom jedini pod 1:27:00). Od Toyoty tento rok ocakavam vela- Jarnovo 6. miesto neprekvapilo, i ked potesilo. Podobne 8. miesto Davida, ktory to vsak s Glockom na Toyote v prvom kole nebude mat lahke. Starty uz nebudu to, naco sme boli zvyknuti v uplnyulych sezonach, ale to napatie sa urcite nevytrati... ; )

PS: Kedze zaciname novu sezonu, v prilohe pridavam timy a jazdcov podla poradia v sampionate 07- pre lahsiu orientaciu : )
Prílohy
big.gif
pre lamy ;)
(204.13 KiB) 133 stiahnutí
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Raikonnena by som vobec neodpisoval, dokaze zajazdit strojovo a ako bolo spravne poznamenane zajazdil velmi rychly cas. Navyse 16ta pozicia mu dovoli zvolit lubovolnu strategiu, takze ja osobne ho tipujem na bednu. Prve miesto by mohol udrzat systemom start-ciel Lewis a tesim sa co predvedie Heikki.
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

t0m4s3 napísal:Raikonnena by som vobec neodpisoval, dokaze zajazdit strojovo a ako bolo spravne poznamenane zajazdil velmi rychly cas. Navyse 16ta pozicia mu dovoli zvolit lubovolnu strategiu, takze ja osobne ho tipujem na bednu. Prve miesto by mohol udrzat systemom start-ciel Lewis a tesim sa co predvedie Heikki.
Lewis to bude mat viac nez tazke ...momentalne co som pozeral priamy prenos tak Kubica mal najrychlejsie nastaveny monopost a bol vazne najrychlejsi...medzi Lewisom a Kubicom je to 50:50...co sa tyka Kimiho 16 priecka a to este bez TC bude velmi velmi tazke na podium... :wink: ak chce ist na jednu zastavku tak na lepsie ako 6 miesto nedosiahne...vcera sa to kazdemu smykalo jak na klzisku a este s opotrebovanymi gumami mno uvidime.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

ja tipujem 1.Hamilton 2.Kubica 3.Kovalainen/Raikkonen

inak kimmi bol jednym z jazdcov co ktory chceli odstranit track control a australia mu vyhovuje, urcite pojde o zastavku menej ako ostatny...
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Tomasito napísal:Starty uz nebudu to, naco sme boli zvyknuti v uplnyulych sezonach, ale to napatie sa urcite nevytrati... ; )
Štarty budú konečne bez elektroniky.. Takže bude viacej dymu od kolies :D, a narozdiel od minulého roka ten kto odštartuje z poleposition bude mať ťažšie, aby ho do prvej zatáčky aj udržal. Absencia TC a EBS sa mi veľmi páči, autá sa viac šmýkaju a krajšie sa na to pozerá.
MP4-23 napísal:BMW niet chyby Kubicu tak ma poleposition takze BMW je dost silne
Buď je silné alebo má Robert prázdnu nádrž. Uvidíme až zajtra. Čakal som viac od Renaultu, Piquet úplny prepadák. Raikkonenovi stačilo doplaziť sa 20m a mohol by pokračovať (ale mne osobne to vôbec nevadí).
Škoda že sa Seb nedostal z Q3. :?
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Tomasito napísal:Casy Massu napovedaju viac nez by sa mohlo zdat ...
niekto sa nam tu nahana za pole (7/18 ), a je rychly v jednom kole. ale aky rychly bude v 58 kolach, to zatial nevie nik (z nas). :wink:
t0m4s3 napísal:Prve miesto by mohol udrzat systemom start-ciel Lewis
ja to vidim tak, ze uz po prvej zakrute nebude prvy, ale vyhrat moze.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Mateq napísal:Štarty budú konečne bez elektroniky.. Takže bude viacej dymu od kolies :D, a narozdiel od minulého roka ten kto odštartuje z poleposition bude mať ťažšie, aby ho do prvej zatáčky aj udržal. Absencia TC a EBS sa mi veľmi páči, autá sa viac šmýkaju a krajšie sa na to pozerá.
V tomto pripade ma Lewis na PP vyhodu, tak ako napr. aj 3. Heikki- obaja budu startovat zo strany, kde je lepsi grip. Ako tuto vyhodu dokazu zurocit uvidime tesne po starte ; ) Zrusenie TC taktiez hodnotim pozitivne, aj ked podmienky ala Fuji 2007... : )
krija napísal:niekto sa nam tu nahana za pole (7/18 ), a je rychly v jednom kole. ale aky rychly bude v 58 kolach, to zatial nevie nik (z nas). :wink:
Hold, ani jeden z nas nie je Nostradamov potomok ; ) Kazdopadne, nemam problem priznat, ze na dlhych usekoch bude Ferrari o nieco rychlejsie ako McL. BTW. nejaku tu rezervu mal dnes ako Massa, tak Lewis a ako sme mali moznost vidiet, aj Kubica...

// A nech je to zaujimavejsie... pokial McL obidu technicke problemy a kolizie, zajtra to tipujem na fantasticke double McL : P

1. Hamilton
2. Kovalainen
3. Massa
4. Kubica
5. Heidfeld
6. Raikkonen
...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Glock fakt dement, nech sa nauci jazdit - double pre McLaren v <|>

edit: Heiki vycvicil Kimiho a opat to vyzera celkom slusne.
edit2: Cierny vikend pre Ferrari dokonany v cca 7:03 CET Kimi zastavuje v pitlane ...
edit3: Bourdais zo stvrteo miesta konci, 6 jazdcov na trati :-D

edit4: Slusny vikend pre striebornych. Tomasito: obisli, ale neobisli nas safety car :-(
PACO8
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PACO8 »

Sledoval som asi len poslednych 20kol, ale ako fanusik Ferrari som zhrozeny...umprimne gratulujem Lewisovi a aj celemu McLarenu
myslim ze sa konecne splnilo to co si Bernie Ecclestone zelal, drama a napatie az do konca...takmer ani nepamatam kedy dokoncilo preteky len tak malo jazdcov (Indianapolis v USA aj to len preto lebo startovali 6 jazdci) urcite ma na tom velky podiel zrusenie TC a EBS
Räikkönena mi je velmi luti takto skoncit 4kola pred koncom

som veelmi zvedavy ako sa budu vyvijat dalsie preteky v F1 ak takto tak koniec pre Ferrari :?

takze este raz t0m4a3, Tomasito, Hojko....gratulujem vam, ale nebuduce to vyhrame my cerveni :twisted:
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAIN »

Po pi*i zavod ! Vyborna strategia Mclarenu, keby nebolo posledneho SC mohli mat doble, taktiez BMW a Williams mali slusnu rychlost...urcite si podium zasluzili. Moje milovane ferrari to vsak dosralo na plnej ciare ale tak co uz, snad nabuduce, ale rychlost mali...teda ked zrovna neboli v strku.....taky môj postreh: boli sice len prve preteky sezony ale mam taky pocit, ze co sa tyka rychlosti aut, je to ovela viac vyrovnanejsie ako pomynule roky ked dominovalo ferrari, popripade Mclaren a Ferrari....jediny kto dnes vycnieval bol Hamilton, tazko povedat ci kôli setupu auta alebo jeho jazdeckeho talentu......resumé: naspal som sice 3hod. ale vstavat sa oplatilo

edit/ MP4-23 pekne povedane....az mi slzy vybehli, len to by si sa tam kolobezkoval este asi zajtra
edit2/ no komentator... to bola kapitola sama o sebe, Ten clovek chce asi tromfnut Malcharka:D...ked taral o Kelly Osborne, alebo: "Mechanici hlasili (tusim) Barrichellovi ze ma dostatok....hmm nerozumel som coho...aha! paliva"...no lol....asi celu noc hýril
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

takze fakty :posraty SC to malo byt double, nech mi nik netlaci do hlavy kaleraby aky je MASSA dobry jazdec dnes to bolo vidiet hned v prvej zakrute, trocha mi je luto KIMIho na ociach mu bolo vidiet ze uz to neriesi, Kovi ku koncu co ho Alonso predbehol asi zabudol zaradit ci co ved spomalil ,mno a ja kebyze tam dobehnem na kolobezke tak by som ten jeden bod dal :smt044

/EDIT:inak ja som to pozeral na STV2 a ak to niekto cita vrchny z STVcky tak ja sa hlasim komentovat za 200sk/hod lebo hento co daval sa nedalo pocuvat ja viem ze bolo rano ale pointa je v tom ze ked to niekto pozera tak aby nezaspal... :lol:
//EDIT:zabudol som sa pochvalit ze mi cielene usiel tiket :) to kvoli Kubicovi :twisted:
JakubH
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa JakubH »

Dutka je späť na scéne. Čo viac si želať. Ono si spomínam keď komentoval na Markíze v rokoch 2000-2001 a som ho mal rád. Vôbec som nepochopil keď ho vymenili za Štefucu. Pravdupovediac až na pár blbostí (čo je už zvykom) sa to dalo počúvať.
Vieme, že:
- Nemecko má 5 zástupcov v F1.
- Glock stratil 3 zo 4 náprav.
- Keď Raikkonen predbiehal Barrichella tak sa ťukli a kvôli tejto situácii išiel Massa do boxov pre nové krídlo.
- VC Malajzie je o dva týždne
- V pretekoch bolo veľa dramatických situácii

Ale inak to nebolo až také zlé. Navyše má vcelku dobrý hlas, ktorý sa dá počúvať. Radšej nekecá ako Jirko, že aký je grip na trati a radšej komentuje to čo je na trati.

K pretekom: Teda dosŤ dobré boli. Ale to už sme si v Albert Parku zvykli. Navyše čas 5:30 je prijateľný na vstávanie. Vidieť, že Massa má obrovské problémy s autom bez TC. Vyzerá to, že bude dosť často vypadávať.
Takisto sa ukázala nespolahlivosť motorov. To sa dá aj vysvetliť 38 stupňami v Austrálii. Navyše bolo vcelku zábavné sa pozerať na 6 jazdcov na trati.
Kimi síce nedokončil, ale aspoň má po diskvalifikácii Barrichella jeden bod.
Bourdaisa je mi veľmi ľúto. Veľmi som mu držal palce na dobré umiestnenie. Motor ho zradil. Škoda :(.
heLLhole
Expert
Expert

Príspevok od používateľa heLLhole »

no tak hamilton vyhral, myslim ze sa to dalo cakat
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

mne je luto kimmi-ho smola v kvalifikacii aj v pretekoch, ten SC pred jeho zastavkou v boxoch mu to skomplikoval, a od ferrari som cakal vacsiu spolahlivost...
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

MP4-23 napísal:takze fakty :posraty SC to malo byt double, nech mi nik netlaci do hlavy kaleraby aky je MASSA dobry jazdec dnes to bolo vidiet hned v prvej zakrute .....
uvedom sa a pozri kolko chyb robil Kimi
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Patjo napísal:uvedom sa a pozri kolko chyb robil Kimi
Heh lenze Kimi isiel z kapanek horsej pozicie a kde sa dostal este kym nevypadol HMMM ty sa uvedom.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Dival som len start a koniec tejto VC, popri tom som este spal, ale s vysledkom som spokojny. Co ma zaujima je, ze aky mate nazor na komentatora na STV???
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

hojko napísal:Dival som len start a koniec tejto VC, popri tom som este spal, ale s vysledkom som spokojny. Co ma zaujima je, ze aky mate nazor na komentatora na STV???
cesi su lepsi
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Vies poriadne precitat otazku skor ako odpises hlupost???
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

hojko napísal:Vies poriadne precitat otazku skor ako odpises hlupost???
ze nema na ceskych komentatorov, ako vsade, futbal, hokej...

PACO8 napísal:na jeho zaciatok to bolo celkom slusne, mal trosku trapnych situacii ale pevne verim ze to v dalsich VC vylepsi
najviac sa mi pacilo ked povedal "tak toto uz v RedBulle nezlepia" na koliziu Coultharda s Massom :D
ale dost mi tam chyba este jeden spolukomentator tak ako to byva vo futbale alebo v hokeji
dost nuda
Napísať odpoveď