[Verdikt] Najlepšia banka pre moje účely .... poradte prosím

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ktorú banku mi odporučíte ? (podla mojich poziadavok)

Hlasovanie ukončené 15 apr 2008, 17:58

Tatrabanka (TatraAcademy)
7
18%
Dexia banka (Axion)
2
5%
Slovenska Sporitelna (iXtra)
14
36%
CSOB
8
21%
VUB banka
8
21%

Celkom hlasov: 39

jixo
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

[Verdikt] Najlepšia banka pre moje účely .... poradte prosím

Príspevok od používateľa jixo »

Tak pobehal som po pobockach ... a:

[Verdikt]

1. Slovenska Sporitelna (iXtra) 36% [ 11 ]
2. CSOB 23% [ 7 ]
3. Tatrabanka (TatraAcademy) 16% [ 5 ]
3. VUB banka 16% [ 5 ]
5. Dexia banka (Axion) 6% [ 2 ]

Pat veci perco si zoberem TatraBanku:

+ Kvalitny internet banking https://moja.tatrabanka.sk/ibanking/demo/ib/
+ CardReader
+ Celkom dobra dostupnost bankomatov (v meste kde byvam 1pob. 1bankomat)
+ Dialog
+ Za 11Sk mam vsetko (su inde aj zadara ... a potom to tax vizera (Dexia)

- 11Sk ale da sa to prezit
- Nie prave najblizsie je bankomat ( 300 - 500m) ale je to v pohode v BA je ich dost vela :)

Preco nie SLSP ?

- Zakupenie karty iXtra s kreditom 300Sk stoji 399Sk :(
- Zmena limitov karty 50Sk ( tie kredity su na zaciatku upne na hov*o (mesacny limit pre vyber hotovosti 2000Sk mestacni limit pre brzhotovostne pladby: 400Sk celkovy mesacny limit 6000Sk :(
Nepozda va as mi to ...
- Poplatok za expresne dodanie karty :shock: 700Sk :shock: nie je mozne :(
+ 3 bankomaty v meste kde byvam
Preco nie CSOB ?
- malo banomatov v mojom meste ziaden ziadna pobocka :?
- Preco taky shitny IB ? kamos mi ho ukazoval ... :(
+ Vela bankomatov maju AntiVandal :)

Preco nie VUB ?
- IB
- 9Sk dam este 2sk do TB a je to ovela lepsie
- Globalne neprijemne tety v pobocke
- Poplatky :shock:
+/color] Lepsie pokrytie bankomatov ako CSOB, priblizne take dobre ako TatraBanka

Preco nie Dexia ?
To asi nemusim vysvetlovat ... jednoducho vsetko zadara strasne podozrive .... ib vyzera otrasne ... pri prihlaseni si vyberete cim chcete byt autorizovany (grid,sms ....) ukradne vam lupic gridku,kartu a nahodou zisti vase heslo do Dexia tak moze robit co len chce .....
A ani sa mi tato banka nepozdava :(

Tak myslim ze som dostatocne zdvovodnil preco si berem TatraBanku :)

povodna sprava
Ahojte,
Chcem si spravit bankový účet ...
Mam 16rokov o 4mesiace 17rokov.

Moje poziadavky:
-internetbanking
-kvalitne zabezpecenie (nieco na styl GRID karty alebo daco podone..)
-priatelsky pristup k rieseni reklamaci
-hotline
-male poplatky za vedenie uctu ... max. 15Sk za mesiac

Rozhodujem sa medzi
-Tatrabanka (TatraAcademy)
-Dexia banka (Axion)
-Slovenska Sporitelna (iXtra)
-CSOB (Fun účet)
-VUB banka (start konto)

Ak mi odporúčate nejakú banku skúste to zdvovodniť, ak mi odporúčate nejakú banku, čo nie je na zozname napíšte ju ... a taktiež zdvovodnite preco ;)

A netabudnite pls zahlasovať na ankete

Prosím vás podeľte sa o skúsenosti a skúste mi pomôcť

dakujem,

S pozdravom Jixo
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

podla toho co pocuvam pozeram obcas precitam, tak je asi uplne jedno kde si das ucet ... niekde platis za vedenie uctu, niekde platis za vyber, niekde platis za vypisy, niekde neplatis nic ale nic nemozes ani ocakavat a tazko najdes bankomat a tak ... jedine co troska vytrca z davu je CSOB, ak chces nahodou posielat peniaze do CR a potrebujes aby sa nezmenily symboly ... inak sa to vola FUN ucet osobne to mam a som spokojny .. dokonca ta ani ziadnou poondiatou GRID kartou nezatazuju .. na overovanie ti pride SMS s kodom ...
jixo
Medium Star
Medium Star

Ahoj,
Dakujem za odpoved.
Chcem sa spytat co povies na iXtra od SLSP najviac sa mi to pozdava ...

Bližšie info:
http://www.slsp.sk/activeweb/Page/sk/ix ... penazenka/
http://www.slsp.sk/downloads/sadzobnik_ ... 022008.pdf

Myslis ze je to dobrá voľba ?
podla toho co som cital zda sa mi ze SLSP je zadarmo nie ?

dakujem
chrobakos
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chrobakos »

Ja mam tiez CSOB fun ucet.. som spokojny mam ho uz vyse roku, pouzivam aj internet banking ktory je v pohode . vedenie uctu je nejakych zopar smiesnych korun. Po dovrseni 18 rokov na tom ucte budes moct ist do minusu, konkretne tusim -20 000 na ktorych mas mensi urok ako niekde inde. Ktomu posielanie penazi do ceskej CSOB je lacne..

a ako bonus si mozes zadarmo dat zrobit kreditku s obrazkom akym len chces :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

uplne zadarmo ti nikto nic neda ...
.. inak sa riad aj rokmi SLSP program je od 10 do 18 ... ak mas 13 rokov tak sa ti to vyplati .. ak mas 17 tak asi nie .. pretoze potom budes muset preskocit na iny ucet a to mas dalsie poplatky, dalsiu kartu, dalsi pinkod, dalsie e-bankingove konto a tak ...

... "kontrola obratov a zostatkov cez Internetbanking zákonného zástupcu" - z tohto mi vyplyva ze e-banking mozes pouzivat len na kontrolne ucely a nie na nejake platby ... pritom e.banking cisto len na kontrou pohybov sa nevyplati .. pokial nechces robit moc vela vkladov a vyberov tak sa ti viac oplati notifikacia cez SMS, ktora vacsinou byva niekde v rozsahu 3-5 sprav mesacne zadarmo a ostatne za beznu cenu SMS samizda ...

... "pohodlné dobíjanie karty kedykoľvek" - tomuto osobne nechapem, ake dobijanie karty? .. je to nejaka "prepaid bankomatova karta" ci co ? ...

edit:// ...
chrobakos napísal:a ako bonus si mozes zadarmo dat zrobit kreditku s obrazkom akym len chces :)
dal by som tam zevraj .. lebo este ked sa akcia rozbiehala tak som im poslal navrh na kartu, vsetko regol som sa tak jako sa malo a ani len potrtkany potvrdzovaci e-mail mi nedosiel ...
jixo
Medium Star
Medium Star

zaujímavé veci mi hovoríte ... čiže ak SLSP nema IB sa mi neoplati :(

mohli by ste mi povedat kde sa mozem dozvediet viacej o Fun ucte ? dost na to zaujima ... totiz to na stranke som to nenasiel :(
chrobakos
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chrobakos »

jixo napísal: mohli by ste mi povedat kde sa mozem dozvediet viacej o Fun ucte ? dost na to zaujima ... totiz to na stranke som to nenasiel :(
nenasiel ? neverim :)
http://www.csob.sk/ret/sg-produkt.asp?p ... =ekp_retbu

..ale je pravda ze maju trochu neprehladnu stranku :)
jixo
Medium Star
Medium Star

dikes ...

este sa chcem predsa opytat k SLSP ako je to v programe iXtra s IB ... je tam alebo nie je ? :) prosim vas poradte dakujem
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Ja som si v cca tvojom veku vybral VÚB preto, že ponúka okrem normálnej neembosovanej Visa Electron aj virtuálnu Visa kartu, ktorou sa dá platiť na internete... Som s ich službami spokojný, hoci poplatky presne nesledujem, lebo mi je jedno, či zaplatím mesačne 20 alebo 40 Sk...
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Ujo Marky »

Ja mam ucet v Tatra banke, absolutne ziadne poplatky ani za vedenie uctu ani za vyberanie z bankomatu, cez net platim v pohodicke... Ale ta akcia bola len do septembra 07 myslim ze teraz sa uz vybavit neda..
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ja mám SLSP a som celkom spokojný. Poplatky za výber z bankomatu nemám žiadne (musel som doniesť potvrdenie zo školy, inak sa platia), bankomat na každom rohu.. spokojnosť. Internet banking nemám tak neviem
Potom mám devízový účet v ČSOB v mene USD s internet bankingom. Automatov je tiež dosť, pri výbere z automatu sa prerátava aktuálnym devízovým kurzom. Nevýhodou je dosť vysoký mesačný poplatok za vedenie účtu (ale ako je to na nedevízovom neviem)
brm
Darca
Darca

Re: Najlepšia banka pre moje účely .... poradte prosím

Príspevok od používateľa brm »

Ja len k jednej jixovej požiadavke:
jixo napísal:-priatelsky pristup k rieseni reklamaci
priateľský prístup nie je o banke, ale o ľuďoch pracujúcich v tej banke. Prídeš jeden deň, teta Ťa zmetie pod zem.. prídeš druhý deň a iná teta Ti vybaví všetko, ešte aj to, čo si pôvodne nechcel..

Inak vzhľadom na širokú sieť pobočiek a automatov by som volil SLSP.. prípadne TB.. ;)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

SLSP mal, mozno este aj ma ucet pre ludi do 26 rokov, cize pre mladych a poplatok tam bol tusim 12 korun mesacne, takze pohodicka. Mas k tomu internetbanking a ostatne hovadiny co vsade inde, ale ako plus povazujem siroku siet bankomatov. Mam ucet v SLSP a VUB a musim povedat, ze internetbanking ma Sporitelna daleko lepsi a prehladnejsi.
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

Odporucam a som spokojnym klientom mBank (BRE Bank, clen Commerzbank). Neplatis ziadne mesacne poplatky ani za vedenie uctu, ani za tranzakcie, ani za karty. Karty su Visa Classic, cize nebudete mat problem ani v zahranici. Jediny zadrhel je ze mBank nema vlastne bankomaty a tak ked si vyberate peniaze z cudzieho bankomatu, platite klasicky 35Sk, ale az pri 4. vybere v mesiaci (3 mate zadarmo). No a v zahranici su vybery uplne zadarmo. Limit na karty je neobedzeny.

A este dalsia vec: U mBank mam aj sporiace konto eMax, ktore ponuka urocenie az 4%, pricom nejde o ziaden terminovany ucet. Ide o sporiaci ucet, ku ktoremu dostanete kartu a mozete ho normalne pouzivat, az na jeden detail. Daju sa z neho peniaze posielat len na jeden preddefinovany ucet.

Popri tom mam aj studenske Start Konto od VUB s Visa Electron kartou. Sluzby su v pohode, ale je to relativne drahe.
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

ja mam iXtra od SLSP.
mamka pracuje v SLSP cize inde asi to nepripadalo do uvahy ale som spokojny. internetbanking nevyuzivam a ked ano tak z maminej karty zmaknem vsetko. velka vyhoda SLSP je ze maju bankomaty vsade po ruke cize nemusim platievat 35sk stale ked potrebujem vybrat nieco.
Stilo
Star
Star

Príspevok od používateľa Stilo »

Ja by som tiez odporucil mBanku. Za tri mesiace som s nou nemal ziadne problemy. Prevody cez internet su dobre zabezpecne ( sms spravy ). Kedze platby kartou su za 0 sk naco vyberat peniaze z bankomatov a hlavne ked sa blizi euro tak bude lepsie platit kartou ako nosit zo sebou vrece mincí. A ked uz budes potrebovat hotovost tak tie tri vybery mesacne budu podla mna stacit.. alebo budes vytahovat kazdy den po par stoviek??
jixo
Medium Star
Medium Star

1) nemam 18 cize mBank nie (neba bankomaty takze duplom)
2) pinacolada: Ma LSP iXtra InternetBanking ?
3) Zatial to vyzera na TB ma dobre pokrytie bankomatov, pobocku v meste iba 11Sk a dobru bezpecnost ...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

jixo: Dobru bezpecnost??? Co tym konkretne myslis a v com vidis vyhodu TB oproti inym bankam v bezpecnosti???
Lucasss
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Lucasss »

ja osobne mam VUBku (StartKonto), rozhodoval som sa mezdi SLSP a VUB lebo maju snad najhustejsiu siet bankomatov. Som uplne spokojny, bankomat na kazdom rohu, i-banking (to je uz dnes asi vsade)...mam sice take smiesne poplatky ze 9 Sk mesacne za vedenie uctu ale ked spravim aspon (tusim) 3 pohyby na ucte tak mi to vratia...a za vyber je tusim 3 Sk...to berem ako dan za to ze mam bankomat skoro vsade :)
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

s mBank mas 3 vybery mesacne, z ktorehokolvek bankomatu zadarmo ! :) Nemyslim, ze ty budes vyberat viac...
Napísať odpoveď