nenajde mi pc v LAN
-
tomasso
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
nenajde mi pc v LAN
ked mam zapojene 2 PC cez router, to znamena, ze su v LAN, nie? tak v NB spustim remote control a napisem do neho IP pocitaca 192.168.0.2, ale nenajde mi ju..preco?
-
Don_Pipino
Darca
Skus ho vypnut, len pre tentokrat, aby si to vyskusal, ci to nejde preto. Ked tak tam povol vynimku Vzdialena pracovna plocha pre oba PC. Potom skus otvorit porty 3389 aj v routri,aj ked tam by to blokovat firewall nemal kedze je to local, ale nahoda je blbec. Sranda ze ich neopingas,bo to by si mal za kazdych okolnosti. Mas nastavene DHCP pridelovanie alebo Static??
-
Holubar
Darca
To aj ja ked som skusal tak klasicky cez win sa takto pripojit na druhy komp pytalo vselijake hluposti. Mne hojko poradil ist cez ftp protokol. Spravil som server cez Serv-U a pripajam sa klientom FlashFXP. Ked sa ma windows spojit s windowsom je to cele na pi*u a funguje to len pri specialnej konstelacii hviezd.
-
Don_Pipino
Darca
Viem ze ked sa chces cez RDcko pripijit na PC v sieti tak musis zadat IPcku vzdialenho PC pripadne meno. Potom ucet pod ktorym sa prihlasujes a samozrejme musi byt pod heslo, bo ak nie, tak win ho berie ako nezabezpeceny a automatticky sa nepripoji.
Ale na Vzdialene pripojenie je dobre aj VNC tam ti staci otvorit porty pre neho, nastavis heslo a ides.
Ale na Vzdialene pripojenie je dobre aj VNC tam ti staci otvorit porty pre neho, nastavis heslo a ides.
-
Don_Pipino
Darca
Mno OK, tak vse postupne:
Maska podsiete musi byt na oboch PC rovnaka, Pracovna skupina musi byt na oboch PC rovnaka.Ak mas zapnuty win. firewall, tak musi mat vo vynimkach povolene "Vzdialena pracovna plocha".PC, na ktory sa chces pripajat musi byt pod heslom.
Potom to cele vyzera takto:
START>SPUSTIT> mstsc (stlac ENTER)
Napis IPcku PC: napr. 192.168.0.2 (stlac ENTER)
Zadaj meno: napr. Uzivatel
Zadaj heslo: napr. mojpc123
(stlac ENTER)
Meno a heslo zadavas take,ako ked sa klasicky na tom danom PC prihlasujes do plochy.
Maska podsiete musi byt na oboch PC rovnaka, Pracovna skupina musi byt na oboch PC rovnaka.Ak mas zapnuty win. firewall, tak musi mat vo vynimkach povolene "Vzdialena pracovna plocha".PC, na ktory sa chces pripajat musi byt pod heslom.
Potom to cele vyzera takto:
START>SPUSTIT> mstsc (stlac ENTER)
Napis IPcku PC: napr. 192.168.0.2 (stlac ENTER)
Zadaj meno: napr. Uzivatel
Zadaj heslo: napr. mojpc123
(stlac ENTER)
Meno a heslo zadavas take,ako ked sa klasicky na tom danom PC prihlasujes do plochy.
-
fikus-kukis
Guru wannabe