Assembeler

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Assembeler

Príspevok od používateľa jorg22 »

Chcel by som sa zacat ucit assembler pre PC.Kde zozeniem nejake navody pre zaciatocnikov, a este aky program pouzivat na kompilaciu?Ak sa da tak by sa hodilo nieco vo win prostredi, neh to dokaze skompilovat do EXE a neh je ten program urceny iba na assembler, viem ze aj napr. v Delphi by sa dal pista assemblerovky kod a to nechcem.thx
pheo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pheo »

No ja mam assembler v skole teraz, a pravdu ti povedať tak najprv je vhodne začať so spoznávaním samotného železa na ktorom budeš programovať, teda ako pracuje procesor zbernice pamate a pod. Predpokladam ze by si chcel programovať pre PC , procesory založené na inštrukčných sadách x86 compatible , tak uplne najjednoduchší je NASM - je vhodne si zvoliť na začiatku pretože procak to ina inštrukčná sada čo si musíš naštudovať a kazdy ten prekladac ma trosku inu syntax :) No co sa tyka kniziek , tak o zeleze by som odporucil "Mikroprocesory a mikropočítače" od Ben a o assemblere knižku pre začiatočníkov Učíme se programovat v jazyce Assembler pro PC od cpress
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ok dik.Aj my mame v skole assembler ale zatial len pre mikrocipy PIC a tam je iba nejakych 24 prikazov, no asopn daky zaklad mam ako funguje assembler.
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Tu knihu "Učíme se programovat v jazyce Assembler pro PC"
som si pozeral a ja by som hladal nieco skor ako vyucbu v prikladoch, ze vysvetlia mi v jednej lekcii ako sa nieco konkretne pouziva a na konci daju priklad na pouzitie.

A program na pisanie assembleru by sa nenasiel nejaky co pracuje opd windowsom?Staci nieco co mi bude zvyraznovat syntax.thx
pheo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pheo »

No ja používam HEW - High-performance Embedded Workshop co je profesionálny nastroj na prácu s assemblerom. cca 140 MB - je tam podpora všelijakých procesorov (väcsinou H8S a ich derivaty), teda zahŕňa ich simulátor - info
Ale keď chceš pracovať pod windows tak by ti úplne mal stačiť nejaký rozumnejší textový editor napríklad notepad++ (tam sa da zvoliť typ jazyka v ktorom tam píšeš a podľa neho ti zvýrazní syntax )

Čo sa týka tej kuchárskej knižky pre assmebler tak takú nepoznám :/
Anti
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Anti »

Napísať odpoveď