Obnova disku RAW na NTFS

Informácie o software, ankety...
sejber
Novice
Novice

Obnova disku RAW na NTFS

Príspevok od používateľa sejber »

Cafte, potrebujem pomoc ohladne mojho disku Maxtor.Prednedavnom mi na nom padol suborovi system NTFS a teraz je v akomsi RAW formate.Data z neho som zachranil pomocou aplikacie GetDataBack to NTFS.Ked som ho potom chcel sformatovat naspat na NTFS ,Windows to nedokazal.Skusal som tiez Particion Magic 8.0 ten mi iba ukazal ze moj disk (nie je rozdeleny na particie) je BAD ale sformatovat ho nedokazal.Neviete niekto aky program dokaze obnovit suborovi system na disku?DIKY.
mishenko
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Jj, RAW je pre Partition Magic problem. Nechapem preco, ale ine partition managery to dokazu. Skus hocico ine, napr. daco od Acronisu alebo Paragonu .. ani neviem, co z toho som pouzil, ked takto klakol disk. PM je obcas fakt naprd program :D
crack111
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa crack111 »

Mala by to dokazat aj instalacka windowsu. Pri instalacii zoscanuje disk, a ukaze Ti particie. Tak ju jednoducho odstran, (aj ked RAW znamena, ze by tam nemala byt ziadna particia) a daj vytvorit novu. Potom uz len format, a mas to :)
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Niekedy sa pokazia systémové štruktúry a partícia sa tvári ako RAW. Ak tam má nejaké dôležité údaje, určite to nebude chcieť formátovať.

Niektoré programy dokážu takú partíciu obnoviť (už sa tu o tom niekde písalo).
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Obnovit particia sa neda. Obnovit udaje odtial /na iny disk/ mozne je, nie vsetky, ale da sa.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

obnovit uz nepotrebuje. to uz zvladol :wink: .
inflater
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa inflater »

btw Windows vzdy ukazuje "RAW" ked nepozna suborovy system. tu particiu muselo oslahnut na prvych sektoroch/stopach ;-)

vacsinou staci prepisat samotny boot sektor v disku ;) pozor, nie tabulku rozdelenia particii. a samozrejme pred tym spravit zalohu.

a ak ani to nepomoze, uz len nejake zachranne utility
Napísať odpoveď