plynove zbrane
v army shopoch alebo na nete... kde inde?heLLhole napísal:ja som ak rozmyslal ze by som is nejaku zaobstaral..neviete kde sa daju tieto zbrane kupit ?
napr. http://shop.zbrane-frano.sk/ -celkom slusne ceny
gugli plynove pistole
Kupa
Alebo aj v polovníckych potrebách to majú, a taký obchod je skoro v každom meste. Síce tam nemávajú extra výber ale aj tak si myslím že jediná dobrá volba je značka Walther. Ja mám P22 a je to skvelá zbraň. Malá, lahká, spolahlivá a pekná.
-
chrobakos
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
ked na niekoho prilozis hlaven, hoci mas len plynovy naboj mozes mu sposobit smrtelne zranenia..
a take plynovky ..co ja vem ..vytiahnes to na nekoho a on na teba vytiahne ozajstny kver a sejme ta lebo si bude mysliet ze mas ostre..
taze ked pistol ta poriadnu ale ja by som bol za to aby bolo zbrani co najmenej, priapdne len u bezp. zloziek .. aby sme nedopadli jak v USA kde kazdy pako ma zbran a potom sa cuduju co sa strielaju po skolach
a take plynovky ..co ja vem ..vytiahnes to na nekoho a on na teba vytiahne ozajstny kver a sejme ta lebo si bude mysliet ze mas ostre..
taze ked pistol ta poriadnu ale ja by som bol za to aby bolo zbrani co najmenej, priapdne len u bezp. zloziek .. aby sme nedopadli jak v USA kde kazdy pako ma zbran a potom sa cuduju co sa strielaju po skolach
Pochybujem že vytiahne ozajstnú. Keď na teba niekto mieri tak nebudeš šahať po zbraň aby ťa sejmul. Leda že by to bol nejaký čistý magor. švagra policajta ktorý mal rovnaký názor na plynovky že niekto vytiahne ozajstnú a zastrelí ma som sa spýtal čo by spravil keby on bol útočník a ja by som na neho namieril svoju plynovku či by vytiahol zbraň. Až vtedy pochopil že je to hovadina, lebo ak by bol v domnení že je moja zbraň skutočná tak by vedel že svoju zbraň vytiahnuť nestihne. Samozrejme že situácie sú rôzne a útočníkov môže byť viac, ale v takom prípade môže byť aj skutočná zbraň nahovno ak niektorý z nich má zbraň tiež.
mas x krajin kde je podobny pomer zbrani na cloveka a nekalia sa tam tolko... to suvisi hlavne s mentalitouchrobakos napísal:ked na niekoho prilozis hlaven, hoci mas len plynovy naboj mozes mu sposobit smrtelne zranenia..
a tak ako napisal peterml nikto nebude riskovat tasenie zbrane ked nanho mieri ina ... imho aj keby vedel, ze je plynova tak to vela veci nemeni, pretoze aj keby tam mal cs gas tak je jasne, ze nejaku chvilu nebude moct strielat
-
chrobakos
Light Star
no ja som cital prestne taku temu na jednom policajnom fore (myslim specialunits.sk) a tam to skoncili tak ze ked uz ta ozajstnu 
ako jasne ze ked na nekoho vytasis tak bude z toho vedla ale moze nastat mnoho situacii, nahoda je blbec..
to virus: okey ide aj o mentalitu..ale som rad ze to neje na slovensku take "volne" ako v USA .. naco je napr tebe zbran ? si dennodenne v ohrozeni zivota ?:)
nechcel by som sa dozit dna ked namna cernokozec na ulici vytiahne pistol lebo som sa onho suchol.. a je uz jedno ci plynovu alebo ozajstnu
Peace & Love
ako jasne ze ked na nekoho vytasis tak bude z toho vedla ale moze nastat mnoho situacii, nahoda je blbec..
to virus: okey ide aj o mentalitu..ale som rad ze to neje na slovensku take "volne" ako v USA .. naco je napr tebe zbran ? si dennodenne v ohrozeni zivota ?:)
nechcel by som sa dozit dna ked namna cernokozec na ulici vytiahne pistol lebo som sa onho suchol.. a je uz jedno ci plynovu alebo ozajstnu
Peace & Love
Drzanie
Ja len dufam ze nasi zakonodarcovia nebudu v buducnosti chciet obmedzit drzanie tychto zbrani na povolenie. Dost sa o tom hovorilo ale dufam ze je to blbost lebo to uz by bolo fakt moc. Ide predsa o cisto obranne prostriedky, to uz by sa mohlo obmedzit aj drzanie slzaku alebo el.paralyzera a ludia brante sa ako viete.
Plynovka
To asi ťažko, plynovka je totiž až od 18. A ak ju má 16ročný tak tam žiadna úprava zákona nič nezmôže, lebo už aj podla dnešného znenia ju nesmie mať osoba mladšia ako 18, pokial ju má tak treba postihovať osobu ktorá mu tú zbraň zverila, lebo predať ju 16 ročnému nepredajú a každý predaný kus je predsa evidovaný. A smrtelné zranenia plynovkou to je len blábol. Obyčajný skrutkovač je nebezpečnejší lebo sa nim dá zapichnúť a to chceš aj na ten papiere? Inak výstrel s priloženej plynovky ti maximálne popáli kožu, samozrejme pokial si ju nedáš k oku alebo do úst. Inak, už si počul o smrtelnom úraze plynovkou? Lebo ja nie.
Na slovensku sa v poslednej dobe stalo príliš veľa vrážd a vačšina z nich bola spáchaná nožom alebo normálnou pištolou prípadne holými rukami či palicou, ale o vražde či zabití, alebo hoci len vážnejšom poranení plynovkou som ešte nepočul. Podla mňa by sprísnenie zákona o držbe plynových obranných zbraní nahralo do karát len rôznym kriminálnym živlom a zase by len sťažilo luďom možnosť sa pred takými živlami účinne brániť.
Na slovensku sa v poslednej dobe stalo príliš veľa vrážd a vačšina z nich bola spáchaná nožom alebo normálnou pištolou prípadne holými rukami či palicou, ale o vražde či zabití, alebo hoci len vážnejšom poranení plynovkou som ešte nepočul. Podla mňa by sprísnenie zákona o držbe plynových obranných zbraní nahralo do karát len rôznym kriminálnym živlom a zase by len sťažilo luďom možnosť sa pred takými živlami účinne brániť.
Ohrozenie
Ja som napríklad nikdy nebol v priamom ohrození života a dúfam že ani nikdy nebudem, ale nad obranným prostriedkom sa rozmýšla dopredu. Keď ma niekto na ulici zabije tak už bude neskoro. Aj taký chudák nebohý Daniel Tupý možno nikdy nebol v ohrození života a preto necítil potrebu vlastniť zbraň a možno keby mal len blbú plynovku tak mu to mohlo zachráňiť život. Hovoriť o tom že zbraň by mal mať len človek ktorý má vážny dôvod sa obávať o svoj život je blbosť.
-
Stoporko
VIP
mat plynovku na povolenie a za chvilu sme ako v UK kde ani kaser alebo cokolvek na obranu mat nemozes. Legalne nie. Zlate Slovensko. Ked idem v noci po ulici a oproti mne partia tipkov, rokou vo vacku stiskam kaser a som rad, ze som rad
Ono to vie dodat pokoj a klud ze sa mate cim branit. Preto snahy o obmedzenie, resp. "o malych zbrojnych preukazoch" povazujem za hlupost. A ako uz bolo povedane, vela zpociva i v mentalite. Ze na slovenku kopa deti nosi plynove guny a co, pokial nimi na ulici nestrielaju pre zabavu do davu ludi, tak preco nie? A ak mi zakazu i plynovy gun (sladkych 20, mne zakazat nemozu
) tak cim sa mam branit? Stat podporuje nasilnikov co ma napadaju? A nech ma i zbiju, no kto mi uhradi skodu? Rozbite okuliare, dotrhane oblecenie? Radsej nech sa ten hulvat vala na zemi s novinamidom v ociach...a ze nepouzivat na ludi - opakujem, utocnik nie je clovek, je to zviera. A na to plati iba jedno.
Smrtelne zranenie plynovkou - o ziadnom neviem, len kamarat si dost vytrpel, ked mu tipek strelil z blizka poplasakom na holu hrud... nic moc, sama krv...
Smrtelne zranenie plynovkou - o ziadnom neviem, len kamarat si dost vytrpel, ked mu tipek strelil z blizka poplasakom na holu hrud... nic moc, sama krv...
Kriminálnici
Takému človeku ktorý chce páchať trestnú činnosť je u riťi či podla zákona môže vlastniť pištoľ alebo nie a takého určite netrápi plynovka ale riadna strelná zbraň. Jediný kto by takými zákonmi utrpel by boli slušný ľudia ktorým by štát zobral alebo minimálne sťažil ďalšiu možnosť ako sa účinne brániť. A čo takto malý zbrojný preukaz na kuchynský nôž veď to je jedna z dosť častých a nebezpečných "zbraní" používaných pri trestnej činnosti. Možnoi to niekomu príde smiešne ale je to fakt na zamyslenie. To už by sme mohli mať zbrojáky pomaly na všetko.
Re: Ohrozenie
to si pekne vystihol...Peterml napísal:Ja som napríklad nikdy nebol v priamom ohrození života a dúfam že ani nikdy nebudem, ale nad obranným prostriedkom sa rozmýšla dopredu. Keď ma niekto na ulici zabije tak už bude neskoro. Aj taký chudák nebohý Daniel Tupý možno nikdy nebol v ohrození života a preto necítil potrebu vlastniť zbraň a možno keby mal len blbú plynovku tak mu to mohlo zachráňiť život. Hovoriť o tom že zbraň by mal mať len človek ktorý má vážny dôvod sa obávať o svoj život je blbosť.
teraz mi napadlo, ze mam kamarata, co chodil rozhodovat dorastenecke zapasy v hokeji a vzdy si bral so sebou plynovku, zvlast ak siel do nejakych lazov, kde sa typci neseru a idu si vybavit ucty za svoje deti hned po zapase ... nemal vtedy ani 18 a pomohla mu 1-2x - stacilo len ukazat...
inac osobne, ak by som sa dostal do vyhrotenej situacie tak sa spolieham v prvom rade na paste, ale ak su utocnici traja tak by si musel byt shaolinsky mnich aby si ich sundal... styroch a viac nedas ani keby si chcel
-
morfeusko
Medium Star
Re: Ohrozenie
V tom mas pravdu...ale vacsinou je to tak ked prveho sundas na 2 rany tak si to ti dalsi rozmyslia...ViRuS napísal:
inac osobne, ak by som sa dostal do vyhrotenej situacie tak sa spolieham v prvom rade na paste, ale ak su utocnici traja tak by si musel byt shaolinsky mnich aby si ich sundal... styroch a viac nedas ani keby si chcel
A ktym plynovkam...sam som mal imitaciu berety 92(ale predal som ju)...vyuzil som ju par krat ..ale bola dost nemotorna ak su ju samozrejme nechcel nosit v puzdre za opaskom
Plynovky
Mňa osobne na plynovke trápi len jedna vec a to že musíš dávať pozor na smer vetra. Ostatné veci ktoré tu ludia plynovkám vytýkajú sú už len teórie možných situácií a ako vieme každý prípad je odlišný takže sa nedá na základe toho posudzovať vhodnosť či nevhodnosť plynoviek. Vo všeobecnosti je to ale dobrý obranný prostriedok proti väčším skupinkám aj fyzicky zdatnejších útočníkov a to nikto nemôže poprieť.
-
morfeusko
Medium Star
Re: Plynovky
Jasne mas pravdu ja som len dal jeden z pohlad...Peterml napísal:Mňa osobne na plynovke trápi len jedna vec a to že musíš dávať pozor na smer vetra. Ostatné veci ktoré tu ludia plynovkám vytýkajú sú už len teórie možných situácií a ako vieme každý prípad je odlišný takže sa nedá na základe toho posudzovať vhodnosť či nevhodnosť plynoviek. Vo všeobecnosti je to ale dobrý obranný prostriedok proti väčším skupinkám aj fyzicky zdatnejších útočníkov a to nikto nemôže poprieť.
a stym vetrom to je to tak lebo ked vtom strese zle strelis tak mozes viac ochromit seba ako tych druhych
Vstup
Ozaj, vie niekto čo sa môže stať keď budem do práce nosiť svoju plynovku napriek tomu že na bráne je nálepka s prešktnutou pištolou a pod tým nápis že zákaz vstupu? Plynovka ale nieje skutočná pištol. Pri vstupe do práce nekontrolujú iba pri výstupe kôli krádežiam. Bol by som velmi nerád keby som ju nemohol nosiť, veď nato som ju kupoval aby som ju mal stále so sebou a nie aby ležala doma.