[Verdikt] Najlepšia banka pre moje účely .... poradte prosím

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ktorú banku mi odporučíte ? (podla mojich poziadavok)

Hlasovanie ukončené 15 apr 2008, 17:58

Tatrabanka (TatraAcademy)
7
18%
Dexia banka (Axion)
2
5%
Slovenska Sporitelna (iXtra)
14
36%
CSOB
8
21%
VUB banka
8
21%

Celkom hlasov: 39

Frikso
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Frikso »

Som za TatraAcademy, lebo:
+Hustá sieť bankomatov
+Výbery z bankomatov zdarma
+Kvalitný IB, podľa môjho názoru najkvalitnejší. Mal som možnosť prevádzať cez VUB IB, tam platba vôbec neprebehla ( :D ), SLSP má dobrý IB, ale s 2 hodinovým echom, pri TB platba prebehne okamžite.
+Embosovaná debetná visa electron je podľa mňa veľkou výhodou. Môžem platiť cez paypal alebo proste kartou cez internet, nakupovať cez eBay pohodlne a rýchlo. (napr. spolužiak pri VUB embosovanu nema)
+TatraDialog - rýchla podpora, prevody cez telefón pomocou grid karty
+SMS notifikácia pri pohyboch na účte a prihlásení do IB zdarma.

-Poplatok za vedenie účtu 11sk mesačne (pri zostatku na účte 20 000 a viac vedenie účtu zadarmo)
-Absencia pobočiek a bankomatov na dedinách (Tu naopak vedie SLSP, ktorá ma pobočky aj vo väčších dedinách)
-TatraDialog je spoplatnený cenou miestneho hovoru (niekomu môže byť prekážkou)

Toto je môj postoj k študentskému účtu. Téma o bankách tu už je, tam som sa aj vyjadril, že v prípade vedenia normálneho účtu by som TB nevolil (skôr VUB alebo pri vyššom obnose peňazí ČSOB) :)
jixo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jixo »

Frikso: dikes za prehlad ... ozaj chcem sa spytat od kolych rokov je TatraAvademy ?

hojko: no maju cardreader predsa bezpecnejsie ako GRID postupne ma cardreader nahradit GRID a sms notifikaciu :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

škoda že som sa nedočital o systeme Card&Reader viac, ale podla toho co maju na strankach TB mi to ako vyhoda nepride .. keby to bolo mobilne tak fajn, ale nosti pri sebe citacku kariet ? wtf ? ak chces IB pouzivat vyhradne iba doma, tak je to perfektne, ale ked budes potrebovat niekde inde a nebude tam reader, tak si nahrany ... preto mi stale vychadza nalepsie zasielanie kodov prostrednictvom SMS ... Gridku aj tak vacsina nosi v penazenke spolu s kartou, ked niekto potiahne penazenku, ma vsetko co potrebuje, ak sa teda dokaze nejako zorientovat a dokaze z toho nieco vytazit ... telefon vsak tak casto nukradnu naraz s penazenkou ...
jixo
Medium Star
Medium Star

nordkapp_pb napísal:škoda že som sa nedočital o systeme Card&Reader viac, ale podla toho co maju na strankach TB mi to ako vyhoda nepride .. keby to bolo mobilne tak fajn, ale nosti pri sebe citacku kariet ? wtf ? ak chces IB pouzivat vyhradne iba doma, tak je to perfektne, ale ked budes potrebovat niekde inde a nebude tam reader, tak si nahrany ... preto mi stale vychadza nalepsie zasielanie kodov prostrednictvom SMS ... Gridku aj tak vacsina nosi v penazenke spolu s kartou, ked niekto potiahne penazenku, ma vsetko co potrebuje, ak sa teda dokaze nejako zorientovat a dokaze z toho nieco vytazit ... telefon vsak tak casto nukradnu naraz s penazenkou ...
iba doma chcem vyuzivat ib
jixo
Medium Star
Medium Star

Verdikt ...

Tak pobehal som po pobockach ... a:

1. Slovenska Sporitelna (iXtra) 36% [ 11 ]
2. CSOB 23% [ 7 ]
3. Tatrabanka (TatraAcademy) 16% [ 5 ]
3. VUB banka 16% [ 5 ]
5. Dexia banka (Axion) 6% [ 2 ]

Pat veci perco si zoberem TatraBanku:

+ Kvalitny internet banking https://moja.tatrabanka.sk/ibanking/demo/ib/
+ CardReader
+ Celkom dobra dostupnost bankomatov (v meste kde byvam 1pob. 1bankomat)
+ Dialog
+ Za 11Sk mam vsetko (su inde aj zadara ... a potom to tax vizera (Dexia)

- 11Sk ale da sa to prezit
- Nie prave najblizsie je bankomat ( 300 - 500m) ale je to v pohode v BA je ich dost vela :)

Preco nie SLSP ?

- Zakupenie karty iXtra s kreditom 300Sk stoji 399Sk :(
- Zmena limitov karty 50Sk ( tie kredity su na zaciatku upne na hov*o (mesacny limit pre vyber hotovosti 2000Sk mestacni limit pre brzhotovostne pladby: 400Sk celkovy mesacny limit 6000Sk :(
Nepozda va as mi to ...
- Poplatok za expresne dodanie karty :shock: 700Sk :shock: nie je mozne :(
+ 3 bankomaty v meste kde byvam
Preco nie CSOB ?
- malo banomatov v mojom meste ziaden ziadna pobocka :?
- Preco taky shitny IB ? kamos mi ho ukazoval ... :(
+ Vela bankomatov maju AntiVandal :)

Preco nie VUB ?
- IB
- 9Sk dam este 2sk do TB a je to ovela lepsie
- Globalne neprijemne tety v pobocke
- Poplatky :shock:
+/color] Lepsie pokrytie bankomatov ako CSOB, priblizne take dobre ako TatraBanka

Preco nie Dexia ?
To asi nemusim vysvetlovat ... jednoducho vsetko zadara strasne podozrive .... ib vyzera otrasne ... pri prihlaseni si vyberete cim chcete byt autorizovany (grid,sms ....) ukradne vam lupic gridku,kartu a nahodou zisti vase heslo do Dexia tak moze robit co len chce .....
A ani sa mi tato banka nepozdava :(

Tak myslim ze som dostatocne zdvovodnil preco si berem TatraBanku :)
Frikso
Darca
Darca

jixo napísal:Frikso: dikes za prehlad ... ozaj chcem sa spytat od kolych rokov je TatraAvademy ?
Ja som si účet založil v 15 rokoch a bol som ešte žiakom základnej školy. Stačilo priniesť potvrdenie o navšteve školy (ktore ti vratia, stačí im overená kópia, ktorú si oni zhotovia na mieste) a máš pokoj.

//z ktorého si mesta, ak sa smiem spýtať? :)
R.I.P.
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa R.I.P. »

Frikso napísal:Som za TatraAcademy, lebo:
Tatra banka ide uz poslednou dobou dole vodou (viz. nespokojne reakcia na nete, tyzdennik profit atd.), neboli u teba ziadne problemy?
Mrs_the_Hell
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrs_the_Hell »

Ja mam tatrabanku a CSOB, ale momentalne vyuzivam len Tb a vobec s nou nemam problemy. Internetbaking funguje poho, sms chodia, a dokonca poslednou dobou sa mi zda, ze prevody idu rychlejsie.
Frikso
Darca
Darca

R.I.P. napísal:Tatra banka ide uz poslednou dobou dole vodou (viz. nespokojne reakcia na nete, tyzdennik profit atd.), neboli u teba ziadne problemy?
U mňa neboli žiadné problémy, všetko funguje ako má, pekne na čas. Nedávno som napr. využil email podporu, kde som sa pýtal na podrobnosti o PAYPALe a pekne podrobne mi odpísali. Síce tam bolo 3dňové echo, kde mi chodili maily, že moja otázka bola niekam preposlaná, porovnávajúc s email podporu T-COMu :lol: jedna báseň. :)
jixo
Medium Star
Medium Star

popravde neviem ci pojdem do TB ... v poslednej dobre maju caste udrzby servrov :-D :shock: neviem ... ja ucet potrebujem hlavne na internetbanking
jixo
Medium Star
Medium Star

neviete niekto ci sa v iXtra da priplatit za IB aby som ho mal ?
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Kamo, riesis, ale privelmi. Pochopim ked taketo veci bude riesit daka firma ale nie -nastrocny. Zober podla toho, ktory bankomat mas blizsie.
jixo
Medium Star
Medium Star

kukiak napísal:Kamo, riesis, ale privelmi. Pochopim ked taketo veci bude riesit daka firma ale nie -nastrocny. Zober podla toho, ktory bankomat mas blizsie.
internetbanking + bankomaty preto si vlastne vzberam banku musi mat aj t aj to ... tatra ma caste vzpadkz co sa tyka ib a zasa slsp nema banking .... csob nie a vub asi tiez nie ...
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

osobne mam CSOB a maximalna spokojnost... s IB som este nemal ani najmensi problem a to ze nema vsade bankomaty u mojho typu konta (student->junior zakladany pred 3rokmi) bolo kompenzovane tym ze kartou sa platilo bez poplatkov tak ako aj vyber z bankomatu. a to ze raz za cas sa prejdem ked potrebujem nejaku mensiu sumu mi az tak nevadi hlavne ked maju bankomaty na frekventovanych miestach.

k VUB len tolko... :evil: dakujem neprosim... raz som chcel nieco osobne vybavit lebo som si nebol jednou vecou isty a po kontretej otakze ma uistili ze tak (v skutocnosti naopak). dopadlo to tak ze pri reklamacii vznikola slusna kopa papierov... nasledne som tam aj zrusil ucet
Napísať odpoveď