Ako sa správajú vaši učitelia?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
olololwtfomg
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa olololwtfomg »

Ja mám skúsenosť s učiteľkami že väčšinou robia strašnú vedu z vecí z ktorých ani netreba napríklad na informatike sme mali v druháku profáka ktorý ukazoval asi ako máme riešiť daný problém a kto chcel tak ten dával pozor a bolo mu jedno kto robil/nerobil. Známkovanie 1-5 a bez zbytočných komentárov. Teraz čo máme učiteľku pri nej stačí aby jeden človek nedával pozor(väčšinou stačí youtube) a už je o zábavu postarané a nedá sa na nič sústrediť.
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

Chcel by som sa vyjadrit k teme o uciteloch newiem ci to sem patri ale wela ludi tu vsade na fore pise ze maju ucitelov a robia im zle ! aj my mame taku ucitelku mam 150000 zapisov ale mam ju na haku ! co je to za ucitelku ??? spytate sa pani ucitelka , ja toto nechapem vysvetlite mi to ??? ona mas to wediet !!! tak co ine mi zostava len je powedat tak chod dpc ! a to nie len mne vsetkym ! ale k tejto teme ! presne nemozte hadzat vsetky do jedneho wreca =) urcite sa nerozplacu wsetky mozno iba ta tvoja jedna :) aa sorry ak nenadvezujem ale cital som len prvu stranu :lol:
wixinka
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa wixinka »

na nas su ucitelia niekdy dost blby ale tak niekedy sa necudujem lebo s nami to je tazke :P ale nemam rada ked nas beru tak ze sme totalni hlupaci co nic nevedia a spravaju sa k nam ze sme na nic..to sa mi nepaci..napr.spoluziak povedal ze nebude na pisomke a ucka mu povedala ze je to v podstate jedno lebo ci pride abo nepride ta aj tak bude mat 5..keby to bol nejaky flakac tak pochopim ale on sa snazi celkom ucit sa ale tak nie kazdy ma na to talent..niekedy su ucitelia fakt sprosti..
bocian
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bocian »

Zalezi to od veku a trpezlivosti. Na skole mame ucitelov ktory sa chovaju fakt ako svine no urcite sa najde aj vynimka ako minule naprikalad ucitel fotografie ktory nas pozval na pivko,pokecali sme a zlepsili vztahy.... Fakt je kazdy iny to je jasne. Ohladom povahy myslim. Takze je to roznorode. No je pravdou ze obcas je hlavnou vecou aj nase spravanie a od neho sa odzrkadluje aj spravanie ich....
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Čo sa týka VŠ, tak je prístup, aspoň u nás, veľmi dobrý. Správajú sa k nám konečne ako k dospelým ľuďom a nie malým deckám, oslovujú nás kolega/kolegyňa a nestretla som sa s nejakými výlevmi, uprednosťovaním či už chlapcov alebo dievčat či "sedením" na žiakovi.
Na strednej je to o inom,asi preto, že učitelia každého žiaka spoznajú a učia ho niekoľko rokov a častokrát, podľa toho, aký obraz si o ňom profák vytvorí, tak tak sa k nemu správa aj ďalšie roky - čo je dosť nefér. Ale je to veľmi individuálne a nemyslím si, že nejaké emocionálne skraty majú len ženy...
.:M4jco:.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa .:M4jco:. »

wixinka napísal:na nas su ucitelia niekdy dost blby ale tak niekedy sa necudujem lebo s nami to je tazke :P ale nemam rada ked nas beru tak ze sme totalni hlupaci co nic nevedia a spravaju sa k nam ze sme na nic..to sa mi nepaci..napr.spoluziak povedal ze nebude na pisomke a ucka mu povedala ze je to v podstate jedno lebo ci pride abo nepride ta aj tak bude mat 5..keby to bol nejaky flakac tak pochopim ale on sa snazi celkom ucit sa ale tak nie kazdy ma na to talent..niekedy su ucitelia fakt sprosti..
Nezostáva mi nič iné len súhlasiť s tebou na 100% no holt realita je krutá :lol:
LLucia
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa LLucia »

Učitelia/učiteľky sú super, nikdy som nemala vážnejší konflikt... Možno na strednej s jednou telocvikárkou, ale ak má človek trochu rozumu a získa aspoň malý nadhľad nad vecou, jednoducho zistí čo na ktorého učiteľa platí a konfliktu sa vyhne. AK to zistiť nevie a trest je na svete, potom je blbý onen študent, lebo sa nechal nachytať.

A ten príbeh zo začiatku je nepochopený :) Nie je pravda, že učiteľka psychicky nezvládla situáciu - to VY ste nezvládli jej trest, keď sa takto slabošsky "sťažujete" (stažuješ) :) Celý svet vám, nadaným študentom, ukrivdil, čo? :lol:
evee
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa evee »

Ja mam na strednej taku JE**utu ucitelku co nas uci chemiu,ekologiu a vraj aj fyziku ale mna nie!!No proste je to tak ze my jej povieme "Prosim vas panii ucitelka my tomu nechapeme" ona na to "NO A CO" a este k tomu doda "tak ucivo som vam teraz vysvetlila ideme si napisat z toho pisomku" my sme sa vtedy zacali vsetci rapidne u*ebavat ze nove ucivo,chape tomu 1 ziak v triede a ostatni ani nevedia o com je rec :lol: ..kriste ma 5 vlasov a este si ich prefarbuje SKATULA jedna! :lol: ja som minule sedel/to bola asi jedina hodina co som nevyrusoval/a ona na mna z nicoho nic ukazala a ze (moje meno) mas PäTKU.ja som sa na nu kukol a pytam sa za co a ona lebo vyrusujes a bavis sa so susedom.a k tomu dodala "a nech mu neni smutno dam aj jeu pätku"! proste sprosta krava.co sa tyka uciva nedokaze vysvetlit a len by pisomky pisala.KAMARAT MINULE NEJAKO VYPOCITAL PRIKLAD SKOR AKO ONA A ONA SA NA TO NASRALA A ZACALA MU P*COVAT! NO PROSTE 100% DEMENCIA :wink: :!: :!:
Mrs_the_Hell
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrs_the_Hell »

teda evee pekny extrem. Tomu sa hovori psychicky nevyrovnana ucitelka. Asi poznacena nasim skolstvom:D Ale tak profaci su aj taki aj taki, na kazdeho daco plati. Ale tieto extremne pripady by som fakt riesila, cez triednu alebo kludne aj riaditelku.
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Vidíš,mne ani to nepomohlo..a my máme tých jeblých učiteliek až až.. :(
wixinka
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa wixinka »

ku nam sa jedna profka spravala dost blbo,vysvetlovala o nicom,skoro vsetko sme museli si robit doma a pisali sme pisomky aj ked sme tomu nechapali..tak sme sa stazovali,ale nam ju nevymenili a ona sa dozvedela ze sme sa stazovali a bola nastavana na nas..uz som myslela ze to bude nas koniec ze sa tak nastve ze nas nebude mat rada a bude horsie..ale nakonec sa dost zmenila takze teraz uz ten predmet je celkom v pohode:)
poharvody
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa poharvody »

podla mna ucitelky su tiez v pohode,praveze niekedy sa nahodou aj zlutuju...ale niektore su ver mi kamo horsie ako chlapy.nepustia a plac to nikdy,kamo robocop v akcii:) no a jeden moj vysokoskolsky pan profesorik prednosta histologickeho ustavu v kosiciach sa vyjadruje ako nejaky sedlak takze nieje ucko ako ucko:P proste ako prednosta moze povedat co tu robis bazmeg,alebo netrep koko.iny...chapete,trapas jeden:)ale ide mu....
Young K'
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Young K' »

evee napísal:Ja mam na strednej taku JE**utu ucitelku co nas uci chemiu,ekologiu a vraj aj fyziku ale mna nie!!No proste je to tak ze my jej povieme "Prosim vas panii ucitelka my tomu nechapeme" ona na to "NO A CO" a este k tomu doda "tak ucivo som vam teraz vysvetlila ideme si napisat z toho pisomku" my sme sa vtedy zacali vsetci rapidne u*ebavat ze nove ucivo,chape tomu 1 ziak v triede a ostatni ani nevedia o com je rec :lol: ..kriste ma 5 vlasov a este si ich prefarbuje SKATULA jedna! :lol: ja som minule sedel/to bola asi jedina hodina co som nevyrusoval/a ona na mna z nicoho nic ukazala a ze (moje meno) mas PäTKU.ja som sa na nu kukol a pytam sa za co a ona lebo vyrusujes a bavis sa so susedom.a k tomu dodala "a nech mu neni smutno dam aj jeu pätku"! proste sprosta krava.co sa tyka uciva nedokaze vysvetlit a len by pisomky pisala.KAMARAT MINULE NEJAKO VYPOCITAL PRIKLAD SKOR AKO ONA A ONA SA NA TO NASRALA A ZACALA MU P*COVAT! NO PROSTE 100% DEMENCIA :wink: :!: :!:
ako keby si hovoril o nasej triednej..:D

a k ucitelskemu remeslu len jedno(aj moja mama je ucka) :Ja som im tu robotu nevybral..
LLucia
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa LLucia »

.... a ako sa správate vy k učiteľom? :)

http://spravy.pravda.sk/utok-na-ucitela ... domace_p32
Útok na učiteľa neprejde ľahko

Ak sa žiak vyhráža učiteľovi, nič sa mu nestane. Od nového roka však trestu zrejme neujde. Učitelia sa totiž majú zaradiť medzi verejných činiteľov a tešiť sa podobnej ochrane ako poslanci či premiér. Spolu s právami by však narástla ich zodpovednosť za deti a pribudli povinnosti.

Ministerstvo školstva vyhovelo pripomienke odborárov a prezidenta, aby sa v chystanom zákone zmenilo postavenie učiteľa na verejného činiteľa. Potvrdili to odbory, minister Ján Mikolaj (SNS) je zatiaľ zdržanlivý, návrh totiž musí prejsť diskusiou.

V prípade, že zmenu odobrí vláda a parlament, za napadnutie učiteľa by boli tvrdšie tresty. Už štrnásťročným páchateľom by za slovné útoky hrozilo dvojročné väzenie. Za fyzické násilie by mohli byť odsúdení až na päť rokov. "Každý si rozmyslí, či zdvihne ruku na učiteľa," povedal šéf školských odborov Ján Gašperan. Zmenu odôvodnil tým, že útočníkov v školách pribúda.

Zástupkyňa riaditeľa jednej z petržalských základných škôl Eva Hubinská sa zatiaľ nestretla s tým, že by žiak fyzicky zaútočil. "Z okolia však poznám prípady, keď museli učitelia čeliť verbálnym útokom zo strany rodičov či žiakov," poznamenala. Riaditeľ piešťanskej základnej školy Kamil Moravčík si myslí, že učiteľ ako verejný činiteľ by vzbudzoval v spoločnosti väčší rešpekt. "Bol by som za," uviedol Moravčík.
Minister sa k chystanej úprave vyjadruje zatiaľ opatrne. "Ešte je predčasné o tom hovoriť," reagoval Mikolaj.

Vyššiu ochranu majú učitelia aj v iných školských systémoch v Európe, napríklad v Poľsku. O zakotvení učiteľa ako verejného činiteľa uvažovala ešte bývalá vláda, nakoniec od toho ustúpila. Bývalý minister spravodlivosti Daniel Lipšic (KDH) namiesto toho znížil trestnú zodpovednosť z pätnásť na štrnásť rokov a do Trestného zákona pridal, že útok na učiteľa a vychovávateľa je priťažujúca okolnosť.
"Verejný činiteľ nie je dobré riešenie. Rozšíria sa ich povinnosti a budú mať vyššiu trestnoprávnu zodpovednosť," konštatoval Lipšic. Za zneužitie právomocí alebo postavenia by učiteľ mohol ísť do väzenia.

Policajné štatistiky osobitne nehlásia, koľko útokov na učiteľov sa stalo. Známy je prípad spred troch rokov z Myjavy, keď si žiaci na učiteľku prichystali nôž, aby ju bodli do srdca, čo sa im našťastie nepodarilo.

Vlani mladiství spáchali celkom vyše šesťsto násilných trestných činov. Páchajú ich čoraz mladšie deti. "Pri násilnej kriminalite rastie brutalita, páchatelia sú agresívnejší," uviedla Marta Bujňáková z Policajného zboru.

Podľa Štefana Matulu z Výskumného ústavu detskej psychológie agresivita narastá s postupujúcim pokrokom. Matula si myslí, že zmeniť by sa malo aj vyučovanie a výchova smerom k hodnotám.

"Znížili sa nároky z hľadiska morálky, dnes sa už napríklad dieťa ani nezahanbí, ak niečo ukradne," povedal. Vyskytnú sa aj situácie, keď učiteľ bije deti alebo je neprimerane prísny, ale je ich menej. "Učitelia majú strach a oprávnený," konštatoval Matula.

Zákon o postavení učiteľa chce Mikolaj snemovni predložiť na jeseň, aby platil od nového roka. Okrem kariérového rastu by mal priniesť lepšie platy. Nové platové tabuľky, ako aj súvisiacu právnu normu v súčasnosti pripravuje ministerstvo práce.

Zuzana Petková, Vanda Vavrová, Pravda
Super, ja som za... Ibaže súčasná vláda dokáže aj dobrý nápad celkom slušne pokaziť vo finálnej fáze, takže možno to nakoniec bude úplná blbosť. :lol:
expo-br
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa expo-br »

Seruste. Ja mam z ucitelmi dobry vztah,studujem uz na vysokej oslovujeme sa pan kolega/pani kolegina... Beru nas ako seberovnych a paci sa mi priamy pristum a a to ze od sameho zaciatku viem "pravidla hry" podla ktorych sa hra cely semester, a nie ako na strednej ze ked ma niekto bohatych rodicov daju skole dar a pravidla sa pre danu osobu zmenia cize ma vyhody oproti ostatnym v triede. A tiez si myslim ze na strednych by sa mal zmenit pristum ucitelov k studentom a ucitelia by ich mali brat ako dospelych a nevodit ich celu strednu za rucicku dat urcitu volnost a nechat studentov nech ukazu ci sa chcu ucit alebo nie ak ak nie tak danych jedincov proste vyhodit a nesrat sa s nimi cele 4 roky.
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Flinstone »

ja mam doma tiez ucitelku chvalabohu ms :D ale tak ... neviem mne to je jedno ... je pravda ze niektore ucitelky su fakt velmi na emocie a vie ich hocico rozhodit ...
wrtulka33
Light Star
Light Star

Ako sa spravaju vasi ucitelia?

Príspevok od používateľa wrtulka33 »

Tak na nasich profesorov mam maximalne nervy..!!ucia nas na HA ako sa mame slusne spravat, ale keby ste videli to chovanie niektorych profesorov na nasej skole..zostali by ste zarazeny, ze z akeho chlieva ich baca von vypustil...
Godlub
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Godlub »

SchYzo napísal:nehadz vsetky do jedneho vreca! aj moja mama je ucitelka a vsetci ziaci ju maju radi, uci uz dlhe dlhe roky, a niektore jej byvale ziacky su teraz jej kolegyne, aj kamosi ktrorych ucila hovoria ze je dobra. a aj ja som zazil vela dobrych uciteliek/profesoriek ktore sa vobec nespravali tak ako ty pises...skor ty tak teraz reagujes: dostal si 5ku tak si nasraty a chces vsetky ucitelky poslat do pi*e koli tomu...
tak tak
Napísať odpoveď