Kosovo

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jackb »

Kosovsky Albanci su rovnako ako Sudetsky Nemci mensina patriaca k materskemu narodu, len s tym rozdielom ze v 1938 mal Hitler tolko slusnosti a opytal sa v Mnichove mocnosti ci s tym suhlasia.
Albanci nie a ta ich mensina vytvorila druhy stat rovnakeho naroda.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

k tomu rakusku. v roku 803 (niekde sa uvadza aj r. 788) tu karol velky vytvoril tzv. vychodnu marku (ostmark), alebo ako avarsku marku. v tom case tu ti chudaci madari este ani neboli, nieto este aby tu bolo uhorsko :wink: . po tomto roku boli obyvatelia na dnesnom rakuskom uzemi systematicky germanizovany. bavori boli na tomto uzemi cca od 6. storocia.
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jeremy »

no jo vtedy bola samova risa velkomoravska risa atd atd atd
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Jeremy napísal:co to tu taras prosim ta?
hovori ti nieco rakusko uhorsko. Vieden mala za stredoveku vacsiu moc ako nemecko.

rakusko nikdy nebolo nemecke... to potom mozes kludne povedat ze slovensko bolo madarske...
Rakusko Uhorsko patrilo pod Habsburgovcov ktory sobasnou politkou ovladali takmer celu Europu.

Rakusko bola cast nemecka ktora sa vtej dobe vytiahla najvyzsie a preto mala taky vyznam, obyvatelia rakuska boli stale nemci resp nemecko germanskeho povodu.
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

to by som netvrdil rakusania su nemcom ako slovaci cechom....chapes? prsote nemozes tvrdit ze ide o jeden narod...
ale imho sme uz dost OT kezde diskusia je o kosove
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Jeremy napísal:to by som netvrdil rakusania su nemcom ako slovaci cechom....chapes? prsote nemozes tvrdit ze ide o jeden narod...
ale imho sme uz dost OT kezde diskusia je o kosove
Nie, rakusania su nieco ako Bavori v Nemecku alebo Moravaci v Cesku, s tym rozdielom ze Rakusania sa osamostatnili.
Sabo
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sabo »

Vacsina si myslite ,ze Kosovo nema pravo na nezavislost lebo je to Srbske uzemie a starocia ho obyvaju Srbi. Pravda.
Lenze toto uzemie obyvaju/obyvali starocia aj illýrske kmene co su predkovia dnesnich Albancov. Takze pravo maju obidva narody. Kedze Kosovo malo autonomiu uz za Juhoslavie a dnes tvori 90% populacie Albancov a Srbsko pachalo genocidu na Albancoch v Kosove nie je ina moznost ako samostatost.

Pisete tu ,ze Kosovo sa pcha do **** USA. Lenze mili moji..Kosovo uznali aj mnohe staty EU, moslimske krajiny, slovanske krajiny, azijske...

http://kosovothanksyou.com/
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

nemaju. ilyri nie su predkami albancov!!! toto je iba podobna rozpravka aku nam tu tlacia madari do hlavy o tom, ze tu boli prvi. a aj s tou genocidou by som bol opatrny :wink: .
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Albansko a jeho zvysky su zle donosenymi detmi Osmanskej rise. A na Kosovo je zvrhle to ze Chodiaci Ker hlasa vojnu voci moslimom a vzapati uzna novy moslimsky stat. a za samostnae Kosovo moze USA uz len preto, ze ked sa neschopny Slobodan snazil upratat svoje vlastne sracky prisli "zlocenicki agresori" a celu vtedajsiu Juhoslaviu vybombardovali na popol.
//aku genocidu? ved predsa v Mitrovici prvi hodili do pokojnej srbskej kaviarne granat Albanci, tak aka genocida? skor obrana, nie?
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Ujo Marky »

Neviem ci tu bolo v spravach, ja som sa akurat vratil zo Srbska. Majster Europy v plavani (uz neviem presne ci sa to deli na styly alebo ako, nevyznam sa v tom) Milorad Čavić a drzitel Europskeho rychlostneho rekordu v plavani bol diskvalifikovany s pretekov pretoze na prvom dni pri preberani zlatej medaile mal tricko s napisom: "Kosovo je Srbija". Bol pokutovany so sumou 10'800$

Este jedno video, kde Albanci palia historicku budovu, pritom tlieskaju a raduju sa lebo nicia chram Bozi:

Kód: Vybrať všetko

http://youtube.com/watch?v=fkgHkxIfgBc
Prílohy
cavic-v.jpg
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Ujo Marky napísal:Neviem ci tu bolo v spravach, ja som sa akurat vratil zo Srbska. Majster Europy v plavani (uz neviem presne ci sa to deli na styly alebo ako, nevyznam sa v tom) Milorad Čavić a drzitel Europskeho rychlostneho rekordu v plavani bol diskvalifikovany s pretekov pretoze na prvom dni pri preberani zlatej medaile mal tricko s napisom: "Kosovo je Srbija". Bol pokutovany so sumou 10'800$
tak to je uz vazne drzost ty politici si robia co chcu vsetci si robia co chcu a kde je daka posrata sloboda vyjadrovania a sloboda nazoru...dalsi dokaz ze tento svet je pekne sku.veny a vsetci si tu robia co chcu....

A KOSOVO JE SRBSKE
KaktusBR
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa KaktusBR »

Cieľom bombardovania Srbska bol vznik štátu NATO
http://www.webnoviny.sk/svet/clanok/709 ... -NATO.html

tu je este jedna alternativa preco vzniklo kosovo. ako tak citam vsetko okolo tak prestavam mat dojem ze kosovo je nejaky etnicky problem. zase vsetko smeruje za ocean do usa. cechov a poliakov maju vo vrecku s ich radarmi a asi este potrebuju mat v europe vlastny stat kde budu mat dalsie zakladne a vezenia.

to s tym plavcom je dost :cry: - sloboda prejavu je asi tam kde medzinarodne pravo
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

kur*a chlapi...šak to je, ako keby sa chceli oddeliť maďari z južného slovenska od nás..a poďme do toho, lebo USA to schváli.. :roll: je tu na to článok.. ale je v inej téme.. :) presne tu
TheTruth
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa TheTruth »

podporujem slobodu slova a som aj proti nezavislosti kosova...ale myslim ze plavecka federacia sa zachovala spravne...netreba pchat do sportu politiku...viem nebolo to nejake privelmi politicke...ale predsalen bolo...a ked myslim ze aj v stanovach vsetkych sportovych federacii je ze sportovec nesmie na sportovych podujatiach prejavovat svoje politicke presvedcenie...ja suhlasim s tym co mal na tricku a som proti nezavislosti kosova...ale do sportu podla mna netreba velmi pchat politiku ;)

P.S. prsim neukamenujte ma :D
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Takze keby mal niaky hokejista tricko ze Bratislava je Slovensko, alebo Zahorie je Slovensko tak to je politika v sporte? :)

A dalej preco chcu niektore staty bojkotovat Olympijske hry? Vsak sport je sport a politika je nieco ine nemyslis? :P Podla mna si Sportova Federacia robi iba to co chce a co uzna za vhodne. Dokonca na vyhlasovani vytazov mali zlu Srbsku vlajku, na ktorej nebol ziadny statny znak, pricom ostatne krajny mali. Stavim sa ze keby si dal niekto tricko Free Tibet, nemali by nic proti :P Este by ho pochvalili za humanny cin.
TheTruth
Medium Expert
Medium Expert

neviem ako by sa v tomto pripade zachovala federacia...ale mne by to osobne asi vadilo...ako je to dost rozporuplne...ja viem ze vela krat uz bola politika v sporte a nerobila sa z toho taka veda...neviem...fakt je to na dlhsiu debatu...ale moj nazor je taky ze politika v sporte by nemala byt...to je jedno aka...aj keby sa niekde hrubo porusovali ludske prava a niekto by mal tricko proti tej krajine...aj tak by som s tym asi nesuhlasil(aj ked by som s tym inokedy samozrejme suhlasil)...politika do sportu nepatri...ziadna...
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Podla mna by bol sport onicom, keby kazdy sportovec nebol hrdy na svoju zem a nechcel ju podrzat v tazkej chvili. Mozno si to neuvedomujete az tak, pretoze sa to na Slovensku este nestalo, Srbsko ma ovela horsie etnicke, narodnostne a ine problemy uz strasne dlho, ludia sa na Balkane medzi sebou neznasaju a zabijaju aj napriek tomu ze su bratia, zo dna na den si musel ist bojovat proti svojmu kamaratovi, niekedy vzdialenejsej rodine alebo susedovi, boli bombardovany, dneska je 9 vyrocie, mali vseliake politicke rezimy, a blokadu. Myslim ze potom nieje hriech ani priestupok povzbudzovat svoj narod v tazkych casoch aj v zlych chvilach. :)
TheTruth
Medium Expert
Medium Expert

jasne...ja s tym vsetkym suhlasim..ale predstav si ze teraz by bol druhy nejaky albanec a on by tam mal Kosovo ma pravo na samostatnost...a treti by bol gruzin z abchazie a mal by na tricku Abchazko ma pravo na samotatnost...atd...podla mna by to v konecnom dosledku poskodilo sportu...aj ked viem ze ten plavec nemal inu moznost ako verejne prezentovt svoj nazor len takto...naozaj je to tazka tema na debatu...ale co sa stalo uz nezmenime a obdivujem ze sa ten plavec takto zachoval, ze aj napriek hrozbe diskvalifikacie z dalsich disciplin to spravil...ale myslim si ze aj plavecka federacia sa zachovala spravne...dufam ze ma chapete ako to myslim...
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

TheTruth: zachovala spravne to myslis vazne? ze mu zobrali medailu za to ze povedal vlasnte pravdu.. ze KOSOVO JE SRBSKE
absolutne sa nezachovala spravne...je to hnus...odporrny hnus...

a aka to bola politka? prosim ta to su frazy ze politika do sportu nepatri.? preco su v cine OH lebo politka. Preco a to ze je clovek hrdy na svoju zem a chce ju podrzat v tazkej chvili je politka? asi nie
TheTruth
Medium Expert
Medium Expert

pockaj...to som nevedel ze mu vzali medailu...ak to spravili tak s tym uz nesuhlasim...jednoznacne...

a je uz ina vec ze ci politika do sportu nepatri alebo ci tam je...kazdy vie ze tam je...ale ja som idealista :D a pre mna tam nepatri...ale som aj realista :D a viem ze tam vzdy bude...
Napísať odpoveď