Sociálna fóbia

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
muffy69
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Sociálna fóbia

Príspevok od používateľa muffy69 »

deleted
SlimEm
Expert
Expert

Príspevok od používateľa SlimEm »

chce to len byt sebavedomejsi.

Predpokladam, ze ked sa chces v skole prihlasit, tak vacsinou poznas spravnu odpoved/riesenie, takze sa nemas coho bat. A ked sa aj zmylis, tak sa nic nedeje.

A pozeranie do oci...to chce len cvik. Skusaj sa trebars doma rodicom pozerat viac do oci, alebo znamym...to sa naucis.

a este daco: vek?
muffy69
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

mam 15 a uz asi rok mam tieto problemy a mam ich viac ale uz by som o nich nerad hovoril
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

JA by som uz skusil vyhladat lekarsku pomoc, mozno ti z toho dokazu vyjst skor, ako keby si to mal skusat sam... :?
martin M
Star
Star

Príspevok od používateľa martin M »

nic si z toho nerob ja mam presne to iste + dalsich 20 inych..som uplny MONK..
warham
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa warham »

ja mam podobny problem, len sa mi netresu ruky,
ale v ostatnom je to ako u teba, ale ja som bol vzdy taky "tichy" :D
naopak, mojmu spoluziakovy sa nenormalne trasu ruky... ani som sa ho nepytal co s nimi ma.
asi blblost co napisem, ale mozno to po puberte prestane.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

to je trochu silne kafe. ja mam len take ze ked je v mojej blizkosti nadriadena osoba tak znervozniem,alebo mi prejdu zimomriavky po chrbte ak mi poza neho niekto prejde.
vylhadaj odbornu pomoc :wink:
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

1. Vôbec to nemusí byť sociálna fóbia, aj keď to na teba sedí. Môže to byť len obyčajná tréma a strach, že sa nejako strápniš pred ľuďmi.
2. ak si chceš byť istý a niečo s tým robiť, zájdi za psychológom. :)
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Fakt si myslím, že tým psychológom nič nepokazíš..môže Ti len pomôcť.. :)
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

známa to mala, sám si nepomôžeš takže jedine psychológ.
moni19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa moni19 »

ked zajdes za psychologom,urcite tym nic nepokazis... pokial to je socialna fobia,moze sa to casom zhorsovat az tak,ze nebudes moct vyjst von medzi ludi( nechcem strasit,ale poznala som jedneho cloveka co to mal az tak...) u kazdeho je to vsak individualne
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Ujo Marky »

Myslim ze by si mal skocit fakt za psychologom. Ja som napriklad s holkami sa nebavil az do niakych 13-14, vzdy som sa citil divne v ich pritomnosti. Potom som cez kamarata spoznal jednu fajn babu, kamaratku a teraz mam viac kamaratiek jak kamaratov... Na to si proste casom zvyknes, ale tym ze sa poradis s psychologom alebo niekym kto sa v tom vyzna nic nepokazis :P Ohladom trasenia ruk, mne ked sa zacnu triast (sice nie preto ze by som sa citil trapne) tak si "popukam" prsty a som OK :)
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

byvala mala nieco podobne, takze vzhladom na to ze ma tu na hojku furt kontroluje tak by sa mohla vyjadrit... leni, come on!
BullyBoy
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa BullyBoy »

muffy69 napísal:mam 15 a uz asi rok mam tieto problemy a mam ich viac ale uz by som o nich nerad hovoril
Ja ked som bol v tvojom veku toto iste som mal... Neboj sa to postupne prejde... Neviem, ale mozna to ma aj nieco s pubertou... :wink:
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Moj kamarat ma scoialnu fobiu, no to sa s tremou neda ani porovnat. Ako to opisoval, ked ide po ulici ma dojem ze sa na neho vsetci pozeraju a smeju ze ma napriklad, zle vystrcenu koselu. Trapas je pre neho nocna mora a prihovorit sa nejakej slecne sci-fi. Rozhovor s cudzym clovekom, alebo nedaj boze dolezitym je pre neho zalezitot zaludocnych krcov.
//obycajne to mam na salame, ale co konkretne nasralo darcu karmy... tse-tse, vyzera to tak ze som oblubeny
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Určite keď cítiš problém alebo iba potrebu sa porozprávať, tak zájdi k psychológovi. Nájdi si svojho psyvhológa, sú na to centrá, kde sa zaregistruješ a je to bezplatné.
-Mám kamarátky, ktoré chodia k psychológovi len tak - porozprávať sa a hovoria, že im to veľmi pomáha. Je to človek, na ktoreho sa spolahnu, poradi im vo všetkom a maju istotu, že o tom nikde nebude žvaniť. Zaujímavé je, že také poznám len baby. Chalani sa za to asi hanbia alebo čo.. :D

-Iné je to so psychiatrom, ten už rieši konkretne diagnozy, k nemu sa sťažovať len tak nemôžeš.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

ja tiez nemam rad spolocnost, radsej som sam, a v spolocnosti niekoho nadriadeneho sa necitim dobre... na druhu stranu sa mi aspon netrasu ruky a nebojim sa pozriet do oci... ale mna irituje uz len to, ked sa mi niekto pozera na monitor alebo na nieco co robim :roll:
ale ja som bol vzdy taky...
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

myslim, ze to vadi kazdemu ked mas niekoho za chrbtom a on pozoruje co robis pri svojej praci.. ale autor temy to asi ma na "vyssom leveli" ked som spravne pochopil..kazdopadne skoc za sychologom..nie je to nic strasne...chodil som k psychologovi a da sa to prezit..aj ked prve sedenia boli zvlastne
sKoReC
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sKoReC »

muffy69 - treba si len postupne budovať sebavedomie, určiť si svoje ciele čo chceš aký problém odstrániť. A podľa mňa ten psychológ ani nie je potrebný, môžeš sa vyrozprávať aj niekomu inému, trebárs rodičovi alebo najlepšiemu kamarátovi, alternatív je veľa...

A nevšímaj si ľudí naokolo, keď si myslíš, že ťa všetci pozorujú. Proste si povedz že môžu sa pozerať aj na kohokoľvek iného. A ak ani toto nefunguje tak sa snaž tak vyzerať aby si sa nemusel za seba hanbiť keď sa teba dakto pozrie :P.

A silou mocou nevyhľadávaj samotu ! Ak sa chceš zbaviť strachu pred ľuďmi, musíš sa naučiť medzi týmito ľuďmi existovať. A snaž sa komunikovať, nieže budeš len sedieť v rohu a čumieť do prázdna.

Inak ako dlho máš strach z ľudí?
muffy69
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

deleted
Napísať odpoveď