Sociálna fóbia
-
muffy69
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Sociálna fóbia
deleted
chce to len byt sebavedomejsi.
Predpokladam, ze ked sa chces v skole prihlasit, tak vacsinou poznas spravnu odpoved/riesenie, takze sa nemas coho bat. A ked sa aj zmylis, tak sa nic nedeje.
A pozeranie do oci...to chce len cvik. Skusaj sa trebars doma rodicom pozerat viac do oci, alebo znamym...to sa naucis.
a este daco: vek?
Predpokladam, ze ked sa chces v skole prihlasit, tak vacsinou poznas spravnu odpoved/riesenie, takze sa nemas coho bat. A ked sa aj zmylis, tak sa nic nedeje.
A pozeranie do oci...to chce len cvik. Skusaj sa trebars doma rodicom pozerat viac do oci, alebo znamym...to sa naucis.
a este daco: vek?
-
Začiatok Konca
Professional
Myslim ze by si mal skocit fakt za psychologom. Ja som napriklad s holkami sa nebavil az do niakych 13-14, vzdy som sa citil divne v ich pritomnosti. Potom som cez kamarata spoznal jednu fajn babu, kamaratku a teraz mam viac kamaratiek jak kamaratov... Na to si proste casom zvyknes, ale tym ze sa poradis s psychologom alebo niekym kto sa v tom vyzna nic nepokazis
Ohladom trasenia ruk, mne ked sa zacnu triast (sice nie preto ze by som sa citil trapne) tak si "popukam" prsty a som OK 
Moj kamarat ma scoialnu fobiu, no to sa s tremou neda ani porovnat. Ako to opisoval, ked ide po ulici ma dojem ze sa na neho vsetci pozeraju a smeju ze ma napriklad, zle vystrcenu koselu. Trapas je pre neho nocna mora a prihovorit sa nejakej slecne sci-fi. Rozhovor s cudzym clovekom, alebo nedaj boze dolezitym je pre neho zalezitot zaludocnych krcov.
//obycajne to mam na salame, ale co konkretne nasralo darcu karmy... tse-tse, vyzera to tak ze som oblubeny
//obycajne to mam na salame, ale co konkretne nasralo darcu karmy... tse-tse, vyzera to tak ze som oblubeny
Určite keď cítiš problém alebo iba potrebu sa porozprávať, tak zájdi k psychológovi. Nájdi si svojho psyvhológa, sú na to centrá, kde sa zaregistruješ a je to bezplatné.
-Mám kamarátky, ktoré chodia k psychológovi len tak - porozprávať sa a hovoria, že im to veľmi pomáha. Je to človek, na ktoreho sa spolahnu, poradi im vo všetkom a maju istotu, že o tom nikde nebude žvaniť. Zaujímavé je, že také poznám len baby. Chalani sa za to asi hanbia alebo čo..
-Iné je to so psychiatrom, ten už rieši konkretne diagnozy, k nemu sa sťažovať len tak nemôžeš.
-Mám kamarátky, ktoré chodia k psychológovi len tak - porozprávať sa a hovoria, že im to veľmi pomáha. Je to človek, na ktoreho sa spolahnu, poradi im vo všetkom a maju istotu, že o tom nikde nebude žvaniť. Zaujímavé je, že také poznám len baby. Chalani sa za to asi hanbia alebo čo..
-Iné je to so psychiatrom, ten už rieši konkretne diagnozy, k nemu sa sťažovať len tak nemôžeš.
-
sKoReC
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
muffy69 - treba si len postupne budovať sebavedomie, určiť si svoje ciele čo chceš aký problém odstrániť. A podľa mňa ten psychológ ani nie je potrebný, môžeš sa vyrozprávať aj niekomu inému, trebárs rodičovi alebo najlepšiemu kamarátovi, alternatív je veľa...
A nevšímaj si ľudí naokolo, keď si myslíš, že ťa všetci pozorujú. Proste si povedz že môžu sa pozerať aj na kohokoľvek iného. A ak ani toto nefunguje tak sa snaž tak vyzerať aby si sa nemusel za seba hanbiť keď sa teba dakto pozrie
.
A silou mocou nevyhľadávaj samotu ! Ak sa chceš zbaviť strachu pred ľuďmi, musíš sa naučiť medzi týmito ľuďmi existovať. A snaž sa komunikovať, nieže budeš len sedieť v rohu a čumieť do prázdna.
Inak ako dlho máš strach z ľudí?
A nevšímaj si ľudí naokolo, keď si myslíš, že ťa všetci pozorujú. Proste si povedz že môžu sa pozerať aj na kohokoľvek iného. A ak ani toto nefunguje tak sa snaž tak vyzerať aby si sa nemusel za seba hanbiť keď sa teba dakto pozrie
A silou mocou nevyhľadávaj samotu ! Ak sa chceš zbaviť strachu pred ľuďmi, musíš sa naučiť medzi týmito ľuďmi existovať. A snaž sa komunikovať, nieže budeš len sedieť v rohu a čumieť do prázdna.
Inak ako dlho máš strach z ľudí?