no ak si nemakal na čierno tak ti to vyplatia..dá sa to aj cez školu riešiť aspoň u nás to išlo...inak u zamestnávateľa to zvyknú vracať po novom roku..treba sa ho opýtať
jj presne... prides k zamestnavatelovi potom ako das priznanie, podpises a dostanes... aspon u mna to bolo tak.. som sa sekol ze poslali ale to uz bolo davno...
no takze ono je to tak...ak brigadjes tak v jednej firme mozes poziadat o to aby ti nestrhavali dane ale vo vsetkych ostatnych ti uz budu (plati to aj pre agenturi) a potom mozes podat danove priznanie kde vlastne na zaklade tyvh vypisov z roboty co si dosal na zaciatku roka uvedies aky si mal rocny prijem (dokopy zo vsetkych zamestnani) a aku dan si zaplatil (dokopy) pokial tvoj rocny prijem neprekroci hranicu tusim nejak 90 000,-sk. tlacivo na danove priznanie mozes stiahut z www.drsr.sk a malo by tam byt aj online vyplnenie tlaciva ktore si potom vytlacis...to zanesies na danovy urad a o par mesiacov ti pride na ucet aky si tam dal . Danove priznanie sa podava do 2. aprila a preniaze ti pridu tusim do 3 mesiacov
sice sa mi nejdna o dan z brigady,ale nebudem preto zakladat novu temu.
sumu uvadzanu DRSR, 47.808 SK, som mal nadobudnut pocas celeho roka 07 alebo za mesiac, tyzden... aby mi vznikla povynnost platit dan z prijmu fyzickej osoby?
jackb napísal:sice sa mi nejdna o dan z brigady,ale nebudem preto zakladat novu temu.
sumu uvadzanu DRSR, 47.808 SK, som mal nadobudnut pocas celeho roka 07 alebo za mesiac, tyzden... aby mi vznikla povynnost platit dan z prijmu fyzickej osoby?
seskretarka na danovom povedala ze nemusim paltit. aj ked veta "je jedno ci za rok ci za mesiac" mi prisla daka divna.
a este divnejsie mi pride podavat dan krajine, v ktorej som polroka nebol
ako hovoria v RoI na vsetko: "f**k sick":evil:
jackb napísal:seskretarka na danovom povedala ze nemusim paltit. aj ked veta "je jedno ci za rok ci za mesiac" mi prisla daka divna.
a este divnejsie mi pride podavat dan krajine, v ktorej som polroka nebol
ako hovoria v RoI na vsetko: "f**k sick":evil:
No ona to myslela tak, ze je jedno, ci sa k tej sume dopracujes po 4000 sk mesacne alebo to cele zarobis za jeden mesiac a potom si na nule.
A inak dan by si mal platit v krajine, kde si peniaze zarobil, s tym mam teraz problem ja a este ho riesim
Dovolím si trošku oživiť túto tému. Mal by som jednu otázku. Som momentálne na jednej brigáde na dohodu a dnes som sa bavil s jednou kamarátkou, ktorá tam je so mnou, že si máme dať pozor, aby sme nezarobili vraj behom mesiaca viac ako 140 € či tak nejak, lebo inak to bude treba zdaniť. Chcem sa opýtať, že kto má nejaké bližšie info, vedel by mi poradiť, čo je na tom pravdy, či sa mám orientovať podľa tejto sumy alebo ako to vlastne je? Ď.