polnohospodarstvo

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
elvo33
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

polnohospodarstvo

Príspevok od používateľa elvo33 »

Ja bi som chcel najst manual pre sejacku akord. bol bi som vam vdacni za pomoc.

// sori trochu chibne info je to reform.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

sice netusim o com hovoris, ale ta y by si mohol pouzivat a najme tie skratky nepouzivat. niekto by to mozno nasiel na googli ale takto tazko.
.cov
Star
Star

Príspevok od používateľa .cov »

No, volne stiahnutelny asi nenajdes, ale mozes si on napisat vyrobcovi:

Kód: Vybrať všetko

http://www.reform.at/en/index.html
Mozna ti ho posle :)
elvo33
Amateur
Amateur

ja som mal na misli presnejsie tabulky na visev obilia
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Nic v zlom synak, ale taky mam pocit, ze si asi retardovany. Z tych par prispevkov co tu mas, z tych poziadaviek, sme sa vlastne nic nedozvedeli. A druha vec je tvoja gramatika. Rozmyslaj ked nieco pises, nebud ako mongol. :roll:

A teraz konecne k teme - tabulky na vysev obilia, wtf? To chces nastavenia, ci vysevny plan, ci co vlastne chces?
elvo33
Amateur
Amateur

nastavenia
Fabiana
Novice
Novice

Re: polnohospodarstvo

Príspevok od používateľa Fabiana »

elvo33 napísal:Ja bi som chcel najst manual pre sejacku akord. bol bi som vam vdacni za pomoc
Nezáleží akú máš sejačku, záleží na tom, čo ňou chceš siať a teda by si sa mal zaoberať agrotechnikou pestovania plodín. Uvediem ti pár príkladov:

Medziriadková vzdialenosť
a teda aj nastavenie sejačky pri hustosiatych obilninách (pšenica, jačmeň, raž) je priemerne 125 mm. Jednoducho povedané - nastavenie výsevných pätiek od seba.

Hĺbka sejby: ako hlboko tieto výsevné pätky dáš do pôdy.

Výsevok - udáva sa v kg alebo miliónoch klíčivých zŕn na hektár. Závisí od plodiny a odrody.

Napríklad:
Jačmeň 125 mm - hĺbka sejby je 30-50mm a výsevok približne 220 kg na hektár
Kukurica jej agrotechnika pestovania je zložitejšia, záleží, či ju chceš pestovať na potravinárske účely alebo na siláž. Závisí aj od veľkosti semena.
Priemerné hodnoty 0,7 -0,75m je medziriadková vzdialenosť a hĺbka sejby je od 30 - 40mm.
Bôb 125-250mm, hĺbka sejby je 60-80mm, výsevok 0,5 milióna klíčivých zŕn na hektár
Šošovica 250mm a hĺbka sejby je 30-60mm, výsevok 80-150 kg na hektár
elvo33
Amateur
Amateur

Re: polnohospodarstvo

[quote="Fabiana"]Nezáleží akú máš sejačku, záleží na tom, čo ňou chceš siať a teda by si sa mal zaoberať agrotechnikou pestovania plodín. Uvediem ti pár príkladov:

Toto ja ovladam ale stale neviem nastavit visev tak aby som tomu ulahodil.
filippo
Expert
Expert

Príspevok od používateľa filippo »

Ak máš na mysli sejačku s plynulým výsevom tak si preštuduj normu: ISO 7256/2 ,,Sejačky pre sejbu do riadkov“. Norma stanovuje povinné laboratórne skúšky, kde sa sleduje vplyv osiva a jeho hladiny v zásobníku, nastavenia dávkovania, pojazdovej rýchlosti, svahovitosti pozemku a vyrovnanosti pôdneho povrchu na kvalitu sejby. Niečo podobné som robil, ale pre sejačku Mistrál PM a je to dosť komplikovaný metodický postup, meranie sa uskutočňuje v laboratórnych podmienkach, celé meranie musíš štatisticky zhodnotiť a vypočítať hodnotu variačného koeficientu, ktorý má mať hodnotu podľa danej normy do 10% pri kontrole sejačky na priečnu rovnomernosť výsevu a do 2% pri nastavení sejačky na potrebný výsevok. :)
// ešte doplním: Hmotnosť vysiateho osiva na jednotku plochy orientačne nastavíš podľa výsevnej tabuľky alebo nomogramu, ktorý dodáva výrobca. Takže výsevné tabuľky si zožeň od výrobcu a na korektné nastavenie sejačky použi príslušnú normu. :wink:
NaP0LeOn
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NaP0LeOn »

kukuricu na silaz . sa vysieva viacej.
PSENICA : vysevok 250 kg/ha , ak nedodrzis agrotechnicky ternim , tak viacej ...
Uroda 4,5 - 6 T /ha

Samozrejme si nezabudni nastavit sejacku na 4.5 ...
rozhoduje aj rychlost jazdy.
Napísať odpoveď