Ako rozoznať hudobné štýly

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
rixo
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rixo »

pekne wiliam,to sa ti podarilo aspon teraz nebude muset bracho stale pytat odomna zanre pesniciek
Ricardo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Ricardo »

hellow....chalani alebo damy.....potreboval by som pomoct...lebo moc to neviem definovat...mam jednu pesnícku a neviem o co ide...aj s kamosom sme to riesili....no nevieme..... je to od Cut Chemist feat. Edan & Mr.Lif - Storm ....... prosím vas budem vam velmi vdacny....ak to niekto definuje....a poradí kde zozeniem toho viac.... :D ta pesnícka je aj na youtube...
http://youtube.com/results?search_query ... st+-+storm[/code]
MaRmAR
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MaRmAR »

Výraznou odnoží je progresivní trance, který by se dal přirovnat k mixu komerčního trance a psytrance, tedy méně melodií a když, tak tvrdšího rázu, minimalističtější stavba songu, spousta efektů a rychlejší BPM, obvykle nad 140 úderů za vteřinu.
Progressive urcite nieje mix komercneho trance a psytrance. Je sice pravda, ze v progressive je menej melodii a je udernejsi, tvrdsi, ale s psy to nic spolocne nema. A tak isto obvykle nema nad 140 BPM. Trochu je to tam domotane napisane.
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

MaRmAR napísal:Progressive urcite nieje mix komercneho trance a psytrance. Je sice pravda, ze v progressive je menej melodii a je udernejsi, tvrdsi, ale s psy to nic spolocne nema. A tak isto obvykle nema nad 140 BPM. Trochu je to tam domotane napisane.
Dobre vazmime si napriklad Chemical Brothers - Influenced. Melodie je tam dost malo. Psy tam citit dost a sajme tomu ze to BPM ma len 133,1
Ale nebudeme sa tu tahat za slovicka a za presne vyrazy. Je to pisane vseobecne...
MaRmAR
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

will.i.am napísal:Dobre vazmime si napriklad Chemical Brothers - Influenced. Melodie je tam dost malo. Psy tam citit dost a sajme tomu ze to BPM ma len 133,1
Ale nebudeme sa tu tahat za slovicka a za presne vyrazy. Je to pisane vseobecne...
Chemical Brothers nespada do kategorie trance (ci uz progressive, melodic, goa, psy atd.). Mozno v tom pocut psychedelic, ale trance to nieje.
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

MaRmAR napísal:Chemical Brothers nespada do kategorie trance (ci uz progressive, melodic, goa, psy atd.). Mozno v tom pocut psychedelic, ale trance to nieje.
no ja by som ich zaradil medzi progressive... ale to je moj osobny nazor, nech sa vyjadri niekto dalsi :-)
MaRmAR
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

will.i.am napísal:no ja by som ich zaradil medzi progressive... ale to je moj osobny nazor, nech sa vyjadri niekto dalsi :-)
Progressive samo o sebe nieje hudobny styl. Je to doplnkove oznacenie nejakeho stylu. Povedzme ako priklad trance - pekne, harmonice, vacsinou tahave zvuky, ucelena melodia + podmaz (DJ Tiesto - Adaggio for strings). Ale progressive trance je hlavne o podmaze, kde uz niesu dominantou melodie, ale samotny rytmus/zvuk tracku (Leon Bolier vs. Astrid - Crazy People (Alternative Mix)). Ak melodie su, tak su zvacsa dookola sa opakujuce nie velmi melodicke. Obcas niektore tracky stylu progressive trance zneju ako lahsie techno.
Citron-ca
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Citron-ca »

Ja počúvam veľa metalovej muziky a nemam ani najmenší problém rozoznať heavy metal, thrash, death, gothic, symphonic, doom, black, nu, avantgarde, folk, power, melodic death,

ale ostatna muzika pop RNB a podobne to je pre mňa španielská dedina
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

dpc on im tam chyba schranz!!!! :( :( :( :(
Jhonyfire
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jhonyfire »

Tak, myslim si, ze nie som sam, kto ma niekedy problem zaradit pesnicku do urciteho stylu. Nasiel som zaujimavy clanok "Poznáváme hudební styly" a tak sa chcem s vami podelit Smile

1. diel

2. diel

nachadza sa to na dost zaujimavej stranke o hudbe:
DreamFacE.net
toto vysvetlenie urcite nestaci si myslim to je povrchne iba pre tuto periodu hudobneho vývoja
toto je dobre na vysvetlenie

Kód: Vybrať všetko

http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Music_genres
waikiki
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa waikiki »

Tak potom čo hrá Faithless? Si vás akože odskúúšam:)
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

Faithless je podla mna club/house :wink: ale neviem ci sa da u nejakej kapelky presne vzdy urcit co hra - malokedy je to skalulkovy styl a vacsinou to byva vzdy niecim liznute...preto aj vznikaju rozne odnoze toho-ktoreho stylu, popripade nove styly, ktore vzniknu krizenim 2 inych... :)

\\ :D dobree..
waikiki
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa waikiki »

Ja som kamaratke povedala ze je to takeéé SOFT techno:D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

SchYzo napísal:dpc on im tam chyba schranz!!!! :( :( :( :(
aj mne :cry: viete ho niekto zaradit?
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Keď to chrčí,šuští alebo píska tak je to schranz
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

hehe no mozno mas aj pravdu ja sice pocuvam cisto klasicky rock a metal ale neviem preco ale na tom schranze sa mi cosi paci ale neviem povedat co a pravidelne si ho viem pustit prave v aute... ine styly neoblubujem... proste schranz je taka moja uchylka :oops:
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

http://techno.org/electronic-music-guide/
- zaujimave a jednoducho spracovane (ajked niektore informacie tam nie su uplne presne, aspon co sa breakbeatu/hip-hopu tyka)
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Presne tak, Ishkurs MG pouzivam uz druhym rokom, peckova vec, presne som to chcel sem dat. :twisted: :twisted: :twisted: ! A mas pravdu s tym breakbetaom, roky niekedy nesedia "rap music was invented by blondie :D " nesedi, umelci v kategoriach sem-tam.
G@zd!$Q0
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa G@zd!$Q0 »

myslím že lahko sa dá rozoznat či je človek emak alebo metalista alebo hip-hoper neviem čo tu riešite
dbbz
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa dbbz »

G@zd!$Q0 napísal:myslím že lahko sa dá rozoznat či je človek emak alebo metalista alebo hip-hoper neviem čo tu riešite
a zalezi na tom ? neviem co tu riesis ...
Napísať odpoveď