Nerozmyslali ste nad WAP verziou tohto fora? Myslim, ze by to bola skvela alternativa pre vela ludi. Hlavne pre nas studentov, ktori sme vacsiu cast dna v skole a tak by sme mohli forum priebezne sledovat a aj prispievat, ved net v mobile ma dnes uz skoro kazdy.
Vies co to da natiahnut toto forum cez GPRS/EDGE??? To je na serial... Este cez 3G sa to da, lenze ide o to, ze ked si mam kazdych 5 minut robit refresh na phpBB so 100 obrazkami (ano viem, daju sa vypnut) tak moj mobilny datovy balik je za pol dna v prdeli.
A dalej ide o to, ze zobrazovanie web verzie na displeji mobilu stoji za velke makovo-orechove nedejnajsie...
Pouzivam Operu Mini na mobile, mam 10MB balik a zatial som nemal problem. Obrazky nacitavat predsa nepotrebujem, prispevky sa posielat daju, temy sa citat daju, tak kde je problem???
hojko napísal:Pouzivam Operu Mini na mobile, mam 10MB balik a zatial som nemal problem. Obrazky nacitavat predsa nepotrebujem, prispevky sa posielat daju, temy sa citat daju, tak kde je problem???
presne tak. Pouzivam vstavany browser N73ky a bez obrazkov to fici a'la wap. Tiez nevidim problem.
Ing. FijoK napísal:Vies co to da natiahnut toto forum cez GPRS/EDGE??? To je na serial... Este cez 3G sa to da, lenze ide o to, ze ked si mam kazdych 5 minut robit refresh na phpBB so 100 obrazkami (ano viem, daju sa vypnut) tak moj mobilny datovy balik je za pol dna v prdeli.
A dalej ide o to, ze zobrazovanie web verzie na displeji mobilu stoji za velke makovo-orechove nedejnajsie...
K prvej casti: Ano viem. k druhej casti: Nezda sa mi, ze by to Opera mini nezvladala v dost citatelnej a pozeratelnej podobe.
urcite s najnovsiou operou mini budes mat pocit ako by si fical ako "takmer na kompe"...wap sa podla mna uz neoplati riesit pokial nie si nadnarodna spolocnost ktora chce pokryt co najviac potencionalnych zakaznikov...
no ja napríklad na mobile mám len internet a taktiež používam mini operu..Wap je už podľa mňa málo populárny a riešiť ho by bolo kus zbytočné Ale tak čím dokonalejšie to tu bude tým lepšie
OK, beriem vase argumenty Len tolko, ze ja OM nepouzivam (mam PDA, a tam sa o uspore dat hovorit neda), preto som navrhol tu WAP verziu. Ale ukamenovat ma hned nemusite.
nemate na skole wifinu? a na pdacku? ja som vcera na zaklade tejto temy skusil na N E65ke ceknut hojko a islo to uplne krasne, pda tym padom pojde este lepsie si myslim
Ano, zobrazuje sa to vyborne, cez HSDPA to aj celkom fici, ale vravim, ak mam taketo forum na tom PDAcku refreshovat napr kazdych 10-15 minut, so svojimi 10 MB v OW mini sa mozem rychlo rozlucit. A 30 MB v klasiku by sa minulo tiez dost rychlo
ak si idem po skole sadnut na kavu, idem do kaviarne kde je wifina, v meste sa tiez viem pripojit a doma mam wifinu tiez. ale tento navrh vznikol preto, lebo najviac casu travim v skole a tam sa aj navjiac nudim
Ing. FijoK napísal:Ak to tu uz bolo riesene, tak sa ospravedlnujem.
Nerozmyslali ste nad WAP verziou tohto fora? Myslim, ze by to bola skvela alternativa pre vela ludi. Hlavne pre nas studentov, ktori sme vacsiu cast dna v skole a tak by sme mohli forum priebezne sledovat a aj prispievat, ved net v mobile ma dnes uz skoro kazdy.
WAP je podľa drahý spôsob...Ako písali ostatný GPRS/Edge bez obrázkov je rýchly a aj lacný, dokonca aj pre predplatné karty (jedna stránka cca. 5 k, čo cca 14 hal., čo je cca 3 sekundy pri WAP).
imho ked je wap styl phpbb fora,tak je to problem rozbalit na nejakej subdomene napr wap.hojko.com,hodit tam stary config do db a je.cela "praca" zaberie tak 5minut.