nevystopovatelne obrazky

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Anti
Expert
Expert

nevystopovatelne obrazky

Príspevok od používateľa Anti »

Potrebujem na internet umiestnit obrazky tak, aby nikto nemohol presne urcit ich umiestnenie. Tzn. nebudu nikde pevne ulozene.

Napadlo ma jedno riesenie..
Uploadnut obrazky na imageshack a pomocou (napr.) cronu tie fotky reuploadovat opat na imageshack. Takto by tie obrazky, napr. kazdu hodinu, zmenili adresu.

Co si o tom myslite? Napada vas nieco?
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

a keby ich hodíš do db (nie len cestu k obrázku ako sa to robí, ale priamo obrázok, dátový typ bude blob)?
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

audiotrack napísal:a keby ich hodíš do db (nie len cestu k obrázku ako sa to robí, ale priamo obrázok, dátový typ bude blob)?
+ spravit tam nejaky index/tabulku s IDckami ktora sa bude kazdu hodinu menit ...
napr
Anti
Expert
Expert

tym nic nedosiahnem .. stale bude moznost ukazat prsom na moju db a povedat, ze obrazky su tam
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

A co tym vlastne chces dosiahnut, to si este neprezradil ...
impact
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa impact »

Posli no na nejaky XXX image file hosting a (skoro) nikto sa o to starat nebude.

Link
Link #2 (Google)
Anti
Expert
Expert

impact: to bude asi jedine riesenie.. diky
krasko
Medium Star
Medium Star

Re: nevystopovatelne obrazky

Príspevok od používateľa krasko »

Anti napísal:Potrebujem na internet umiestnit obrazky tak, aby nikto nemohol presne urcit ich umiestnenie. Tzn. nebudu nikde pevne ulozene.

Napadlo ma jedno riesenie..
Uploadnut obrazky na imageshack a pomocou (napr.) cronu tie fotky reuploadovat opat na imageshack. Takto by tie obrazky, napr. kazdu hodinu, zmenili adresu.

Co si o tom myslite? Napada vas nieco?
je to blbost, lebo ked uploadnes obrazok kazdu hodinu, novy sice vzdy nahras ale stary tam ostava

napadama, ze cez php si vygenerujes obrazok + overis si session alebo daco take
SeXy
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa SeXy »

no a co budes robit ked stlacim Print Screen a potom si obrazok jednoducho upravim v malovani ? xD
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jorg22 »

Stiahnutie obrazka nijak neznemoznis, pokial sa uz zobrazi na niekoho PC tak v nom ostane pokial si ho dotycna osoba nevymaze.Ak mas napr obmedzeny traffic na hostingu a nechces aby niekto daval link na tie obrazky niekde inde tak to mozes poriesit napr. takto:
1. Budes kontrolovat referrera ciz odkial ten clovek prisiel ak z nejakej inej domeny tak sa mu nezobrazi obrazok, no ma to tu nevyhodu ze clovek si moze vypnut odosielanie referrera a potom sa mu nezobrazi ziadny obrazok.

2. Budes pomocou sessions pre kazdeho uzivatela generovat iny link na obrazok.
Takze na uvodnej stranke sa pre uzivatela vytvori unikatne session ktore mu bude platit napr. hodinu, a do session zapises nejaku hodnotu, ktoru budes kontrolovat pred zobrazenim obrazka.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

jorg22:V takom prípade by to jednoducho hodil na jeden zo stoviek imagehostingov a traffic by ho už viac netrápil. Ide mu skôr o to, aby ho nikto nemohol napr. obviniť, že ten obrázok má na serveri (vymyslím si situáciu - obrázok je chránený copyrightom a jeho majiteľ si na to potrpí.).

-Ja by som to asi naozaj nahodil na nejaký zahraničný podradný image hosting s nejakým xxx. Prípadne to nahrať na viacero a pri výstupe na stránke kontrolovať, či obrázok existuje (či ho nezmazali). Ak existuje - načítať, inak to isté s iným hostom.
Napísať odpoveď