Vierovyznanie vo vztahu

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
mi-chau
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mi-chau »

Ak ste obaja plakali a obaja sa este stale lubite... urcite sa vrati, neboj.
pipiak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

TEMA2

Príspevok od používateľa pipiak »

*Problem vyrieseny,prezivam nadherny vztah so zenou mojho zivota(mimochodom je to ona)*
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

To si musí v hlave zrovnať sama... myslím že sa dá len počkať
Bugy89
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bugy89 »

Nechapem taketo dievcata inak .... Ale neboj sa, casom si uvedomi co vsetko zmeskala, hlavne ked jej zacnu tikat biologicke hodiny. Lebo to Boh ani nijaka viera nezastavi.
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

Denadriel napísal:mno ja mam 19 a dake drbne ... a co radite ? kde mam hladat ? na diskotekach to moc krestansky zavanat asi nebude co ? :(
to je bieda ked si vyberas dievca podla vierovyznania a nie podla vlastnosti :roll: niektorym ludom by sa teda jednoznacne zisla sprcha
matus121
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matus121 »

neodcudzujem dievcata, len preto, ze veria v boha a nehanbia sa za to. poznam dievcata, ktore chodia pravidelne do kostola/cerkvi, a pritom je s nimi aj sranda, piju, zabavaju sa a pod.
no na druhej strane, su aj niektore nehladajuc ziadnu znamost a nechodiac nekam na diskoteky, do barov.
je to fakt invidualne a netreba to skatulkovat
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

A co je na tom zle ze nehladaju znamost?

A hoci je povodny prispevok stary, prihodim len jednu akciu kde by sa trebars dalo - 29.3 HE - arcidiecézne sretnutie mládeže...
patex
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa patex »

mi-chau napísal:Ak ste obaja plakali a obaja sa este stale lubite... urcite sa vrati, neboj.
Nevratila sa ..od rozchodu som ju chcel nazad a po 4 mesiacoch si nasla ineho aj ked som bol schopny kvoli nej spravit nemozne ...Velmi ma to vzalo az som jeej isto bol uz neprijemny nemohol som prezit ze dala prednost dakomu inemu kto sa ojej lasku ani nesnazil...Nuz presiel daky ten mesiac a pomaly som sa naucil zit stym ze kym je snim nemozem ju mat a ostava mi len hladat novu spriaznenu dusu a necakat len na nu..Bo mozno by som premeskal tak daku jedinecnu prilezitost ...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

tažko sa mi píše do takto smutne rozbehnutej témy, ale predsa...
pred nedávnom sme mali s frajerkou úžasný večer, počas ktorého sme sa okrem iných tém rozprávali i o Ockovi (Bohu). Obaja sme evanjelici, no môžem povedať, že nezáleží na tom v akej je človek cirkvi, ale ako svoju vieru prežíva a čomu vlastne verí.

Jeden môj priateľ vyznáva zásady že objatie až keď bude s frajerkou zasnúbený, pusa až v manželstve...prosím, nebudem mu to brať i keď s tým nesúhlasím.

Vo vzťahu s mojou najdrahšou som veľmi rád, že obaja máme podobné (prakticky rovnaké) duchovné hodnoty. Je to pre vzťah veľmi dôležité,
lebo ľudí by v láske nemal spájať sex, drugs and rock n roll, ale práve vzájomné porozumenie a pochopenie, ktoré sa najlepšie prejaví práve v spoločnom prežívaní duchovného života. Preto držím palce všetkým párikom, v ktorých je niekto hare krišna a druhý kresťan, párikom kde je niekto mormon a druhý budhista... a je mi ich ľúto z dôvodu, že nemôžu zdieľať s partnerom to, čo je pre každú ľudskú bytosť to najviac dôležité a osobitné, ich duchovno. Kto to nezažil, asi ťažšie pochopí.

Preto nie je dôležité či obaja v páre budú katolíci, evanjelici, zen-budhisti...ale aby mali podobné, rovnaké duchovné názory a postoje. Ich vzťah tak bude stáť na omnoho pevnejších základoch.

Pre kresťanstvo môžem uvisť známejší "milostný trojuholník:"
predstavte si rovnoramenný trojuholník, so zákldňou na zemi, kde v spodných vrcholoch je muž a žena, v hornom je Boh. Čím sú ľudia bližšie k Bohu, tým sú bližšie k sebe navzájom. Toto platí i pre ostatné vierovyznania, len hore bude Budha, Šiva, Moroni, Jehova...

veľa štastných chvíľ...
c.a.r.n.e.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa c.a.r.n.e. »

vztah by sa mal podlamna tykat len dvoch ludi ziadneho boha by som do toho neplietol
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Stoporoko... Niesom veľmi duchovne založený(som, ako sa to povie "neveriaci" ) ale napriek tomu to mojej priateľke a mne myslím, že veľmi klape, ona je ale kresťan.. Každopádne však nechápem, o čo Ti ide.. :) Mne je jedno, čo vyznáva, keby bola aj moslimka, keby bola hinduistka... myslím, že tby to na veci nič nemenilo, ako to na veci nemení teraz... rešpektujem všetky náboženstvá (či už moslimov, kresťanov,... alebo len klopajúcich jehovistov na dvere..) Je to predsa každého osobný názor a voľba.. Ja som si vybral veriť v Lásku, priateľov, v seba a to čo dokážem.. čo dokážeme spolu.. :)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

ZitePunkom napísal:Stoporoko... Niesom veľmi duchovne založený(som, ako sa to povie "neveriaci" ) ale napriek tomu to mojej priateľke a mne myslím, že veľmi klape, ona je ale kresťan.. Každopádne však nechápem, o čo Ti ide.. :) Mne je jedno, čo vyznáva, keby bola aj moslimka, keby bola hinduistka... myslím, že tby to na veci nič nemenilo, ako to na veci nemení teraz... rešpektujem všetky náboženstvá (či už moslimov, kresťanov,... alebo len klopajúcich jehovistov na dvere..) Je to predsa každého osobný názor a voľba.. Ja som si vybral veriť v Lásku, priateľov, v seba a to čo dokážem.. čo dokážeme spolu.. :)
hej, nepochopil si co som chcel povedat. Islo mi o to, že pokiaľ ľudia vo vzťahu zdieľajú podobné, rovnaké náboženské alebo duchovné názory, je to pre ich vzťah výhodou. Nie podmienkou, ale výhodou, chápeš? V mnohom to vie uľahčiť situáciu a obom to prospieva... ale ciest ku šťastiu je mnoho :wink:
Carver11
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Carver11 »

osobne mam take skusenosti s vierovyznanim, ze ked som sa uchadzal o priazen jedneho dievcata (mimochodom ja 19, ona 20), stroskotalo to na tom, ze ja som ateista a ona katolicka (dalo by sa povedat, ze zaryta), pretoze mi donekonecna vycitala, ze ja uz som s niekym spal a ze nemam v tomto smere zasady...co nie je pravda, len moje zasady su ine ako jej.

vec sa ma tak, ze nakoniec vysvitlo, ze so svojim byvalim terajsim (to je spojenie na dalsiu temu, ale o tom niekedy nabuduce), ktory je tiez mimochodom velmi krestansky katolicky zalozeny clovek, sa uz viackrat vyspala. moja jedina otazka bola, ze napriek tomu, ako sa dusovala, ze toto nikdy, ako bolo mozne, ze nakoniec sex pred svadbou cez vsetky jej 'krestanske zasady' mala.

povedala len 'aj ja som predsa iba clovek'. moj nazor je teda subjektivny, ale s katolickou by som mal problem...prajem vsetkym, aby takyto zazitok nemali.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tu by som hladal skor osobny problem s nevysporiadanym vztahom byvaly terajsi vs ty (u nej) ako "zasady". To ze sa na "zasady" vyhovarala a popritom ich veselo porusovala s druhym, skor nabada k tomu, ze ona vlastne ziadne zasady nema...
Napísať odpoveď