Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
tak chlapci - cerstvy zazitok, aj ked uz nie z autoskoly - isli sme od domu s bratom, ja vo fotrovom aute, on vo svojom... ja som mu cestou do tesca trosku zdrhol... a na takom kopceku, kde totalne nebolo nic vidno som kukal do spatneho zrkadla ci ma uz dobehol, kukam kukam a uz som videl ze to je on, otocim hlavu dopredu a zrazu v strede jazdneho pruhu nieco stoji, jze zataras alebo co a zrazu vidim ze chodec, a v klude si ide.... nastastie vo vedlajsom pruhu nic neslo tak som to rychlo strhol, lebo by som to neubrzdil s 2 tonovym autom a kukam do spatneho zasa, vidim,ze brat zabrzdil a stal... pri tescu sme vystupili a brat ze "kokos, zabrzdim, zatrubim a chlap na mna kuka ako debil ze co chcem, uhol sa z cesty a zazeral... ten sa chcel nechat zrazit... a vyzeral triezvo, lebo chodzu mal istu" - proste morda.... ja uz osm zazil toho celkom slusne fakt odkedy mam vodicak.. dneska toto, cerstvo ked som mal vodicak na certovici bolo vela vody ma skoro zabilo ked ma na starych gumach vynieslo do protismeru a tam auto, minule ma fizli nahanali s majakmi, na silvestra som si na prazdnej dialnici fical 15km vyse 200km rychlostou... ja neviem co este chcem zazit.. buracku nie
...
-
erytrocyt
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Maki, môžme si podať ruku. Včera, vlastne dnes o pol druhej ráno som šiel od Ťahanoviec dediny smerom ku Tescu okolo magnezitky. Asi ti to nič nepovie, ale košičania budú poznať. Je tam taká celkom v pohode cesta, dĺžka asi dva kilometre, no a pred jej koncom už takmer pri Tescu je tiahla pravotočivá zákruta. Bolo pol druhej, pršalo, tak som šiel len tak priemer, 60-70. Keď tu zrazu traja idioti v tej zákrute na stred cesty. Jediné šťastie bolo to, že oproti nešlo auto, takže mohol som ich zľava obísť. Flip je ten, že keď som prichádzal ja, oni ma vidieť museli, no ja som ich nevidel keďže tam je zákruta, zbadal som ich až keď boli na úrovni mojich svetiel. Ešte ako narokom, všetci boli oblečení do čierneho. Mal som chuť ich prefackať. Nie je to ani obytná zóna, je to priemyselná časť Košíc. Proste kktizmus vládne svetom.
erytro - pekne pekne no... akoze ja som vcera okrem toho jedneho este stretol v uplne tmavom useku medzi podlavicami a BB - bystricania budu vediet typka co siel asi 30cm od krajnice(na ceste) a proste cely v tmavohnedom... a tiez som ho zbadal asi meter prednim.. mal stastie ze som ho nezobral spatnym zrkadlom...
Najsmutnejsie je na tom to, ze vina by sa prisila tebe (zrejme), lebo toto sa tazko dokazuje, hold, mal si stastie ze si nikoho nezrazil,erytrocyt napísal:Maki, môžme si podať ruku. Včera, vlastne dnes o pol druhej ráno som šiel od Ťahanoviec dediny smerom ku Tescu okolo magnezitky. Asi ti to nič nepovie, ale košičania budú poznať. Je tam taká celkom v pohode cesta, dĺžka asi dva kilometre, no a pred jej koncom už takmer pri Tescu je tiahla pravotočivá zákruta. Bolo pol druhej, pršalo, tak som šiel len tak priemer, 60-70. Keď tu zrazu traja idioti v tej zákrute na stred cesty. Jediné šťastie bolo to, že oproti nešlo auto, takže mohol som ich zľava obísť. Flip je ten, že keď som prichádzal ja, oni ma vidieť museli, no ja som ich nevidel keďže tam je zákruta, zbadal som ich až keď boli na úrovni mojich svetiel. Ešte ako narokom, všetci boli oblečení do čierneho. Mal som chuť ich prefackať. Nie je to ani obytná zóna, je to priemyselná časť Košíc. Proste kktizmus vládne svetom.
-
Vesper
Professional
Zase to je úsek ktorým chodím často aj ja a často ma naserú niektorí hajzli ktorí si to tade dávajú 120 km/h a nestlmia diaľkové ani keď ma na 100% vidia. Na druhej strane ja sa aspoň snažím chodiť mimo cesty keď je to možnéMaki napísal:erytro - pekne pekne no... akoze ja som vcera okrem toho jedneho este stretol v uplne tmavom useku medzi podlavicami a BB - bystricania budu vediet typka co siel asi 30cm od krajnice(na ceste) a proste cely v tmavohnedom... a tiez som ho zbadal asi meter prednim.. mal stastie ze som ho nezobral spatnym zrkadlom...
no ja uz budem mat v lete vodicak uz 2. rok. Tiez som mal vtipne a zaujimave situacie v autoskole. Napr. mal som jazdu, instruktor ma volal aj cestny pirat, a raz pocas jazdy si sklopil viac sedadlo dal slnecne okuliare, rozvalil sa a asi trosku zaspal. Vzdy som isiel po hlavnej a on potom povedal tu odboc dolava ja na neho kukol, ze kde ? dolava a ja, ze dolava nie je ziadna zakruta a on tak potom doprava 
sem tam sme chodili k jeho domu v jednej obci, lebo si isiel po obed, ktory mu z lasky pripravila pani manzelka. A ked sme sa vracali z tej obce i s obedom povedal: '' chod tak aby som sa mohol najest" a ja si v pohode 110 km/h isiel. Bo nekontroloval, ale venoval sa svojmu jedlu.
Sranda bola na skuskach, testy absolutne v pohode, 55 bodov, a potom prisla na rad konstrukcia. Policajt mi nadiktoval otazky, ktore som si mal zapisat. TAk zacal som rozpravat na tu prvy otazku, nedopovedal som ju dokonca, lebo som videl, ze policajt ani nevnima a cumi na strop. Tak som mu povedal, ze som skoncil. a on: dobre, mozte ist na cvicisko. Takze na 2. otazku som ani neodpovedal
sem tam sme chodili k jeho domu v jednej obci, lebo si isiel po obed, ktory mu z lasky pripravila pani manzelka. A ked sme sa vracali z tej obce i s obedom povedal: '' chod tak aby som sa mohol najest" a ja si v pohode 110 km/h isiel. Bo nekontroloval, ale venoval sa svojmu jedlu.
Sranda bola na skuskach, testy absolutne v pohode, 55 bodov, a potom prisla na rad konstrukcia. Policajt mi nadiktoval otazky, ktore som si mal zapisat. TAk zacal som rozpravat na tu prvy otazku, nedopovedal som ju dokonca, lebo som videl, ze policajt ani nevnima a cumi na strop. Tak som mu povedal, ze som skoncil. a on: dobre, mozte ist na cvicisko. Takze na 2. otazku som ani neodpovedal
Vie niekto vyriesit tento problem?
Mam testy z autoskoly 2007 (program do PC). Problem je v tom, ze napriklad v novej vyhlaske je zmena, ze max. rychlost motocykla moze byt 130km/h a v tych testoch je este 90km/h (po starom). A teda ked sa chcem z nich ucit, potreboval by som vsetky zmeny vo vyhlaske (aspon tie zasadne - obsiahnute v testoch) mat niekede pokope vypisane. Vie mi niekto s tymto pomoct? Bol by som fakt vdacny 
k teme:
ja som jazdil s dvoma instruktormi na fabii a felicii ten na felicii si stale vyzuval topanky a poviem vam na vecerne jazdy s nim ked on bolo cely den v tom aute bosi
no slzil som ako hovado...ten druhy mal pri sebe vzdy asi tonu cukrikov lebo stale nieco cumlal a stale mi nadaval asi pri kazdej jazde som bol u neho asi novy clovek pretoze ma raz chvalil ako mi to ide a inokedy ked som jazdil rovnako mi nadaval (ked mi to 3-krat zhaslo na kruhaci tak mal asi na to aj pravo
) ...na skuskach sme mali v pohode policajta...srandista ako svet...nam rozpraval vtipy o policajtoch
...a mimochodom som mal skusky so samymi babami tak som tak bol kral (borec)
medzi nimi
ja som jazdil s dvoma instruktormi na fabii a felicii ten na felicii si stale vyzuval topanky a poviem vam na vecerne jazdy s nim ked on bolo cely den v tom aute bosi
-
erytrocyt
VIP
No napíšem svoju autoškolu.
Jeden pekný októbrový deň som sa vybral do autoškoly, zaplatil som rýchlokurz a začal som. Na druhý deň som šiel na prvú teóriu. Videl som ako to tam vyzerá, a učiteľ mi povedal, ak urobíš test na 50 bodov, môžeš ísť na jazdy. Tak na ďalší deň som prišiel na testovanie, urobil som to na 55 bodov
, on vyvralil oči a v nasledujúci deň som sedel v aute.
Keď som prišiel na parkovisko, myslel som, že inštruktor mi dá kužeľky a také hrajkanie sa a zoznamovanie sa s autom. No nieee... Povedal mi, tu máš smerovky, tu svetlá, tu stierače, tu je prevodovka, vycúvaj z parkoviska
Ok. Nasledujúci príkaz znel, choď na hlavnú cestu. Vystrašene som na neho pozrel, že čo? A on mi na to, terapia šokom, zlaty moj, maš rychlokurz, ja sa tu s tebou bavčať ako s blondinkou na pieskovisku nebudem. Chcem len podotknúť, že bol piatok 14:30, v Košiciach v tej dobe premávka na prasknutie. No tak som si pošoféroval, všetko mi vysvetlil, na každej križovatke mi vynadal do debilov a iných titulov, totiž po každom som zabudol na smerovku. Ale ok. Potom po desiatich dňoch prišli skúšky. Test ok 55 bodov. Prišla konštrukcia, kde si ma pán Krakovský /košičania vedia svoje
/ pekne premeral, a zadal otázku. Ja som sa len usmial, a tváril som sa, že som to práve teraz zabudol. Proste, konštrukcia 0 bodov
Šiel som na jazdu. Jazda ok, len jeden čierny bodík za scipnutie motora na križovatke. Ospravedlnil by som to tým, že som sa rozbiehal do kopca, no Krakovský to nepovažoval za nejakú tragédiu. Konečný verdikt - prospel.
Na autoškolu mám super spomienky, môj inštruktor proste nemal chybu, síce mi vynadal, otituloval ma tak ako asi ešte nikto, ale na druhej strane, naučil ma šoférovať, vždy s ním bola sranda, stále sme kecali o hocičom.
Krakovský až taký zlý nie je, no... Hm...na jednej križovatke mi dal 5-6 príkazov naraz, trošku som nevedel čo skôr, tak on trošku nevedel udržať svoj silný hlas, a tak trochu na mňa zvreskol tak,že to počuli aj ľudia na zastávke.
Ale inak mi vôbec neprekážalo to, že som bol na skúškach pri ňom.
Jeden pekný októbrový deň som sa vybral do autoškoly, zaplatil som rýchlokurz a začal som. Na druhý deň som šiel na prvú teóriu. Videl som ako to tam vyzerá, a učiteľ mi povedal, ak urobíš test na 50 bodov, môžeš ísť na jazdy. Tak na ďalší deň som prišiel na testovanie, urobil som to na 55 bodov
Keď som prišiel na parkovisko, myslel som, že inštruktor mi dá kužeľky a také hrajkanie sa a zoznamovanie sa s autom. No nieee... Povedal mi, tu máš smerovky, tu svetlá, tu stierače, tu je prevodovka, vycúvaj z parkoviska
Na autoškolu mám super spomienky, môj inštruktor proste nemal chybu, síce mi vynadal, otituloval ma tak ako asi ešte nikto, ale na druhej strane, naučil ma šoférovať, vždy s ním bola sranda, stále sme kecali o hocičom.
Krakovský až taký zlý nie je, no... Hm...na jednej križovatke mi dal 5-6 príkazov naraz, trošku som nevedel čo skôr, tak on trošku nevedel udržať svoj silný hlas, a tak trochu na mňa zvreskol tak,že to počuli aj ľudia na zastávke.
jaaaj no ja som mal ppc zazitky s ujom fickerom a jeho kolegami
to bola riadna sou... ked sme isli v uplnej fujavici po meste.. ja som si pridal plyn v zakrute a skoro nas to vynieslo do chodnika .. alebo ked ujovy padlo nieco na zem v aute a kedze bol tak trosku "pri sebe" strasne sa za tym zacal zohinat ale akosi neslo.. tak tam naskakavoal, mykal sa a celym autom to hybalo
no nebolo mi vsetko jedno...
ale uplne naj bolo ked som isiel v blave za zimakom (nepela) tam je take S ko kde sa dost zuzuje cesta... a tipek co isiel oproti mne bol asi nejaky schumi ci co... isiel dost rychlo a aby vybral to s-ko brutalne sa natlacil do stredu tak, ze sa nam takmer zrkadla pojazyckovali
... ja som bol uplne nalepeny na chodniku ledva 30 som isiel... instruktor hned zacal kricat ze nech zastavim... ja uz stresi ze mi vypikuje do neviem coho, ale zacal kricat nech v momente vystupim a presadnem si... heh tak sme sa prehodili... brutalne to vyturoval, smykom to ocil a zacali sme ho nahanat po zaplnenej blave:D popri tom este volal nejakej znamej na dopr inspektorat nech mu zisti co to bolo za kkta
no uuuplna sou.. ale bohuzial po 10 minutach nam zdrhol v premavke....
ale uplne naj bolo ked som isiel v blave za zimakom (nepela) tam je take S ko kde sa dost zuzuje cesta... a tipek co isiel oproti mne bol asi nejaky schumi ci co... isiel dost rychlo a aby vybral to s-ko brutalne sa natlacil do stredu tak, ze sa nam takmer zrkadla pojazyckovali
-
c.a.r.n.e.
Medium Star
ja som mal prvu hodinu v autoskole hned taku ze sa ma instruktor spytal: jazdil si uz? a ja ze ano a tak ma hned posadil za volant a isli sme sa povozit po takej asfaltke do lesa, z teorie som mal par hodin a veela som z nej vymeskal, potom som si musel narychlo dorabat jazdy tie som musel mat povinne vsetky, na testy som sa ucil 2 dni predtym a spravil som v pohode...
...ale tak urcite viac ako polovicku teorie som vedel uz pred autoskolou lebo ma taketo veci zaujimaju a aj som s ocom si bol iba tak parkrat zajazdit...
...ale tak urcite viac ako polovicku teorie som vedel uz pred autoskolou lebo ma taketo veci zaujimaju a aj som s ocom si bol iba tak parkrat zajazdit...
praveze nie.Kibo napísal:to je trosku zaujimavy pristup... teoria je zaklad by som povedal. jedine ze si jazdil od 8 rokov a vsetko ta naucil otec. akoze ak si spravil testy ja nemam nic proti, len som sa s tym este nestretol
nejazdil som nikdy predtym. tyzden pred zaciatkom autoskoly som bol len na parkovisku sa naucit pohynat aby som tam nebol za uplne blbeho
teoria vedenia vozidla v autoskole ze podla mna aj tak zbytocna, lebo proste prax je prax.
dostal som knihu s vyhlaskou, tu som si 2x precital. znacky som poznal uz predtym tak na 90%, krizovatky tiez, len som sa v nich zdokonaloval.
asi tak tyzden pred skuskami som od instruktora dostal testy (samozrejme nie take iste, ale podobne) a potom som sa ucil z nich.
a testy som mal na 55 b.