ospalost, nesustredenost...
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
ospalost, nesustredenost...
Zdravim, v poslednom case som nejaky taky ospaly, nesustredeny... vobec mi to nemysli a uz je to dajme tomu cca 2 -3 tyzdne... myslite ze to moze byt napr. sposobene nedostatkom vitaminov (alebo nieco podobne?)
Dik za odpovede, pripadne tipy
-
sKoReC
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
V podstate si si sám odpovedal. Zdravá strava, pravidelné športovanie(nie raz za mesiac) a ako kolega nado mnou povedal aj občasná studená sprcha. Imho počasie s tým nemá nič.
Mne osobne pomohlo plávanie, chodil som do plavárne každý deň a to ma tak vyčerpalo že som spal ako zabitý. A ráno som bol svieži. Chce to len vôľu.
Mne osobne pomohlo plávanie, chodil som do plavárne každý deň a to ma tak vyčerpalo že som spal ako zabitý. A ráno som bol svieži. Chce to len vôľu.
-
PACO8
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
sKoReC pocasie s tym praveze uzko suvisi. Ktory den na teba posobi lepsie cely uprsany a chladny alebo ked krasne svieti slniecko a je prijemne teplo? S tym su dalej sposobene depresie, unava, nespavost, nesustredenost... ale pocasie ma na cloveka urcite velky vplyv, mozno vacsi ako si sami myslime.
jar je tu.. a s ňou aj tzv. jarná únava.. 
http://www.zzz.sk/?clanok=104
a ďaľšie odkazy z googla..
//mishenko..
http://www.zzz.sk/?clanok=104
a ďaľšie odkazy z googla..
//mishenko..
Re: ospalost, nesustredenost...
Netreba zabudat ani na dostatocny prijem tekutin.Unava,malatnost moze byt priznakom prave nedostatku tekutin.A v zimnejsich obdobiach telo nedava velmi najavo potrebu prijat tekutiny,ale to neznamena,ze ich nepotrebuje.Odporucam si podla hmotnosti pozriet odporucanu dennu davku tekutin a snazit sa pit.fruxo napísal:Zdravim, v poslednom case som nejaky taky ospaly, nesustredeny... vobec mi to nemysli a uz je to dajme tomu cca 2 -3 tyzdne... myslite ze to moze byt napr. sposobene tym ze nejem vela ovocia, zeleniny ? [fakt malo] (nedostatok vitaminov alebo co ja viem co) ...
Jedna kamoska skolabovala prave kvoli tomuto.A tento jej stav(malatnost,unava) trval este nejake 2 tyzdne aj po tom ako zacala pitny rezim dosledne dodrziavat.Ale teraz je to uz OK.
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
mam 78 kg, papam dost (tolko kolko potrebujem => dost, heh), pitny rezim je samozrejmost, s tym problem nemam ...
niekto pisal ze kolko sedim pri pc... priemer 8 hodin, ale v tom problem nevidim je to uz tak dlhsiu dobu a neni problem ..
spavat chodim priemerne o 23:00 (cez skolsky tyzden) (vstavam o 7:00)
studenu sprchu praktizujem kazde rano (doporucujem
)
tak teda neviem, asi to bude obdobim, "jarna unava" .. ale uz je slniecko, nalada lepsia tak uvidime
niekto pisal ze kolko sedim pri pc... priemer 8 hodin, ale v tom problem nevidim je to uz tak dlhsiu dobu a neni problem ..
spavat chodim priemerne o 23:00 (cez skolsky tyzden) (vstavam o 7:00)
studenu sprchu praktizujem kazde rano (doporucujem
tak teda neviem, asi to bude obdobim, "jarna unava" .. ale uz je slniecko, nalada lepsia tak uvidime
Re: ospalost, nesustredenost...
Skúšal si studenú sprchu? Vodu s limetkou alebo chilli? Kávu si už asi použil
Myslím že s ovocím a zeleninou to súvisí mierne. Na únavu má vraj výrazný vplyv psychika a športovanie
Možno by si mohol skúsiť tzv. energetické tyčky napríklad rumovú od brainer-a. Mne z tých čo sú momentálne na trhu reže najviac...Skús