bol by som velmi rad ak by mi niekto velmi rychlo pomohol s tymto problemom ... som v koncoch ... taketo bolo zadanie:
Zostavte algoritmus a program, ktory nacita 2 polia A a B zo suboru, porovna jednotlive prvky pola (i-ty prvok pola A s i-tym prvkom pola B), pricom ako vysledok porovnania vypise pocet zhodnych cisiel na rovnakych poziciach oboch poli, rovnako tak pocet zhodne parnych a neparnych cisiel na rovnakych poziciach oboch poli. Velkost poli nemusi byt rovnaka pri nacitani, je vsak orezana dlzkou mensie pola. Napr. A[3]={1,2,3}, B[4]={5,1,3,4}, budu sa teda vyhodnocovat tri prvky pola, pricom pocet rovnakych cisiel na rovnakych poziciach je 1 (cislo 3), pocet parnych cisiel na rovnakych poziciach je 0, a pocet neparnych cisiel na rovnakych poziciach je 2 (1. a 3. prvok).
program v pascale + algoritmus k nemu
keby si tu mal aspon hodeny zdrojak jak si to skusal spravit a nefunguje to tak ti to niekto zachvilu opravi alebo ta aspon navedie, ale z nuly sa mi to pisat nechce kedze som pascal syntax nevidel ani nepamatam ... jadro je asi nieco taketo
Kód: Vybrať všetko
rovnake:=0;
parne:=0;
neparne:=0;
for i:=1 to !kratsie.pole.dlzka! do begin
if a[i] == b[i] then rovnake := rovnake +1;
if a[i] mod 2 == b[i] mod 2 then begin
if a[i] mod 2 == 0 then parne := parne +1;
if a[i] mod 2 == 1 then neparne := neparne +1;
end;
end;
on to chcel nacitat zo suboru... aj ked nevidim v tom zmysel... a btw tie parne a neparne nemusis robit cez 2 IF
Kód: Vybrať všetko
if a[i] mod 2 == 0 then parne := parne +1
else neparne := neparne +1;samozrejme, mas uplnu pravdu, len som myslel ze dalsie if bude pre menej znaleho pochopitelnejsie ...neppo napísal:on to chcel nacitat zo suboru... aj ked nevidim v tom zmysel... a btw tie parne a neparne nemusis robit cez 2 IFKód: Vybrať všetko
if a[i] mod 2 == 0 then parne := parne +1 else neparne := neparne +1;
+inak tusim namiesto == by tam malo byt len jedno = pri porovnavani ...