F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

krija
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

t0m4s3, uz radsej nic nepis :wink:
1 8 Mika Hakkinen McLaren-Mercedes 58 1:31'45.996 1 10
2 7 David Coulthard McLaren-Mercedes 58 +0.702 2 6
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Nepochopil, nevadi :smt056
PACO8
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PACO8 »

Preco sa nevenujete sucasnosti alebo max rok dozadu starym veciam? Zasa vsetci vytahujete veci ktore sa stali pred minimalne 10 rokmi. Ci uz to boli Schumacherove chyby ktore vytiahol zda sa mi t0m4s3 s Tomasitom alebo pripadna TR v podani McLarenu ktoru vytiahol krija, ale
teraz sa musim fakt zastat McLarenu kde ako t0m4s3 vravi ma Hakkinen o nieco lahsie auto ako Coulthard a je to aj vidiet.

P.S. "odvazlivci" a karmoonanisti, nabuduce sa prosim podpise, som zvedavy komu moje nazory tak strasne vadia :wink:
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

krija napísal:Tomasito, takze prasarny typu A1 02. oki. ziadny problem. rok 1998,, prva VC rocnika,, VC australie,, teamova rezia ako hrom,, prasarna jak bejk...kto??? predsa mclaren!!!
Australia 98? Nesranduj krija :idea:
krija napísal:do tej istej kategorie sa da zaradit aj mikove prve vitazstvo na poslednej VC roku 1997 v jereze (vc europy)
Jerez 97 by som na tvojom mieste v suvislosti s prasarnami nespominal (vid MSCH vs. JV). Moj nazor na TR poznas. Pokial by aj malo ist o TR, proti takejto TR nemam nic rovnako, ako som nic nemal proti zjavnej TR Ferrari minuly rok v Brazilii, vdaka ktorej Kimi ziskal titul MS. V Jereze 97 islo o poslednu GP, v tom case bodovalo len prvych sest pilotov (10, 6, 4, 3, 2, 1). David mal 3. miesto v sampionate iste, pricom Mika sa takto v rebricku dostal pred Irvinea. Toto by si chcel porovnavat s prikladom Rakuska 02, kde bol Rubens pocas celeho vikendu lepsi ako Scumak, obaja mali sancu na titul, no Rubens musel napriek tomu pred seba pustit Scumaka po tom, ako na neho z vysielacky Brown zbesilo reval "Let him pass! Let him pass!"??? Stracas sudnost krija.

//
PACO8 napísal:Preco sa nevenujete sucasnosti alebo max rok dozadu starym veciam? Zasa vsetci vytahujete veci ktore sa stali pred minimalne 10 rokmi. Ci uz to boli Schumacherove chyby ktore vytiahol zda sa mi t0m4s3 s Tomasitom alebo pripadna TR v podani McLarenu ktoru vytiahol krija, ale
teraz sa musim fakt zastat McLarenu kde ako t0m4s3 vravi ma Hakkinen o nieco lahsie auto ako Coulthard a je to aj vidiet.
Na to, kto tu zacal vytahovat veci z minulosti sa pozri na prispevky po uvedeni clanku ohladom moznej TR Ferrari v Malajzii. Ale nech- opakovanie je matka mudrosti ; )
PACO8
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Tomasito ja viem ze som vytahoval clanky o spionazi, ale to nie je ani len rok stare a stale to ma dnes dozvuky :wink: a nevravim len o TR ale aj par stranok dozadu kde bola diskusia o Schumacherovi a jeho preslapoch voci Villeneuveovi a Hillovi
Inak ktovie co by sa stalo ak by Barrichello v A1 02 pred seba nepustil Schumachera :D
Tomasito
VIP
VIP

PACO8 napísal:Tomasito ja viem ze som vytahoval clanky o spionazi, ale to nie je ani len rok stare a stale to ma dnes dozvuky :wink: a nevravim len o TR ale aj par stranok dozadu kde bola diskusia o Schumacherovi a jeho preslapoch voci Villeneuveovi a Hillovi
Pravdupovediac som tym nemyslel zrovna teba, avsak bud kritizujes vytahovanie minulosti v suvislosti so sucasnostou apriory, alebo je tvoje moralizovanie len ucelovou fraskou. Za takychto okolnosti si radsej podobne komentare pre buducnost odpusti a pozorne citaj- mozno sa o5 dozvies nieco nove ; )

// Ano, vytiahol si spionaznu aferu McL v suvislosti s clankom o pravdepodobnej TR vo Ferrari. BTW. spionazna afera ma dnes dozvuky akurat tak medzi fans, ktori maju zaujem na tom, aby dozvuky mala- vsetci zainteresovani sa totiz jasne vyjadrili, ze tuto temu povazuju za uzavretu vec. Kedze nemas rad opakujuce sa diskusie, ako som ti uz raz odporucal... pokial mas zaujem o nazory tunajsich prispievatelov k teme spionazna afera, vyuzi moznost Hladat ("spionazna afera", Sport, hladat prispevky).

PS: Z mojho pohladu islo vtedy o pomerne zaujimavu diskusiu- odporucam.
PACO8
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Neboj moje kritizovanie nie je ucelovou fraskou, fakt by sme sa mali venovat viacej sucasnosti ako minulosti.
Tomasito napísal:BTW. spionazna afera ma dnes dozvuky akurat tak medzi fans, ktori maju zaujem na tom, aby dozvuky mala- vsetci zainteresovani sa totiz jasne vyjadrili, ze tuto temu povazuju za uzavretu vec.
Prosim len ty mi tu nevrav o uzavretych temach :D pretoze temy o Ferrari su tiez uzavrete, ale aj tak ich vytahujete ako protiargument proti krijovi a obcas aj proti mne :wink:
Ale ako si napisal a neskor editol post, ak sa spomenie rok 94, 97 alebo 02 neda ti nezareagovat :D

//dnes vecer ak bude cas urcite si to precitam :wink:
Tomasito
VIP
VIP

PACO8 napísal:Prosim len ty mi tu nevrav o uzavretych temach :D pretoze temy o Ferrari su tiez uzavrete, ale aj tak ich vytahujete ako protiargument proti krijovi a obcas aj proti mne :wink:
Ohladom tych "dozvukov" som myslel kruhy F1- tam je tato tema pre zainteresovanych podla ich vlastnych slov uzavreta, preto ma tvoje slova prekvapili. Ako fan ju pokojne vytiahni kedykolvek uznas za vhodne- najidealnejsie v suvislosti s TR Ferrari... : )
PACO8 napísal:Ale ako si napisal a neskor editol post, ak sa spomenie rok 94, 97 alebo 02 neda ti nezareagovat :D
Kua, ty si rychly : ) Ano, je pravda, ze ked niekto v snahe ospravedlnovat TR Ferrari na A1 02 vytiahne GP ako napr. Australiu 98, ci Jerez 97, tazko mi je nezareagovat ; ) Ja som vsak minulost vytahovat nezacal, preto by si mal byt nabuduce konkretny.
PACO8
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Myslim ze by sme tuto temu mohli uz uzatvorit a zhodneme sa na tom ze Ferrari a Schumacher su tim resp. jazdec ktory dali tomuto sportu velmi vela :D mozno najviac s pomedzi vsetkych.
Aj zla reklama je predsa reklama :wink:

//preto ten smajlik :)
theBliZZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa theBliZZard »

Tak na tomto sa s McLarenistami asi nikdy nezhodneme. :)
Tomasito
VIP
VIP

Fiorio: Nechcel by som byť v Massovej koži

Neviem ako vy, ale ja by som sa rad pozrel na to, kto by zo suboja Kimi vs. Alonso vzisiel ako vitaz...

PS: Samozrejme za rovnakych podmienok ; )
theBliZZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa theBliZZard »

Tomasito, urcite by to bolo velmy zaujimave sledovat tychto dvoch, ako proti sebe bojuju a maju k dispozicii rovnaku techniku. Odhladnut od toho ze, ze ak by Alonso realne prestupil do Ferrari, tak by som to tazko, pretazko rozdychaval. Osobne by som ale vsadil na Kimiho, kedze je to podla mna momentalne najlepsi pilot v startovom poli a to nehovorim len preto ze som Ferrarista. Tvrdil som to o nom aj ked bol v McLarene a jazdil aj Schumi. Ale viac ako na suboje by som bol zvedavy na reakcie Alonsa, ak by ho Kimi porazal. Teraz by sa uz nemohol vyhovarat ze je to Britska staja a preto pomaha britovi. Tak ci tak, dufam ze sa to nikdy nestane. Lebo ako som uz povedal, najradsej by som tam videl Kubicu.
PACO8
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Alonso, Kubica ci Trulli alebo Vettel? Najradsej by som namiesto Massu videl Kubicu sediet za volantom Ferrari popripade Trulliho, Alonso by vela tejto stajni nepriniesol (moj subjektivny nazor) a ak by v subjoch s Kimmim prehraval zacal by sa vyhovarat na rovnake veci ako v McLarene :roll: . Myslim si ze Sebastian Vettel este na taky tim ako je Ferrari nema, je to mlady jazdec s velkou buducnostou, ale stale sa ma co ucit.
Kimi vs. Fernando? Obaja su to skuseni a skveli piloti ktori patria k spicke, ale myslim ze Kimmi by zvitazil, neprihliadajuc na to ze som fanusikom Ferrari a Alonsa moc nemusim.
Ak sa Alonsovi nedari zacne zmatkovat, robit chyby a je az prilis nervozny, naopak Raikkonen je znamy svojou chladnou jazdou, vacsinou ma nad vecami nadhlad a pod tlakom malokedy chybuje tak vela ako Alonso, navyse nevyhovara sa na auto ako Fernando (spolu s Massom :) ) ale vie si priznat jazdecku chybu.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tomasito, nemyslim si, ze stracam sudnost. pretoze pre mna je dolezity vysledok. a ten znie asi takto. bola to 1. VC rocnika. obaja piloti mcl mali sancu ziskat titul. body do celkovej klasifikacie sa delili inak ako sa mali. a pravdu povediac o stavke viem len od teba. viem o predsezonnej dohode s ktorou prisiel david a nakoniec na nu aj pekne doplatil.
David Coulthard allows Mika Hakkinen to pass for Victory in 1998 Australian Grand Prix.Murray Walker and Martin Brundle reacts. On lap 36 Mika Häkkinen came into the pits unexpectedly, apparently having misheard a call over the radio The two had made a pre-race agreement that between the two of them, the driver who led at the first corner would go on to win the race, should he be in the position to do so. David Coulthard and the McLaren team were criticized heavily.
s niecim prist museli po tej tazkej kritike. ale plati co som pisal pri massovi. nezaujima ma co povedia piloti o kontraverznych situaciach v preteku. podstatny je vysledok, a tym bola spominana ina delba bodov. presne tak ako tomu bolo v pripade A1 02. meni sa statistika v pocte vitazstiev.
The 1997 season began in the best possible fashion with a win in Australia which signified that McLaren were back after three lean years, and it was generally a much more convincing campaign for the Scot, who was evenly matched with Häkkinen and, having scored another victory at Monza, stepped aside to allow his team-mate to win the season's finale at Jerez.

He did the same in the 1998 Australian Grand Prix after a pre-race agreement and, in some ways it proved to be his undoing. Häkkinen upped his game as the season progressed to mount his successful championship bid and David was left to play the subordinate role in the team. This pattern was to continue in 1999, with the oft-unfortunate Coulthard too rarely making the absolute most of his equipment...
no a uz vonkoncom nechapem tvoju potrebu odputavat pozornost od TR smerom k suboju medzi MSC a JV v r. 1997
k AUS 1998 sa pred casom vyjadril aj samotny ron dennis.
Ron Dennis in May 2007 napísal:Someone had tapped into the team's radio system.
bolo to jeho vyjadrenie k hore citovanej situacii o neplanovanej zastavke v boxoch. za chybu (pustia k radiu kohokolvek, ale hlavne niekoho nekompetentneho) sposobenu o5 samotnym McL zaplatil david. toto hovori asi za vsetko. to o gentlemanskej predsezonnej dohode bude asi iba pekna rozpravka pre deti na dobru noc.
Tomasito
VIP
VIP

krija, to chces teraz v suvislosti s Australiou 98 slovickarcit (stavka vs. dohoda)? V Australii 98 mali Mika s Dadom teda dohodu o prvej zakrute, kde bol rychlejsi Mika a tak mal pravo na vitazstvo. Ked nasledne musel ist Mika 2x za sebou do boxov, pretoze pri prvom pokuse neboli jeho mechanici pripraveni a len popri nich presiel (vid tvoj citat- na toto doplatil Mika, nie Dado), tak sa Dado dostal pred neho, aby Miku podla dohody pred cielom pustil pred seba...
His second victory, in the 1998 season-opener in Melbourne, came also through the courtesy of the loyal Coulthard, who honoured their pre-race agreement to let him take the chequered flag first. From then on there was no stopping Mika, though Ferrari's Michael Schumacher did his best in what became a season-long championship battle. Ultimately, Mika won half the season's 16 races (Schumacher won six) and became the 1998 World Champion.

http://www.formula1.com/teams_and_drive ... f_fame/40/
Este stale chces pre-race agreement medzi dvoma jazdcami porovnavat s tym, co Ferrari urobilo Rubinhovi v Rakusku 02? Mas vedomost o porovnatelnych reakciach fans v F1? Pokial teda ani tieto argumenty pre teba nezohravaju rolu, potom naozaj pri svojich porovnaniach stracas sudnost- porovnavas neporovnatelne.

A na rozdiel od teba pozornost od nicoho neodputavam. V odstavci tykajuceho sa Jerezu 97 som k notoricky znamej situacii MSCH vs. JV spomenul jedinu vetu (po tom, co si tu po uvedeni clanku o moznej TR Ferrari v Malajzii povytahoval ty, som snad mohol). Zvysok odstavca sa tykal toho, co ty nazyvas TR. Napriek tomu co tu bolo spomenute som tvoju teoriu o TR pripustil a vyjadril sa k nej, aby som podobne ako v pripade Australie 98 pripomenul okolnosti, ktore by sa v pripade TR s Rakuskom 02 ala Ferrari ani len zdaleka porovnavat nedali.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tomasito, porovnavat neporovnatelne?
1. rubi vedel aka je situacia vo ferrari uz pred jeho prichodom do ferrari v roku 2000. vedel, ze eddie bol tiez iba vodonosic.
2. rubi mal cerstvo podpisanu zmluvu na dva roky. zmluva obsahovala aj cast o tom, ze ak jeho teamovy kolega bude v celkovej klasifikacii pred nim, tak ten ma prednost.
3. rubens svojim podpisom na spominanej zmluve s tymto stavom suhlasil.
4.
Barrichello napísal:It's a team decision. And I accept it. I've just signed a two-year contract. My determination will get me a lot more wins.
5. vychadzajuc z bodu 4. tak ich aj dostal. jedno od ferrari a jedno od msc. od ferrari to bolo na vc europy 2002, kedy zakazali schumimu atakovat veducu poziciu rubinha. no a od msc to bolo uz na spominanej VC USA v tom istom roku.
5. rubens nebol vo ferrari preto aby sa stal MS. to by sa musela opakovat situacia s eddiem. nedavno si uviedol, ze mal este sancu na titul. po piatich VC mal na konte 6 bodov. schumi ich mal na konte v tom case uz 44. to v spominanej VC australie 98 mal david vacsiu sancu stat sa MS ako rubi v roku 2002.
6. uvedene body vyvolavaju jednu otazku na zaver: kolko krat vratil hakkinen davidovi pozicane?(nezabudni pripocitat to umyselne sepalenie schumiho-spa 1998)
7. naozaj porovnavame neporovnatelne :wink:
btw. k tej reakcii divakov na uvedene momenty A1 02 si tu uz raz odpoved dostal: http://www.hojko.com/post692468.html#692468

///esteze mozem ist do minusu (farba). aspon v tomto threade to bude vyjadrovat kto ma moje preferencie :P .
Tomasito
VIP
VIP

krija, k bodom 1-5: Vies v com je v pripade tychto bodov problem? Predstavitelia Ferrari sa pri podpise zmluvy s Rubensom vyjadrovali, ze on a Scumi su rovnocenni piloti. Samozrejme, ze kazdy, kto poznal filozofiu Ferrari sa nad tym mohol len pousmiat. Nuz a tym, co uvadzas v tychto bodoch, t.j. to co vyplavalo na povrch prave po Rakusku 02, kedy Ferrari uz nemalo co skryvat, sam si usvedcil Ferrari z klamstva.
Ešte v roku 1999 však prestúpil Rubinho do jednej z najlepších stajní histórie F1 – do Ferrari. V Scuderii sa stal tímovou dvojkou v tom čase dvojnásobného majstra sveta Michaela Schumachera.

30. júla 2000 sa dočkal Rubens svojho premiérového víťazstva v F1. Na VC Nemecka pritom štartoval až z osemnásteho miesta. Výbornou jazdou sa však postupne posúval do čela a nakoniec zaslúžene triumfoval.

Pri angažovaní Barrichella stajňou Ferrari sa jej predstavitelia vyjadrovali, že on a Michael Schumacher sú rovnocenní piloti. Veľmi rýchlo sa však ukázalo, že úlohou Rubensa je len kryť chrbát nemeckému šampiónovi.

V roku 2001 sa Brazílčan pravidelne umiestňoval na pódiových priečkach, no ani raz nedokázal zvíťaziť. Nie vždy tomu však bolo jeho vlastnou vinou. Pamätná je napríklad Veľká cena Rakúska, keď Rubens suverénne viedol, no šéf tímu Jean Todt vydal príkaz na prepustenie prvej pozície v prospech Schumachera. Toto jasné gesto tímovej réžie je Scudérii dodnes vyčítané zo strán odborníkov i fanúšikov.

http://www.f1.sk/spravy/?clanok=5354
Napisal si tiez, ze Rubensova zmluva obsahovala aj "cast o tom, ze ak jeho teamovy kolega bude v celkovej klasifikacii pred nim, tak ten ma prednost". Pokial mas k dispozicii znenie tejto zmluvy, mohol by si uviest cele znenie tohto clanku. Pochybujem, ze tuto prednost- napriek Rubensovej uspesnejsej kvalifikacii- mohol mat Schumacher apriori ako uvadzas. Nemalo by to logiku. Ferrari jednoducho napriek po Rakusku 02 priznanej klauzule tahalo Rubensa za motuzik podla toho, ako im to vyhovovalo.

6. revans bol v pripade ich dohody pred VC Australie 98 irelevantny (v zakrute bol prvy Mika). Napriek tomu, co si narychlo spominam, za revans by sa dala povazoval Mikova posledna GP- Suzuka 01.
7. presne tak... pokial chces nadalej porovnavat Melbourne 98 a Jerez 97 s A1 02, porovnavas absolutne neporovnatelne. Po citate vyssie to uz zjavnejsie byt snad ani nemoze.

Ad "btw.": Tomu hovoris odpoved? Precitaj si moju vtedajsiu reakciu- http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=692616#692616
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tomasito, ak by som mal k dispozicii presne znenie tejto zmluvy, tak by som sa tu s tebou asi nebavil :D . toto bude-nebude musiet stacit:
He had signed a new two-year contract which spelled out the realities of his role. Unless and until he is the team's better placed driver in the championship – as his predecessor Eddie Irvine was towards the end of 1999 – Schumacher will have priority.

Kód: Vybrať všetko

http://www.independent.co.uk/sport/motor-racing/barrichello-in-tears-at-ferraris-shame-651002.html
dalej, ferrari klamalo fanusikom, ale nie rubensovi. snad je rubi svojpravny a vie co podpisoval. sice je pravdou, ze aj na A1 mu to trvalo celych 9 kol.
Barrichello was reminded of his obligation after their second pit-stops, nine laps from the end and Schumacher was informed in the closing stages.
usvedcil, neusvedcil. TR je zakazana od sezony 2003. tento fakt stavia moje aj tvoje TR na rovnaku startovu ciaru. boli? boli! su fer? nie! meni sa statistika? ano! ale skus pouvazovat nad tym, ktore mali zavaznejsie nasledky, co sa tyka celkovej vysledkovej listiny MS jednotlivcov.
ferrari 2002: schumak s ferrari darovali rubimu 8 bodov, dostali od neho 4 body. prvy schumi by mal 148 bodov namiesto 144 a druhy rubi 73. aky vplyv mala uvedena TR na boj o titul MS??? ziadny!
mcl 1998: + 4 body od davida vo VC AUS. spominane sepalenie schumiho v spa z prvej pozicie. obaja by mali na konte 96 bodov. titul by ziskal mika vdaka vacsiemu poctu 2. miest. lenze do poslednej VC by isiel schumi s naskokom 6 bodov (10 bodov, ak by david nepustil v AUS miku pred seba) a s vedomim, ze na titul mu staci ziskat 1 bod (vypadol v 31. kole-pneu). toto vsetko sečteno a podtrženo = zasadny vplyv!!!
respektujem dohodu medzi dvoma muzmi, ale je to ten isty akt ako v pripade dohody medzi muzom a jeho zamestnavatelom.
ad ad btw. chcel si vidiet podobnu reakciu fanusikov. nic viac za tym nehladaj :wink: .
///este maly edit. ad 6. nakolko mika nemal z coho moc rozdavat (tych vitazstiev az tak vela na jeho konte nebolo), si myslim ze viac ich ani nenajdes. za minimalne tri sluzbicky jedna??? z toho ako som uviedol vyssie, mali dve zasadny vplyv na konecne poradie. slaba naplast. dnes by sme sa tu mozno bavili o 8 a 1-no nasobnom majstrovi sveta.
PACO8
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

To tu este stale rozoberate temu ktoru rozputal clanok o pripadnej TR vo Ferrari co sa za TR povazovat neda? Tusim by ste si mali najst holky, ak ich uz mate tak sa im slabo venujete :D v niecom ma pravdu Tomasito v niecom krija, nebudem sa stavat na nikoho stranu, ale 10 rokov stare veci by ste uz nemuseli riesit.

BTW: Tomasito dobre citanie o spionazi McLarenu :wink:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

PACO8 ty sa mi snad iba zdas :-D
To tu este stale rozoberate temu ktoru rozputal clanok o pripadnej TR vo Ferrari co sa za TR povazovat neda?
http://www.hojko.com/post841120.html#841120
Ale mohol by si sa na vec pozriet aj objektivnejsie, preco nikdy nespomeniete aj preslapy McLarenu? Napr. taka spionaz, pripadne timova rezia (ak bola) ktora ,ale ako v pripade Ferrari nie je odhalena....
A tato perla na zaver: "Tusim by ste si mali najst holky, ak ich uz mate tak sa im slabo venujete" to je snad to najlepsie za posledny mesiac co som cital na tomto fore :lol:
Napísať odpoveď