Slováci v Maďarsku
-
erytrocyt
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Slováci v Maďarsku
http://spravy.pravda.sk/mlynky-nenapadn ... k_svet_p12
Téma je myslím jasná. Čo si o tomto myslíte?
Téma je myslím jasná. Čo si o tomto myslíte?
-
Kibo
Hardcore addict
no tak vzhladom na slovensku naturu s prihliadnutim na historiu nemoze nikdy dopadnut dobre, ak slovakom zacne "sefovat" madar. mozno je ten starosta obdobou nasho janka slotu, tiez narodniar, ktoremu vadi ze ma cudzincov a rovno slovakov v dedine, rovno na dvore svojho uradu... ak sa tam situacia vyostri a nasilim ich vystahuju, moze to mat dopad aj u nas, zasa mozu zacnut narodnostne zamerane utoky, co zasa len zamuti vodu v medzinarodnych vztahoch... taketo hasterenie nevesti nic dobreho
A sa stavim ze ten starosta mal nejaku proslovacku kampan, alebo nikdy pred tym na slovakov nepovedal krive slovo a tak sa dostal v takej dedine na stolicku primatora. Zase dalsi incident kde pred celym svetom tahame za kratsi koniec, no toto nema obdobu, to ako keby v celej EU bol samy madar. Taketo veci mi zvysuju tlak. A este ked stretnem niekoho v meste kto bude rozpravat po madarsky tak ma klepne, lebo minule tak bezne sa prechadzam po meste nieco vybavujem a nenatrafim na tri skupinky ludi co hovorili po madarsky... 
to bude tým, že Madari sú v EU asi viac akceptovaní a vypočutí ako my, proste majú na dôležitých miestach svojich ľudí, ktorí pomocou konexii vytvoria ideologiu porušovania prav narodnostných menšín, kedže tam v EU sedia aj puci, ktorým je spravodlivosť ukradnutá a nedívajú sa na historiu, že Madari sa nikdy neuspokojili s rozpadom veľkeho Uhorska a stále hľadajú niečo aby nas vyprovokovali oni našich môžu aj asimilovať a nič sa neudeje a my im vlasok zlomíme a už tu mame kadejake komisie z EU, proste neobjektivnosť a zo strany týchto madarov čistočistý nacionalizmusJeremy napísal:no je to humus co ty madari stavaraju...keby take nieco spravili slovaci tak madarsko nas uz udava na medzinarodny sud, stazuje sa v europskej komisii... a vsetko proste madari by nas uz rozniesli na kopytach...
Včera som čítal v novinách, že to ide riešiť delegácia maďarského ombudsmana priamo na mieste. Zo slovenskej strany to politizoval Čaplovič, ktorý sa s tým rozhodol ísť na európsku pôdu. Podľa môjho názoru tam však nič nevyreiši. Po tom, čo sa tam zahraniční maďari chodili vyplakávať ich ešte potlapkaju chudačikov po ramene.
-Najlepšie by bolo zaviesť reciprotitu.
-Najlepšie by bolo zaviesť reciprotitu.
reciprocita - je vzájomnosť, teda možno podobne opatrenia ako v MadarskuJeremy napísal:neviem sice co je reciprocita ale caplovic spravil dobre ze isiel na europsku podu..keby sme taketo nieco spravili mi tak sme na medzinarodnom sude dobre ze nie...
Frikso - súhlasim s touto myšlienkou reciprocity, a som toho názoru, že tu by sa jasne ukázalo, že koho slovo a koho požiadavky majú v EU vyššiu váhu, kebyže to urobime aj my zákonným spôsobom tak Madari ztoho urobia ako som už písal vyššie porušovanie prav narodnostných menšín a samozrejme tu EU vyšle kadejaké komisie a ked to urobia oni nam tak je všetko v rámci kostolného poriadku a každý im hned verí - to je totálna neobjektívnosť
//Slota prispeje 100 000 Sk na tušímže novú budovu alebo na odkúpenie pre slovenské organizácie v najslovenskejšej obci v Madarsku a na to vyzval aj všetkých poslancov aby prispeli aspon 10 000 Sk, národne cítenie
-
Jeremy
Medium Professional
Caky je zradca naroda... Vystahoval by som ho to uz je aka drzost totoSlovákov v maďarských Mlynkoch vysťahovali Slováci, tvrdí Csáky
BRATISLAVA 30. marca (WEBNOVINY) - Slovákov v maďarskej obci Mlynky (Pilisszentkereszt) vysťahovali zo Slovenského domu Slováci, povedal v dnešnej diskusnej relácii Slovenskej televízie O 5 minút 12 predseda SMK Pál Csáky. "Slovákov v Mlynkoch vysťahovali Slováci, lebo je to obec, kde je oficiálne 54 percent obyvateľov slovenskej národnosti a ďalších 15 percent sa hlási k slovenským koreňom. Súčasný starosta vyhral voľby dvojtretinovou väčšinou," zdôrazňuje šéf maďarskej koalície. Podľa Csákyho, v Mlynkoch nejde o žiaden maďarsko-slovenský konflikt. Argumentuje, že sám starosta József Lendvai, ktorý kontroverzné vysťahovanie inicioval, je minimálne na päťdesiat percent Slovák. "Jeho mamička nevie dobre po maďarsky, pán starosta vie slušne, alebo s akcentom po slovensky, takže tu naozaj nejde o maďarsko-slovenský konflikt," dodáva.
Csáky už v sobotu priznal, že počínanie starostu Lendvaia bolo nevhodné, pretože situáciu a svoje kroky neprerokoval s miestnymi Slovákmi, ktorí s jeho riešením nesúhlasili. Podľa predsedu SMK by bolo najlepšie, keby medzinárodné organizácie ani žiadna vláda do rozhodnutia samosprávy v Mlynkoch nezasahovali.
"Maďarská vláda a Európsky parlament aj s Monikou Beňovou, ktorá chce interpelovať už aj Marťanov, do toho nemajú čo hovoriť. My môžeme podľa zákona len apelovať na zdravý rozum miestnej samosprávy a to aj urobíme," povedal v STV. Csáky však upozorňuje, že výzvu samospráve obce Mlynky zo strany SMK treba vnímať len ako upozornenie starostu, že nemá pochopenie pre vlastných občanov.